Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Море и... кариери" с Валери Великов, на 27 ноември

| обновено на 27.11.19 в 10:33

„Ден на сините кариери” ще се проведе за трети път във Варна. Събитието е утре от 9:30 до 16:00 часа, в Юнашки салон. Организатори са Морски клъстър България и Българска морска камара. Инициативата е насочена към ученици, студенти и дипломирани специалисти, работещи в „синята икономика“. Кои са сините професии и какви са начините за тяхното популяризиране, научаваме от Илзе Атанасова – председател на Управителния съвет на Морски клъстър България.

Каква риба да консумираме? При кои риби има устойчив риболов и кои са застрашени? Какво е качеството на рибата, която се предлага в България?. Отговорите от Иван Радев от WWF. Световният фонд за дивата природата е направил специален, както те го наричат „Рибен буквар“, благодарение на който можем да проверим дали рибата, която сме купили е продукт на устойчив риболов или не.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 15 април в "От другата страна" по Радио Варна

На 15 април в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Tomi Koivusaari (AMORPHIS, BJØRKØ). Представяне на новия албум на PAST REDEMPTION "Final Redemption" – разговор с Димитър Хаджиилиев, Стефан Иванов, Александър Василев “Пандата“ и Димитър Пенков. Христо Красимиров за крафт бирата и концерта на VRANI VOLOSA на 20 април във..

публикувано на 15.04.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 14 април с Мариела Димитрова

Три закона се променят по неблагоприятен за гражданите начин, алармираха граждански и екологични организации. Според екоактивистите, с предложените от депутатите от ГЕРБ и ДПС промени между първо и второ четене в три закона - за опазване на околната среда, за  насърчаване на инвестициите и за устройство на територията, се осигурява "бърза..

публикувано на 15.04.24 в 06:15

В селото без кметство - Просечен

Село Просечен е най-малкото населено място в Община Суворово. На 5 километра е от Чернево. Има само 11 души с постоянен адрес, а по настоящ са около 30. Това е закътано местенце, което е подходящо за тези, които търсят усамотение. Селото вече няма кметски наместник и за него ни разказва кметът на Суворово Данаил Йорданов.

публикувано на 13.04.24 в 09:30
Chart

#759 ТОП 20 (12.04-19.04.2024)

публикувано на 12.04.24 в 19:21
Автор: Капка Кънева

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 април със Светлана Вълкова

Илюстраторката Капка Кънева – гост на „Литературен прожектор – слово, изображение, пространство“ - проект на Варненската регионална библиотека Предстои второ издание на БУНА - Фестивалът за съвременно изкуство във Варна Лиза Боева и Ицко Финци представят радиолектория, свързана с Кафка JP3 - Живко Петров трио, с премиера на “Beyond the..

публикувано на 12.04.24 в 12:28

НОВИЯТ ДЕН на 12 април с Иван Барбов

Още преди изгрева на слънцето в Международния ден на космонавтиката, точно в 6.00 часа, сутрешният спътник на Радио Варна ще излети в „ефирната галактика“. На борда му ви очакват Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьорът Венци Фотев. Във времето до 10.30 часа ще гравитираме около интересните теми, актуалните новини и хубавата музика...

публикувано на 12.04.24 в 05:11
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 11 април

Коментар от Община Варна за незаконен и опасен билборд, поставен в центъра на Варна; Проблемът с популацията на бездомните кучета коментираха кметове на общини във Варненска област с областния управител на Варна. Популацията се увеличава, особено през пролетта и есента, но как може тя да се ограничи? Репортаж по темата; Проблемите на пчеларите..

публикувано на 11.04.24 в 11:12