"Post Factum" с Валери Великов, на 18 ноември

Стоянката на "такситата" в Михас
Снимка: countries.turistua.com

Мартин Николов, пряко от Румъния, ни разказва подробности за съвместния проект между Шабла и румънските общини Баняса и Аджижа, район Констанца.

Защо китайските туристи и инвестиции заобикалят България? Търсим отговор на този въпрос в контекста на 70-годишнината от установяване на дипломатически отношения между нашата страна и Китай.

В рубриката "Постното днес" говорим за една странна заповед, издадена от властите в испанския курорт Михас. Там забранили на пълничките туристи да яздят... магарета.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Разговори на тротоара: Тодор Тачев

Тодор Тачев e доброволец и член на младежкия авариен екип на Българския младежки червен кръст във Варна. Първият печат в членската му книжка е бит през 2017 година, интересува се тясно от първата помощ и иска да следва Медицина, след като завърши училище. "Чрез хуманизъм - към мир и приятелство, това е мото, което се наложи в близките години. Чувствам,..

публикувано на 07.12.19 в 15:00

В "Улица "Събота" на 7 декември

Местни герои - Грийн Долинска и Джон Смит - двама варненци, които са избрали тези псевдоними, за да разказват за изживяванията си в интернет. Те ще ни споделят за каузата, в която ще вземат участие - “Коледа в пакет - да подкрепим хора в нужда”; “Разговори на тротоара” - Тодор Тачев от Българския младежки червен кръст във Варна - човек, който с..

публикувано на 07.12.19 в 13:06

"Позиция" с Валери Великов, на 7 декември

Първото радио в България – Радио Варна навършва 85 години на 9 декември. За много от нашите слушатели то е просто Радиото – една институция, която се е превърнала в емблема за професионализъм. В началото на "Позиция" ще чуете репортаж, събрал основните моменти от историята на вашето - наше радио... Репортаж на Даниела Стойнова от посещението..

публикувано на 07.12.19 в 09:00

"POST FACTUM" на 6 декември с Емилия Николова

Кравата срещнала пилето ... и го попитала: - Ти болно ли си? А пилето я попитало:  - Ти луда ли си? П ри този дефицит на отговорност,  добре че все още има хора, на които им се пишат вицове. Свети Николай замени Аполон , а пилешкото измести рибата от новинарските емисии. Кой носи отговорност за влезлите у нас 100 тона заразено месо?..

публикувано на 06.12.19 в 16:12

"Ветроходци"

На Никулден - денят, в който обръщаме поглед към морето и хората, които са му отдали целия си живот, ви срещаме с двама ветроходци. Това са Светлозар Тенев-Ламби и Васил Попов – двучленният екипаж на яхтата „Булкон Стар”, която на 30 юни 1986 година пресича финалната линия на трансатлантическото състезание за двучленни екипажи „Тустар“ като победител в..

публикувано на 06.12.19 в 14:50

В "Гравитация нула" на 6 декември с Мартин Николов

В предаването за култура на Радио Варна "Гравитация нула": - Спомен за Великата Стоянка Мутафова; - Гост в студиото – Кристиян Неделчев – разговор за концерта по повод 85-годишнината на Радио Варна на 9 декември; - Разговор със Славина Калканджиева от SOULBMOLL, които са част от празничния концерт по повод годишнината на Радио Варна; -..

публикувано на 06.12.19 в 12:04

"Новият ден" на 6 декември

В навечерието на Никулден във варненския Военноморски музей беше открита  традиционната годишна изложба „По пътя към морската история“, която представя постъпилите през годината дарения в музейният фонд. Новите реликви във фонда на музея са повечето дарения, а откупките няколко на брой. Сред откупките е рядък немски подводничарски знак от..

публикувано на 06.12.19 в 06:28