Природосъобразният начин на живот е път към здраве и щастие

Туба Димитриу е от Турция, но живее в Кипър. Водена от желанието за здравословен начин на живот. Туба е сред доволните пациенти на д-р Емилова. На 42 години от пациент с хронични заболявания, Туба се превръща в щастлив и здрав човек, който води природосъобразен начин на живот. 

Какви здравословни проблеми имахте?

Аз имах висок холесторол и кръвно налягане и се тревожех, че в бъдеще ще имам проблеми със сърцето. Кръвното ми беше около 200 и бях приета в болница след припадане.

Колко години беше така?

В продължение на три години аз имах високо кръвно и пиех лекарства, предписани от лекар.

С тези медикаменти кръвното влизаше ли в норма?

Вземах лекарствата и те контролираха кръвното, но не се чувствах добре докато ги вземах. Треперех, чувствах се много зле, огладнявах, ядях в големи количества и наистина не се учвствах добре.

А как се отрази всичко това върху килограмите?

Започнах да покачвам килограми, а досега никога не съм имала подобни проблеми. Не се чувствах добре, не се чувствах щастлива и исках да спра лекарствата.

От колко време сте в клиниката на д-р Емилова?

Идвам за втори път в клиниката. Още на първи, втория ден кръвното ми падна толкова много, че дори ми позволиха да пия по едно кафе на ден, за да си регулирам кръвното налягане. Веднага усетих разликата още след първия престой. Проследявах си кръвното налягане, защото ме посъветваха, когато кръвното надскочи 150 да взема лекарство. Но след престоя ми тук то никога не достигна такива стойности и аз не съм пила лекарства.

Вие сте започнала да спазвате здравословен режим на хранене.

Не мога да кажа, че бях много стриктна и започнах да нарушавам правилата. Така кръвното започна отново да се повишава. Това ме върна отново в клиниката. Но вече обещавам, че ще бъда добро момиче и ще спазвам правилата. Аз много вярвам на програмата и знам, че трябва стриктно да спазвам съветите на д-р Емилова.

Аз съм много щастлива да бъда тук. Харесвам обстановката, вярвам на програмата. Никога не съм разчитала на официалната медицина. Аз се чувствам добре и планирам всяка година да идвам тук.

Клиниката на д-р Емилова от 20.09 отново е в хотел Аква Азур край Варна. Телефонът за връзка с нейния екип е 0888/951288
ВИЖТЕ ОЩЕ

7 килограма по-малко за седем дни

Желанието да обърне внимание на собственото си здраве води една българка от Англия в клиниката на д-р Емилова. Евтимия Димова е на 40 години и живее в Англия от 17. Майка е на две деца, но преди тяхното раждане е имала здравословни проблеми и трудно забременяване. - Аз имам поликистозен яйчников синдром, преминах много хормонални терапии, от които..

обновено на 02.12.19 в 08:38

По-слаб=по-здрав=по-щастлив

Проф. Весела Кънчева е специалист по органична и биоорганична химия в БАН. С няколко тежки заболявания тя се обръща към клиниката на д-р Емилова за помощ. През 1991 год тя е оперирана от рак на гърдата. След хирургическата намеса и лъчетерапия силно е увредено сърцето. Следва инвалидизиране, покачване на теглото и диабет. Като специалист Вие как..

публикувано на 24.11.19 в 19:35

В клиниката на д-р Емилова съм като у дома си

Най-хубавото място. Така една млада дама определя клиниката на д-р Емилова, с която се среща преди 15 години. Казвам се Веселина Таслакова. От Поморие. На 49 години съм . Първата ми среща и първата ми  най-най-хубава  почивка в живота ми беше преди 15 години, когато за първи път дойдох тук. Тогава се запознах и с д-р  Емилова, екипа..

публикувано на 17.11.19 в 19:05

Картофът - приятел или враг?

Заради различни писания в социалните мрежи напоследък има един зеленчук, който се опитваме да забравим и да изтикаме от трапезата. Става дума за картофа. Д-р Емилова, имат ли основания подобни писания?  Картофите са изключително ценен зеленчук. Най-употребявания в света. Картофът става "европеец" чак през 16 век. В България още по-късно пристига...

публикувано на 10.11.19 в 19:05

Д-р Емилова: "Храната е нашето лекарство"

„Нека храната да е вашето лекарство, а лекарството да е вашата храна“ – тези думи на Стийв Джобс са изключително популярни в социалните мрежи. Оказва се, че той цитира Хипократ. Д-р Емилова, вашата практика какво показва – 26 години вече сте последовател на Лидия Ковачева? Не случайно Стийв Джобс си спечели доста години в живота,..

публикувано на 04.11.19 в 06:00

Клиниката на д-р Емилова - ХРАМ НА ЗДРАВЕТО

След 12 години отново в клиниката на д-р Людмила Емилова идва една българка, която почти целият си съзнателен живот е прекарала в чужбина. В момента тя е финансов консултант в Италия, живяла и работила е и в Швейцария, има изключително успешна кариера. Катя Радева Брандализе  живее повече от 10 години край Венеция. Връща се в..

публикувано на 27.10.19 в 13:29

Защо крушата може да замести кафето?

В средата на есента ще говорим за един плод с древна история – за крушите. Д-р Емилова, винаги ли присъстват на вашата трапеза? Много често в този сезон с тях започвам деня, т.к. в нашето село имаме много круши, а те са изключително ценни и полезни плодове. В Китай са обожествявали крушата като вечно дърво, защото е имало круши,..

публикувано на 21.10.19 в 11:27