"На светло" на 4 декември

Снимка: Димитрина Дончева

Дни преди студентския празник - 8 декември, Ваня Славова ни среща с част от отличените днес студенти и докторанти с постижения от Техническия университет.

Детската хирургия на МБАЛ ”Св. Анна” във Варна получи нов анестезиологичен апарат, купен със средства от благотворителната кампания „Българската Коледа”. Репортаж на Мариела Димитрова.

Официално днес във Варна откриха ремонтираната ул. “Съборни“ в участъка от бул. „Владислав Варненчик“ до бул. „Сливница“. Обновяването ѝ беше част от т.нар. втора фаза на проекта за интегрирания градски транспорт в града. Даниела Стойнова разказва още.

И за още един проект с днешна дата. Официално откриха ремонтирания булевард „Народни будители” в участъка на площада пред читалище „Просвета” в квартал „Аспарухово”. Ремонтните дейности са реализирани в участъка от ул. „Мара Тасева” до ул. „Нарва” и от ул. „Св. св. Кирил и Методий” до ул. „Мара Тасева. Репортаж на Олга Карова.

Близо 700 хил. лв. за преработка на отпадъци на претоварната станция в Балчик и депонирането им на регионалното депо в село Стожер дължат на Община Балчик другите две крайморски общини от Добричка област. Задълженията на Каварна са 580 хиляди, а на Шабла – 107 хиляди лева, обяви кметът на Балчик Николай Ангелов. Още подробности от Албена Иванова.

Актьорът и режисьор Мариус Куркински ще отбележи 50-годишнината си във Варна със спектакъл, който събира откъси от най-значимите си и запомнящи се моноспектакли – от „Дон Жуан“, „Песен на песните“ и „Дамата с кученцето“ през „Ти-ри-рам“ до„Сътресение“ и „Черното пиле“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 6 декември

В навечерието на Никулден във варненския Военноморски музей беше открита  традиционната годишна изложба „По пътя към морската история“, която представя постъпилите през годината дарения в музейният фонд. Новите реликви във фонда на музея са повечето дарения, а откупките няколко на брой. Сред откупките е рядък немски подводничарски знак от..

публикувано на 06.12.19 в 06:28

"Post Factum" с Валери Великов, на 5 декември

Дядо Коледа днес раздаде баница с късмети на общинските съветници във Варна. Зевзекът Росен Марков, преоблечен като добрия старец, беше приготвил специални късмети за новите общински съветници, някои от които не са чак толкова нови… Какви бяха късметите в баницата остана в тайна. Мога само да предполагам какво е измислил Росен Марков, сигурно е..

публикувано на 05.12.19 в 16:24

"Новият ден" на 5 декември 2019 г. с Димитрина Дончева

Доволни ли са жителите на варненския квартал „Аспарухово“ след ремонтите на пътната инфраструктура в квартала? Радио Варна на 85 години: Времето, когато радиото се е помещавало в сградата на Централна поща. Варненската АГ-болница получи високотехнологична апаратура от благотворителната инициатива „Българската Коледа“...

публикувано на 05.12.19 в 06:00

Разговори на тротоара: Веселин Долмов-Арсен

Веселин Долмов - Арсен е от Варна, но е покорил български и международни сцени, спечелил е множество награди, сред които най-голямата - любовта на публиката. Той е един от най-бързо развиващите се ученици на великия Астор. Преди да стане илюзионист, Арсен е работил на кораб, а като малък е искал да стане футболист. Как би кръстил улицата, на която..

публикувано на 04.12.19 в 16:47

"Post Factum" с Валери Великов, на 4 декември

Обсъждането на бюджета ще бъде запомнено не с аргументирани спорове и смислени предложения, а с поредните скандали, сътворени от законотворците. Слушаме изпусналите нервите си народни избраници. Служители на БАБХ излязоха на протест заради ниските си заплати и лошите условия на труд. Още за причините разговоряме с икономическия съветник в..

публикувано на 04.12.19 в 16:00
Chart

#568 ТОП 20 (06.12.2019-13.12.2019)

публикувано на 04.12.19 в 10:25

"Море и... "Слава" с Валери Великов, на 4 декември

След приключилата миналата седмица операция по изтегляне на последната ни подводница "Слава" до Белослав, продължават дейностите по ремонтът на подводната лодка. Как премина операцията и какво предстои от тук нататък, ще ни каже госта в студиото – Данко Калчев от фондация „Белославско стъкло”, която стопанисва подводницата и има амбицията да я..

публикувано на 04.12.19 в 09:20