"POST FACTUM" с Валери Великов, на 3 декември

| обновено на 03.12.19 в 16:49
Снимка: takhinihotpools.com

От организацията "Репортери без граници" искат да бъде изработена пътна карта за подобряване на медийната среда в България. Това заявиха след среща с премиера Бойко Борисов представители на ръководството на "Репортери без граници", които слушаме с коментар и за проблема в БНР.

Асоциация на завършилите морските специалности в Техническия университет във Варна ще бъде учредена тази вечер. Целите на новата асоциация научаваме от нейния председател - капитан Милен Тодоров.

Некачественият ремонт или буйните ученици са виновни за падащите лампи и надигнатите паркети в ЕГ „Гео Милев” в Добрич? Репортаж на кореспондента ни Мая Щърбанова.

В рубриката „Постното днес” се шегуваме с постовете в социалните мрежи по повод първия сняг. Ще отидем и до Канада, където правят конкурс за най-красива замръзнала прическа /на снимката/.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 12 декември с Ваня Славова

Община Варна организира празничен благотворителен концерт „Заедно за Коледа“. Събитието се провежда в партньорство с Българския Червен кръст, още от Даниела Стойнова. Находки от археологическите разкопки на нос Калиакра, открити това лято, ще бъдат показани в обща изложба на   Националния исторически музей в столицата. За него ни разказва..

публикувано на 12.12.19 в 11:31

"Новият ден" на 12 декември 2019 г. с Димитрина Дончева

Коя е мама Нинджа и какво е посланието в първата й коледна книга, която представи във Варна? За кампанията „Посади надежда”, на министерството на земеделието и Фондация „Искам бебе”, която е в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Рисайкъл Арт Академи организира благотворителни работилници, събраните средства от които ще бъдат..

публикувано на 12.12.19 в 06:00
Борис Джонсън преди телевизионно интервю

"Post Factum" с Валери Великов, на 11 декември

Готов е проектът за мост, който да свързва магистрала „Хемус“ с бъдещата магистрала „Черно море“. Мостът ще започва от района на „Терем - Флотски арсенал“ и ще завършва на пътя между селата Страшимирово и Езерово. Това съобщи за Радио Варна бизнесменът Данко Калчев, който е ангажиран с този проект от страна на Стопанската камара. Мостът може да..

публикувано на 11.12.19 в 15:31

НА СВЕТЛО на 11 декември със Светлана Вълкова

Омбудсманът Диана Ковачева и екип от експерти организират изнесена приемна за граждани от Варна и региона Още една история от Българската Коледа Разходка по екопътеката на брега на Тюленово - част от българо-румънския проект "JoyRide" Среща с Атанас Скатов по повод първото българско изкачване на четири върха над 8000 метра в една..

публикувано на 11.12.19 в 13:40

"Море и бряг" с Валери Великов, на 11 декември

Асоциация на завършилите морските специалности в Техническия университет беше учредена във Варна. Какви по-подробно са целите на асоциацията ще разберете от моите гости в студиото - председателят на асоциацията капитан Милен Тодоров, авторът на идеята за нейното създаване доцент Божидар Дяков, както и студентът Неделчо Неделчев. България..

публикувано на 11.12.19 в 10:22
Изгрев във Варна

"Новият ден" на 11 декември

Омбудсманът Диана Ковачева с приемен ден във Варна днес. Образованието в малките населени места - разговор с Татяна Асенова, директор на училището в Синдел. За благодарността на една майка и позитивната промяна на детето й, благодарение на кампанията „Българската Коледа“. Стогодишна маза в Шабла пази вино от 1961 година...

публикувано на 11.12.19 в 05:41

"POST FACTUM" на 10 декември с Емилия Николова

Кой е най-добрият сценарий на радиопредаване след безпаметно празнуване? Депутати от ГЕРБ предлагат промени, с които незаконното горене на отпадъци да се инкриминира. Ще стане ли въздухът по-чист? Работодатели и синдикати призовават в писмо до медиите  "спешно да се прекрати опасното изкривяване на енергийния пазар, предизвикано от неправомерна..

публикувано на 10.12.19 в 16:16