Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На Никулден изтича срокът за оферти за новите кораби на ВМС

Снимка: Румен Сарандев

Третият хеликоптер за Военноморските сили тип "Дофин" ще бъде приет до края на месеца. Това съобщи във Военноморската база във Варна контраадмирал Кирил Михайлов - командир на ВМС. 

До 6 декември се чакат финалните оферти на трите фирми, заявили интерес към  построяване на два многоцелеви патрулни кораби за флота. От Министерството на отбраната вече са отговорили на въпросите им, както и на желанието им за удължаване на срока за подаване на документите. През януари комисията по избор на изпълнител трябва да предложи на министъра решение за избора. 

Контраадмирал Михайлов поздрави военнослужещите в пункта за базиране във Варна по случай 122 години от създаването му.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна е далеч от грипна епидемия

Болните от грип и остри респираторни инфекции във Варна се увеличават, но броят им е далеч от епидемичните стойности. Това съобщи за Радио Варна д-р Янка Драганова от Регионалната здравна инспекция. Заболеваемостта е 113 на 10 000 души. В областите, в които има обявена грипна епидемия болните са над 270 на 10 000. Според д-р Драганова ваксинация..

публикувано на 22.01.20 в 11:14

Евроинвестиции за над половин милиард лева във Варненска област

605 проекта на обща стойност 568 420 883 лв. са реализирани с европейски средства на територията на Област Варна от началото на настоящия програмен период (2014-2020г.) към края на декември 2019г. След Община Варна, в която са инвестирани 367 771 517 лв. от европейските фондове, първенец сред малките общини във Варненска област е Долни чифлик. За..

публикувано на 22.01.20 в 10:17

Въоръжен грузинец задържаха във Варна

23 – годишен грузински гражданин е задържан за извършван от него въоръжен грабеж, информира ОД на МВР-Варна.  В нощта на 19 срещу 20 януари, на ул. „Марица” във Варна, неизвестен мъж заплашва с огнестрелно оръжие 24-годишен варненец и му извършва грабеж на мобилен телефон. След предприетите действия по разследване на случая и проведена специализирана..

публикувано на 22.01.20 в 10:03

В община Каварна останаха без заплати

Над 3 милиона лева са задълженията до този момент на община Каварна. Очакванията на местната власт е те да се увеличат. В края на миналата година сметките на общината бяха запорирани заради задължения към община Балчик, свързани с неизплатени такси към претоварната станция в Белия град. Служителите в общинската администрация сигнализират за..

публикувано на 22.01.20 в 09:53
Китайци с маски чакат автобус до затворения рибен пазар Хуанан в град Ухан, провинция Хубей, смятан, че е свързан с появата на новия вирус.

Летищни проверки за внос на коронавирус ще има в Рим от утре

На международното летище в Рим „Фиумичино” ще има скенери следящи за телесната температура на пътниците, пристигащи от китайския град Ухан, където беше открит нов коронавирус. Рим трябва да посрещне три директни полета от Ухан в следващите дни, но и „многобройни полети с трансфери, в навечерието на китайската Нова година. Световната здравна..

публикувано на 22.01.20 в 09:22

Комисията за защита от дискриминация с приемен ден в Балчик

Ре­гио­на­лният пред­ста­ви­тел на Ко­ми­сия­та за за­щи­та от дис­кри­ми­на­ция, ще има приемен ден в Балчик. Ши­рин Ка­саб ще приема граждани във времето от 10.00 до 12.30ч. Ре­гио­нал­ният пред­ста­ви­тел на Ко­ми­сия­та кон­сул­ти­ра граж­да­ни, кои­то са би­ли обект на дис­кри­ми­на­цион­ни дей­ствия в ра­бо­та­та, на ули­ца­та, в учи­ли­ще,..

обновено на 22.01.20 в 08:00

Възстановяват отложената покупка на електронна винетка от 22 януари

От 22 януари ще бъде възстановена възможността електронна винетка да се купи 30 дни преди датата на активирането й както за леките, така и за тежките автомобили. От 31 декември 2019 г. се наложи временна промяна в срока за отложената покупка от 30 дни на 7 дни заради внедряване на актуализация на електронната система за събиране на пътни такси във..

обновено на 22.01.20 в 07:17