Започва ремонт на пътя между областите Добрич и Силистра

Снимка: Владимир Недев

Започва ремонта на 12 км от третокласния път III-207 Тервел - Честименско, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Участъкът, който ще се обновява, свързва областите Добрич и Силистра. Преминава през урбанизираната територия на Тервел и е част от околовръстния път на града. Шосето продължава към с. Честименско и завършва при границата със съседната област Силистра в посока Алеково.

 Строителните работи започват сега и ще продължат през следващата година. През тази ще се работи основно на територията на Тервел. Общата инвестиция е близо 9 млн. лв. с ДДС и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

 Ремонтът на отсечката от км 51+848 до км 63+864 ще се изпълнява от пътноподдържащото дружество, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътищата на територията на област Добрич. Предвидените строителни дейности включват нова асфалтова настилка, бордюри, маркировка и т. н.

Строителните работи ще се извършват без спиране на движението. Като шофьорите ще преминават в платното, в което в момента не се работи. Необходимо е да се кара внимателно и да се спазва стриктно пътната сигнализация, тъй като ще се пътува през отсечка в ремонт.

На редовното си заседание в сряда  правителството отпусна 50 817 326 лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за извършване на дейности предимно по второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа.

Голяма част от предвидените за ремонт отсечки са по направления, които са изключително натоварени целогодишно, като Монтана - Лом, Пазарджик - Пловдив, Велинград - Сърница, Сливен - Стара Загора и др. Други от обектите са част от туристическите маршрути към българското Черноморие - Добрич - Албена, Карнобат - Бургас и др.

Остатъкът от ресурса в размер на 5,5 млн. лв. ще бъде изразходван за изплащане на равностойните парични обезщетения на собствениците на отчуждените имоти и части от имоти, засегнати от изграждането на първия етап от обходния път на град Бургас и локалните платна към него.ВИЖТЕ ОЩЕ

Поради зачестилите пътни произшествия започва мащабна операция на "Пътна полиция" на територията на цялата страна

Мащабна операция на "Пътна полиция" започва на територията на цялата страна, съобщи МВР. Причината е констатираната възходяща тенденция на тежки пътнотранспортни произшествия в страната, обясниха министър Младен Маринов и главен комисар Ивайло Иванов. Главния секретар на МВР обяви, че е разпоредил от тази вечер операция в цялата страна. Ще..

публикувано на 14.12.19 в 17:48

Взривиха сака, заради който беше отцепен площад "Независимост".

Екип на ДОТИ е взривил сакът, намерен безстопанствен на площад „Независимост” във Варна пред Съдебната палата. В него са открити непотребни вещи, оставени вероятно от бездомен- съобщиха от Областната дирекция на МВР. Охраната е снета, районът, който остана отцепен близо два часа, вече е свободен за преминаване.

обновено на 14.12.19 в 13:43

Петър Витанов: Няма гаранции, че българските претенции към пакета "Мобилност" ще бъдат взети предвид

"Няма гаранции, че претенциите на България към пакета „Мобилност” ще бъдат взети предвид преди окончателното приемане на документа". Това каза в предаването "Позиция" на Радио Варна евродепутатът Петър Витанов, който е член на комисията по транспорт в Европейския парламент. Според промените в пакета „Мобилност”, водачите на тежкотоварни камиони..

публикувано на 14.12.19 в 13:25

Омбудсманът Диана Ковачева: Варненци се оплакват от лошото качество на комуналните услуги

Вторият вариант на системата „бонус-малус“, по която ще се определя цената на Застраховка „Гражданска отговорност“, дава превес на интересите на застрахователите. Това коментира в предаването „Позиция“ на Радио Варна националният омбудсман Диана Ковачева. През тази седмица тя изпрати препоръка до Комисията за финансов надзор (КФН) с искане..

публикувано на 14.12.19 в 12:52
Стела Николова

Стела Николова: 6 млн. лева са задълженията на "Градски транспорт"-Варна

Над 6 милиона лева са задълженията на общинската фирма „Градски транспорт“ във Варна. Това съобщи в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ общинският съветник от „Демократична България“ Стела Николова. Тя уточни, че задълженията са основно към доставчици на гориво и към Националната агенция за приходите. В писмо до председателя на..

публикувано на 14.12.19 в 12:33

Историческите възстановки в търсене на историческата истина

За първи път в България археолози, реставратори и реконструктори ще седнат заедно на една маса, за да представят и дискутират различни теми, свързани със средновековната материална култура и историческите възстановки. Инициативата на сдружение „Чигот“, подкрепена от РИМ-Варна, има за цел да прехвърли мост между  учени и реконструктори. В дискусията ще..

публикувано на 14.12.19 в 11:27

Наследството на архитект Дабко Дабков между две корици

Краеведът Християн Облаков ще представи новата си книга, посветена на видния варненски архитект Дабко Дабков. Това ще се случи днес от 16 часа. Книгата  е поредното проучване на автора върху личностите, създали архитектурата на Варна от началото на 20 век. Представянето е от 16 часа в Морското казино, а заглавието на книгата е "Д...

публикувано на 14.12.19 в 09:52