Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Севиля" и "Селтик" преодоляха групите

Манчестър Юнайтед изигра един от най-добрите си двубои от началото на сезона и заслужено победи с 3:0 Партизан на "Олд Трафорд", благодарение на което си подсигури класиране за елиминационната фаза на Лига Европа. Това бе най-изразителният успех на "червените дяволи" в Група L, които до този мач бяха отбелязали два гола в първите си три срещи.
Севиля и Селтик се класираха за фазата на директните елиминации в турнира Лига Европа. Испанският отбор победи с 5:2 като гост Дюделанж и има пълен актив от 12 точки след четири изиграни срещи.
Мунир Ел Хадади се отличи с три попадения в полза на петкратния носител на трофея, докато съотборникът му Мунас Дабур се разписа на два пъти във вратата на тима от Люксембург.
Даниел Синани реализира две попадения за домакините през втората част на двубоя.
Дюделанж заема четвърта позиция в класирането в група "А" с актив от 3 точки.
В другата среща от групата АПОЕЛ Никозия победи с 2:1 у дома Карабах без Симеон Славчев в състава. Двата тима имат акстив от по 4 точки и продължават битката за класиране напред в турнира.
В група "Е" Селтик спечели драматично с 2:1 като гост на Лацио и също се класира за втората фаза в надпреварата. Гол на Оливие Нчам в петата минута на добавеното време осигури успеха за шотландския шампион след груба грешка на Валон Бериша в центъра на терена.
Преди това "орлите" взеха аванс чрез Чиро Имобиле още в седмата минута, а Селтик изравни с гол на Джеймс Форест седем минути преди почивката за радост на над девет хиляди запалянковци на гостите.
"Зелено-белите" печелят за първи път в историята си на на италианска земя в евротурнирите.
Селтик има актив от 10 точки на първо място в класирането. Лацио е на трета позиция със само 3 спечелени точки.
Румънският Клуж победи с 1:0 у дома Рен и е с 9 точки на второ място. Французите са последни до момента със само една точка.
Стандард Лиеж спечели драматично с 2:1 като домакин срещу Айнтрахт Франкфурт и двата отбора имат по 6 точки на второ и трето място в класирането в група "F". Лидерът Арсенал е с 10 точки.
Базел направи сериозна крачка към класиране във втората фаза на Лига Европа след домакински успех с 2:1 над Хетафе. Швейцарците са с 10 точки, докато Хетафе има 4 точки по-малко в група "С".
В другата среща от групата руският Краснодар победи с 3:1 у дома Трабзонспор и също е с 6 точки и може да продължи напред в Лига Европа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Бояджиев: Основната ни цел е Европейското първенство в София

Георги Бояджиев е дългогодишен треньор по бокс в клуб „Черно море“. Той е треньор и в спортното училище във Варна. Поводът за срещата с него е не само шампионската титла извоювана от неговия състезател Андреас Димитров при мъжете, но изключително натоварената програма през годината, както и сериозните очаквания за медали на неговите..

публикувано на 16.04.24 в 11:50

Много трофеи за състезателите ни по аеробика

Общо 8 медала, от които 4 златни, 3 сребърни и 1 бронзов завоюваха българските състезатели на приключилият вчера 25 Международен турнир по спортна аеробика " SLOVAK AEROBIC OPEN". Ето и класирането: -Възрастова група 9-11г.: Категория индивидуално момичета: 1 място - Джемре Стефанова 2 място - Николета Сарафимова Категория тройки: 1 място..

публикувано на 16.04.24 в 10:53

Тея Николова избрана от престижен университет

Един от най-ярките таланти на осемкратния шампион на България по плуване ПСК „Черно море” – Тея Николова, е приета да учи в Northwestern University в Чикаго. Личен треньор на талантливата варненка е Никола Петров. Тея узнала щастливата вест преди броени дни, когато официално й съобщили, че е част от Северозападния университет в Илинойс. На..

публикувано на 16.04.24 в 10:51

Студентите участваха в крос във Варна

62 състезатели от пет висши училища в града взеха участие в Лекоатлетически крос от Варненската студентска Универсиада, който се проведе в Морската градина. Както всяка година дисциплината за мъжете беше 2000 метра, а за жени 1000 метра или една обиколка от летния театър до Пантеона и обратно. Състезанието при жените стартира в 11.00..

публикувано на 16.04.24 в 10:48

Ветеранско дерби във Варна

Градско дерби между ФК Спартак Варна и Черно море предстои тази седмица. Двубоят от републиканското първенство за ветерани ще се проведе в четвъртък, 18-и април от 18 ч. на ст Спартак. Победителят се определя в един двубой и ще се класира за полуфиналите на надпреварата. За соколите на терена ще покажат умения познати имена като Георги Арнаудов,..

публикувано на 16.04.24 в 10:47

Преди началото на мача "Черно море" -"Левски"

Тук можете да видите видео преди началото на мача във Варна между Черно море и Левски.

публикувано на 15.04.24 в 11:54

Отзвук от победата на "Черно море" срещу "Левски"

Футболистите на Черно море зарадваха цяла Варна с победата си срещу Левски с 3-1. Този мач и този успех бяха много важни, за да могат варненци в плейофите да имат три домакински срещи. Сега ви предлагаме отзвук от мача. Първо наставникът на „моряците“ Илиан Илиев, а след това и част от футболистите.

публикувано на 15.04.24 в 11:50