85 истории от Исландия за 85-ия рожден ден на Радио Варна

Моторът на Акела ще бъде в Арт салона на радиото по време на отриването

| обновено на 18.11.19 в 09:06

„85 истории от Исландия” – под това мото Светослав Милчев-Акела представя първата си самостоятелна фотографска изложба в Арт салона на Радио Варна. Откриването е на 18 ноември 2019 г. от 18.30 часа.

Събитието е част от програмата за 85-ия рожден ден на медиата.

Светослав Милчев определя себе си като мотоциклетен приключенец-фотограф, който търси непознатото, чакащо да бъде открито. Вече 20 години той пътува на мотор по света и снима. Най-любими са му пейзажите - от пустини, високи места, девствена природа. Обича да фотографира и интересни лица, които открива в големите непознати градове.

Търся нови знания, очаквания, спомени, сурови чувства, истории и връзки с широкия свят. Показвам ги така, както съм ги видял и усетил. Това е моят начин да вдъхновявам хората.

За експозицията са подбрани 85 кадъра в голям формат от последното 45-дневно пътуване на Светослав Милчев до Исландия и обратно. Някои от фотографиите са цветни, други – черно-бели.

Там можеш да видиш всички цветове, разказва авторът. И непрекъснато си във възторг от видяното. Тъкмо решиш, че няма какво повече да те изненада, и пред теб се изправя нова изумителна гледка. И не можеш да спреш да се усмихваш.

За публиката в Арт салона ще има специална изненада по време на откриването на изложбата: освен фотосите, в залата ще бъде моторът, с който Акела пътешества по широкия свят.

„85 истории от Исландия” ще остане в Радио Варна до 10 декември.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Представяне на поетична книга "Сътворение", автор Милка Кьосева

  12 декември, четвъртък, Арт салон на Радио Варна, 18:30 часа Милка Кьосева определя поетичната си книга „Сътворение” като колекция от възторжени трепети, палитра от настроения, лиричност, дълбочина, пробуждане, вибрация, трансформираща съзнанието, уловила фината нишка от светлина, която се разкрива в онова съкровено пространство, където океанът..

обновено на 12.12.19 в 11:04

Вяра за чудеса - сказка по беседи на Петър Дънов

Сказка по беседи на Петър Дънов на 30-ти декември от 18:30 часа в Арт салона на Радио Варна, голяма зала Чудесата са навсякъде около нас. Въпросът е дали ги забелязваме. Някои хора не ги виждат, докато други, като Айнщайн например, живеят постоянно с тях. Очаква ви едно приятно преживяване. Вярваме, че ще успеем да стоплим сърцата ви с истинските..

публикувано на 12.12.19 в 10:47

„Лунни приказки" в Арт салона на Радио Варна

11 декември, сряда, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа Автор Райна Стефанова, художник Емануела Цонева, модератор Виолета Тончева Книгата „Лунни приказки“ на известната преводачка от френски и нидерландски език, както и дългогодишна журналистка в Радио Варна, Райна Стефанова, е плод на нейната последна любов – литературата за деца. Тази..

обновено на 11.12.19 в 12:40

Представяне на "Личности, които промениха Варна"

20 декември, петък, Арт салона на Радио Варна,  Това изследване е посветено на онези малко познати и позабравени българи, които правят всичко по силите си да осъществят големите си мечти - Варна да стане достоен европейски град. При това тяхната кауза далеч не е лесна да осъществявате във времената на тотална разруха, непосредствено след..

публикувано на 11.12.19 в 12:37

Практически курс по питагорова нумерология

22 и 23 февруари (събота и неделя), Арт салон на Радио Варна, от 10.00 ч до 17.00 часа НУМЕРОЛОГИЯТА е науката, която изучава и обяснява въздействието на вибрациите на числата върху живота на човека. Магията на числата е използвана далече в древността за разпознаване на човешката енергия, уникалност, качества, потенциал и съдба. Вавилонци,..

публикувано на 11.12.19 в 12:29

"Вятърът снежинки гони"- изложба на детски рисунки

14 декември, събота, Арт салон на Радио Варна, 11.00 часа Над 500 детски рисунки получи редакцията на Радио Варна за участие в конкурса  „Вятърът снежинки гони“ . Щастливи сме да отбележим, че участниците в конкурса всяка година се увеличават, получихме рисунки от Благоевград, Бургас, Бяла, Добрич, Девин, Златоград, Козлодуй, Ловеч, Перник, Попово,..

публикувано на 05.12.19 в 18:05

Да се пренесеш в света на танца

Школата “Let’s Dance” ви кани да се разтоварите от проблемите на ежедневието и да се пренесете в света на танца. Ако все още не сте се запознали с магията на социалните танци, ако искате да изживеете нова емоция и да внесете разнообразие в своето ежедневие, това е мястото и моментът. Чрез танца можеш да изразиш всичките си емоции при това..

публикувано на 18.09.19 в 11:39