"Post Factum" с Валери Великов, на 5 декември

Снимка: Радио Варна

Дядо Коледа днес раздаде баница с късмети на общинските съветници във Варна. Зевзекът Росен Марков, преоблечен като добрия старец, беше приготвил специални късмети за новите общински съветници, някои от които не са чак толкова нови… Какви бяха късметите в баницата остана в тайна. Мога само да предполагам какво е измислил Росен Марков, сигурно е нещо от типа на „И в новия съвет ще си добре приет“ или пък „И в тоз мандат ще си заместник драг“. А може да е „Председател на комисия ще станеш и от работа едва ли ще се схванеш“. Възможно е някой късмет да изглежда и така: „С гражданите будни ти ще си говориш, но внимавай много да не се озориш“. Мога да се сетя за всякакви други възможни късмети, но в случая по-важното не са късметите, а колко е голямо парчето от баницата… Едно е ясно, тяп - баницата няма да стигне за всички – за едни парчетата ще са по-големи, за други – по-малки, а за трети ще остане само празната тава. Такива неща си мислих докато слушах интервюто на Ваня Славова с Росен Марков, което ще чуете в началото на предаването.

Апелативен съд – Варна и Икономически университет – Варна подновяват партньорството с образователна цел. Договор за трайно партньорство и взаимноизгодно сътрудничество подписаха ректорът на ИУ – Варна проф.д-р Евгени Станимиров и Ванухи Аракелян – председател на Апелативен съд – Варна. Подробностите са в репортажа на Даниела Стойнова.

Утрешният Никулден е празничен за много градове по Южното Черноморие, включително и за Бургас. Как ще празнуват бургазлии ще ни каже дългогодишният кореспондент на Радио Варна Екатерина Капрова.

В Деня на доброволеца слушаме един от доброволците към варненската пожарна Руси Русев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Post Factum" с Валери Великов, на 17 януари

В началото правим втори прочит на идеята за национализация на частните лотарийни игри. През 2018 г.  са отпечатани 197 379 000 броя билети за моментни лотарийни игри, съобщават от Министерството на финансите. Държавният "Български спортен тотализатор" е отпечатал едва около 9.4 милиона билета през 2018 г., което е 4.8% от общия брой.....

публикувано на 17.01.20 в 15:19

В "Гравитация нула" на 17 януари с Мартин Николов

-   Премиера на „Отело” от Уилям Шекспир във Драматичен театър „Стоян Бъчваров”, Варна – разговор с режисьора професор Пламен Марков. Гост в студиото консултантът по африкански театър Бистра Окереке; -   Представяне на диска със стихове на Красимир Симеонов „Звероброй” – разговор в студиото; -   Премиера на „18% сиво” – интервю с режисьора Виктор..

публикувано на 17.01.20 в 11:48
Chart

#574 ТОП 20 (17.01.2020-24.01.2020)

публикувано на 17.01.20 в 07:29

"Новият ден" на 17 януари 2020 г. с Димитрина Дончева

Ще се включат ли варненци в публичното обсъждане на проектобюджета   на община Варна за 2020 година, което се провежда днес? Анкета От кого тръгна идеята за почистване на плажната ивица във Варна всяка неделя? Защо наричат Асеновград – Българският Йерусалим? Модерното училище в малкия град - Белослав.

публикувано на 17.01.20 в 06:00

"Post Factum" с Валери Великов, на 16 януари

Веселин Димитров умишлено е предизвикал взрива в апартамента в блок 302 на квартал "Владислав Варненчик" във Варна. Димитров дори е разместил мебелите в апартамента за да може взривната вълна да нанесе по-големи щети. Обобщението на това, което се знае към момента е на Даниела Стойнова. Проблемите в здравната система и по-контретно в..

публикувано на 16.01.20 в 15:52

”На светло” на 16 януари с Мариела Димитрова

Установена е самоличността на единия от двата трупа, намерени на местопроизшествието в блок 302 в квартал "Владислав варненчик" във Варна, обяви на брифинг окръжният прокурор Красимир Конов. Подробностите в репортаж 14.20 часа. В 14.40 часа ще разговаряме за дарителската банкова сметка, която откриха днес варненци в подкрепа на..

публикувано на 16.01.20 в 13:35

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 16.01.2020г.

Проектобюджетът за 2020г. на Община Варна ще бъде подложен на обществено обсъждане. Публичното обсъждане ще се състои на 17.01 /петък/ от 11.30 до 13.30 в зала „Пленарна“. Какви са основните акценти, коментираме с Даниела Стойнова след 8ч.; Станиела Христова и Юлиян Варимезов са пътешественици. Редовните ни слушатели ги познават, защото..

публикувано на 16.01.20 в 05:57