Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

До края на декември родителите могат да поискат данъчно облекчение за деца

Снимка: БГНЕС

До края на декември родителите могат да информират работодателя си, че искат да използват данъчно облекчение за деца, припомнят от Националната агенция за приходите. То може да бъде използвано само от единия родител, без декларация за отказ от другия

 Ако не се възползва от правото си, облекчението да бъде изчислено при авансово удържане на данъка върху доходите за последното тримесечие, родителят може да го упражни и чрез подаване на данъчна декларация догодина. За едно дете облекчението е 20 лева, а за две - 40 лева. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Да изчезнеш за 60 секунди - със скоба!

Паркирането във Варна, особено в широкия център след 9ч. е „causa perduta“ (кауза пердута). Намират се хитри шофьори, които оставят возилата си по тротоари, та дори и в градинки. На помощ в тези моменти идва репатриращата кола - "паяк". Във Варна вече репатриращите коли са с възможност да "вдигат" дори високопроходими автомобили, така че никой не е..

публикувано на 17.02.20 в 08:17

Шофьорите без винетка вече получават електронен фиш

От днес шофьорите, които пътуват по републиканската пътна мрежа без валидна електронна винетка, ще бъдат санкционирани и чрез камерите на тол системата.Нарушителите ще бъдат снимани и автоматично ще влизат в базата с данни. Ако в същия ден бъдат спрени на пътя от мобилните екипи на тол контрола, ще имат възможност да платят по-ниска санкция -..

публикувано на 17.02.20 в 06:47

Адреси без ток

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, на 17 февруари с нарушения в електрозахранването ще са няколко места в Област Варна: -от 09:00 ч. до 16:00 ч., с. Гроздьово, с. Нова Шипка. - от 08:30 ч. до 17:00 ч., гр. Варна - м-ст Боровец-юг, района около обръщача. Временни смущения в..

публикувано на 17.02.20 в 06:42

Започва чистенето на шахти и дерета в Община Варна

Започна зимно-пролетната масова дератизация на каналните шахти и деретата на територията на община Варна, припомня Moreto.net. Процесът включва залагане на родентициди в каналните шахти или в дупките на гризачите. Използват се препарати на антикоагулантна основа, със санитарно разрешително за пускане на пазара и информационен лист за..

публикувано на 17.02.20 в 06:40

Европейски колежи по мода, изкуство и дизайн гостуват във Варна

От 15 до 17 февруари  един от най-значимите колежи за мода, изкуство и дизайн в Европа –  Istituto Europeo di Design (IED)  ще проведе презентации във Варна и още два български града, а именно: София  – 15 февруари, х-л „Маринела“ /бивш „Кемпински“/, 16:30 часа Пловдив  – 16 февруари, х-л „Тримонциум“ , 16:30 часа Варна  – 17 февруари, х-л „Голдън..

публикувано на 17.02.20 в 06:34

Започва кандидат-студентската кампания в Софийския университет

В понеделник започва приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет. Крайният срок е 13 март 2020 г. за първата кандидатстудентска сесия и 29 май 2020 г. за втората кандидатстудентска сесия, съобщиха от пресцентъра на Софийския университет..

публикувано на 17.02.20 в 06:33

Слънчев старт на седмицата

Днес ще преобладава слънчево време. Сутринта на отделни места ще е мъгливо или с ниска облачността. Ще е почти тихо, постепенно вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 10 и 14 градуса, по крайбрежието 8-11, за Варна около 11. Вълнение на морето 1-2 бала с тенденция по-късно следобед да се увеличи до 2-3...

публикувано на 17.02.20 в 05:51