Костадин Костадинов: "Международни наблюдатели работят по доклад, в който отбелязват многобройните нарушения по време на изборите"

Снимка: БГНЕС

Международни наблюдатели работят по доклад в който ще отбележат многобройните нарушение по време на изборите във Варна. Наблюдателите според Костадинов са от полско- немска организация, която се казва „Съвет за наблюдение на Северна Европа” и работещи с Организация за сигурност и сътрудничество в Европа.

В доклада на председателя на организацията, д-р Томас Чобара се казва, че във Варна има драстични несъответствия между резултатите за един или друг кандидат не в определени секции, а в цели райони. Оказва се, че един кандидат в даден район има със средно 7-80% повече отколкото в друг район, което не е само нелогично, но и няма нормално математическо обяснение.

Как коментира резултатите от изборите на първи тур и на балотажа?

Резултатите са такива каквито са, без значение дали ги приемаме или не ги приемаме. Глас народен, глас божи. Така са преценили 27% от избирателите на нашия град. За съжаление останалите 73 на сто показаха, че не ги интересува кой ще ги управлява, не ги интересува, дали доходите им през следващите 4 години ще се вдигат или намаляват, не ги интересува дали бюджета на Варна ще се краде или усвоява по предназначение. Както и не ги интересува дали европейските средства ще се усвояват или присвояват. Резултатът за Движение „Възраждане” е добър, за Варна е лош.

Бях всеки ден по улиците на Варна, говорих с хората и виждах огромната апатия и второ недоверие към политиката, политиците и всичко свързано с управлението на държавата и общината. Хората смятат, че това е нещо което те не ме могат да променят. Че всичко се управлява от някакви закони извън демократичните и че от тях нищо не зависи. Точно заради това, нашият най- голям враг не е ГЕРБ, не са така наречените патриоти от ВМРО, които са в коалиция с ДПС или самото ДПС, която е антиконституционна. Най- големият ни враг са апатията, неверието и обезверението на нашите съграждани.

На въпрос, до колко е представителна властта при ниска избирателна активност, Костадинов отговори, че трябва да се инициират конституционни промени в Изборния кодекс, но те едва ли ще се случат от партиите на статуквото които са представени в Народното събрание.

"Възраждане е най голямата извънпарламентарна опозиция на сегашното статукво, така че от тази гледна точка може да сме доволни, поставихме едно добро начало."


ВИЖТЕ ОЩЕ

Още по-топло ще е времето от утре

През нощта ще е предимно ясно, през деня ще преобладава слънчево и топло за сезона време. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури слабо ще се понижат и ще са между 2 и 7 градуса, максималните ще се повишат до 11-16 градуса. За Варна минимална температура 7, максимална около 15 градуса. Вълнение на морето в близост до брега..

обновено на 15.12.19 в 17:12

Озеленяват три автобусни спирки в Бургас

Община Бургас ще засади зеленина върху заслоните на три автобусни спирки в града. Едната от тях се намира при Индустриален и логистичен парк, а другите две са при Дома на нефтохимика. Растителността върху автобусните спирки е специфична. Използва се предимно при изграждането на градини върху покриви на сгради, тераси и паркове. Тя издържа на..

публикувано на 15.12.19 в 16:29

Румен Петков: "Изборният кодекс у нас има тежки дефекти"

"Централната избирателна комисия е съучастник в извършването на нарушения по време на последните избори", заяви във Варна лидерът на АБВ Румен Петков. Той обяви това след разговори с ръководствата на местните структури. Петков допълни, че от ЦИК са изпратили техен представител седмица след местните избори да проверява сигналите за нарушения, подадени..

публикувано на 15.12.19 в 16:28

Фолклорен празник "Дряновица" в Спортна зала

В навечерието на Рождество Христово варненци отново ще преживеят фолклорния коледен празник "Дряновица". Той  се провежда днес в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. В празничния концерт ще вземат участие над 800 изпълнители от следните категории: детски фолклорни ансамбли, специализирани паралелки по хореография, клубове по..

публикувано на 15.12.19 в 14:15

Кръводарителска акция се провежда в Добрич от утре

Коледна акция по безвъзмездно кръводаряване ще се проведе през следващата седмица в Добрич. Тя се организира от областния съвет на БЧК и е под надслов „Дари кръв, бъди надежда за живот!”. Желаещите да се включат трябва да посетят Центъра по трасфузионна хематология /Кръвен център/ на Многопрофилната болница от 8 до 12 часа. В акцията по..

публикувано на 15.12.19 в 13:27

Триста лева глоба и без годишен технически преглед ако карате без винетка или не платите глоба

Санкциите за шофьорите, които карат без винетка, засечени от автоматичните пунктове за контрол, ще започнат да се изпращат с тръгването на тол системата през март, съобщи пред сайта "Дневник" членът на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" проф. Олег Асенов. Тоест това ще стане година и три месеца след въвеждането на електронните..

публикувано на 15.12.19 в 11:18
Foto: EPA/BGNES

В Румъния увеличават пенсията с 40%, финансистите разтревожени за растящия дефицит в бюджета

Новото либерално правителство на Румъния придвижва напред най-голямото увеличение на пенсиите от три десетилетия в рамките на бюджета за 2020 г. на фона на нарастващи опасения, че страната ще надхвърли прага за бюджетния дефицит, определен от правилата на ЕС, и рискува понижаване на кредитния рейтинг, съобщава агенция "Ройтерс". Правителството,..

публикувано на 15.12.19 в 09:20