Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Черно море Тича" глобен след удар към съдия

Баскетболният "Черно море Тича" получи наказание глоба от 2000 лева заради това, че бившият вече баскетболист Деян Иванов е ударил съдията Мартин Хорозов. Инцидентът е станал по време на домакинството на "моряците" на Черноморец преди седмица, става ясно след поредното заседание на Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига.
Съгласно доклада и рапорта за инциденти на дежурния представител на БФБ, след края на срещата, при излизане от игралното поле до вратата, водеща до съдийската стая, зрител от публиката е нападнал и ударил по таза старши съдията Мартин Хорозов. Съгласно доклада на последния, ударът, нанесен от нападателя, е бил „агресивен“ и „силно болезнен“, съпроводен от словесна атака, показваща лично отношение и откровена лична недобронамереност.
Рапортът за инциденти на дежурния представител на БФБ, както и докладът на Мартин Хорозов – старши съдия от среща № 39 между отборите на БК Черно море Тича и БК Черноморец Бургас, индивидуализират извършителя на нарушението – г-н Деян Иванов - бивш състезател от НБЛ, необвързан с БК Черно море Тича и пряко незаинтересован от отсъжданията по време на мача.
От доклада на дежурния представител на БФБ става ясно, че организацията на проведената среща № 39 между БК Черно Море Тича и БК Черноморец Бургас е била на много високо ниво, в това число осигурената развлекателна програма по време на прекъсванията, числеността на охраната на събитието, работата на секретарския апарат и т.н. Въпреки гореописаната организация на срещата, в Рапорта за инциденти на дежурния представител на БФБ е отбелязано, че по време на инцидента не е присъствало лице от охранителната фирма, което да успее да възпре инцидента и да овладее зрителя-агресор.
В доклада на Мартин Хорозов – старши съдия от гореописаната среща се сочи за своевременната реакция на управата на БК Черно море Тича в лицето на г-н Саша Топчов, който се е разграничил от действията на зрителя г-н Деян Иванов. Същата реакция е депозирана впоследствие и във формата на официално възражение до ДАС, в което нападението над старши съдията е остро осъдено, а клубът категорично се е разграничил от неправомерното деяние на зрителя.
Предвид всичко гореизложено, отчитайки разпоредбата на чл. 37 от ДАП, която за подобни нарушения предвижда кумулативното налагане на мерките и санкциите, посочени в т.3, отчитайки многобройните смекчаващи вината на БК Черно море Тича обстоятелства и предвид предоставената в чл. 47 , ал. 1 от ДАП оперативна самостоятелност на органа, Дисциплинарно-административния съвет на Националната баскетболна лига не налага наказание принудителна мярка на БК Черно море Тича, а предвидената имуществена санкция налага в по-малък от максимално предвидения размер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Леонид Караваев за спорта иайдо и новата си книга

Леонид Караваев се занимава от дълги години с бойни спортове. Той е руснак, но от много години живее и работи във Варна. По-важното е, че пренася тук един много рядък спорт- иайдо. Много малко хора се занимават с него и познават тази дисциплина. Тя е доста специфична, но интерес към нея има. Леонид е апитан на българския национален отбор, а..

публикувано на 25.04.24 в 11:50

Лудогорец на крачка от финала за купата

Отборът на Лудогорец победи с 4:0 Хебър в първи полуфинал за Купата на България. Рик Джонатан отбеляза две попадения. Диниш Алмейда вкара трети гол в началото на втората част, а десетина минути преди края Спас Делев добави четвърто попадение.

публикувано на 25.04.24 в 10:24

Вики Томова отпадна рано

Виктория Томова отпадна драматично в първия кръг на силния турнир на клей WTA 1000 в испанската столица Мадрид с награден фонд 7.7 милиона евро.Първата ракета на България отстъпи със 7:5, 5:7, 4:6 на №42 в световната ранглиста Синю Уан от Китай. Срещата продължи 2 часа и 51 минути.Томова пропусна десет мачбола във втория сет и трябва много да..

публикувано на 25.04.24 в 10:22

В Спартак /Варна/ тренират с настроение

Футболистите на Спартак /Варна/  се подготвят под ръководството на Росен Кирилов за домакинството си на Монтана от 30-ия кръг на Втора лига фокусирани да запазят първото място в класирането. Спартаковци преследват 20-а победа за сезона и шеста поредна. Спортно-техническият щаб и футболистите ще опитат да запазят 100-процентовата ефективност на..

публикувано на 25.04.24 в 10:21

Турски треньор поема Марица

Шампионският волейболен тим на  Марица (Пловдив) ще бъде воден от нов треньор. Начело на отборазастава  младият специалист Ахметджан Ершимшек. Той е бил част от щаба на шампионите Вакъфбанк (Истанбул), както и на националния отбор на Турция.

публикувано на 25.04.24 в 10:20

ВИДЕО: Рея Кирчева и Габи Джолева донесоха сребърни медали във Варна

Две млади и чаровни дами от Варна спечелиха сребърни медали от държавното първенство по бадминтон. Шампионатът се проведе в Ст. Загора, а Рея Кирчева и Габриела Джолева станаха вицешампионки до 17 години на България. Щастливи и емоционални двете ни разказват за участието си. Габриела Джолева Рая Кирчева

публикувано на 24.04.24 в 11:50

Петър Колев пое Монтана

Петър Колев е новият старши треньор на ПФК Монтана. Договорът му с клуба е за година и половина. 49-годишният специалист заменя на поста Николай Митов, който разтрогна по взаимно съгласие. Дебютът на бившия наставник на Берое ще бъде в събота срещу лидера в класирането Спартак (Варна). .

публикувано на 24.04.24 в 10:36