Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Новият ден" на 6 декември

Снимка: архив

В навечерието на Никулден във варненския Военноморски музей беше открита  традиционната годишна изложба „По пътя към морската история“, която представя постъпилите през годината дарения в музейният фонд. Новите реликви във фонда на музея са повечето дарения, а откупките няколко на брой. Сред откупките е рядък немски подводничарски знак от периода на Първата световна война, какъвто са имали някои от първите български подводничари, преминали подготовката си в Германия. Taзи година дарителите са 32-ма. Мариела Димитрова ни среща с един от тях - Стайко Стайков, който никога в живота си не е работил на сушата.

Васил Попов и Светлозар Тенев, 33 години след плаването на „Булкон стар“. Интервю на Олга Карова.

Радио Варна на 85 години: Разказваме ви история, свързана с музикалната  памет на Варна, за едно безценно пиано, част от уникалната сбирка, която радиото притежава благодарение на дарители. Музикалият редактор Кремена Георгиева с подробностите. 

За първата рибна рецепта в живота си разказва Свилен Крайчев от Българска морска камара.

В какви стойности се движат цените на рибата днес?

Никулден в Бургас – безплатен транспорт, неучебен и неработен ден, безплатен достъп до музеи и какво още разказва Стефка Бакърджиева от Радио Бургас.

Навръх Никулден Даниела Стойнова ни среща с един именник – Николай Николов.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В "Улица "Събота" на 25 януари

"Местни герои" - варненецът Атанас Кателиев, който прави радио премиера на дебютното си парче “Вярваш ли ми”. С него ще си говорим и за новите проекти, за времето, което все не му достига, за простора, който му дава родната Варна.  “Разговори на тротоара” - на десетте ни въпроса отговаря Ивета Маринова, която е родом от Стара Загора, но живее във..

публикувано на 25.01.20 в 14:10

"Позиция" с Валери Великов, на 25 януари

Какво е актуалното финансово състояние на „Градски транспорт-Варна”? Какви са задълженията на дружеството и към кого? Има ли вероятност дружеството да спре да изпълнява транспортните си функции? На какъв етап е проекта за Интегриран градски транспорт на Варна? Кога се очаква да бъде приета транспортната схема? Това са само част от въпросите към..

обновено на 25.01.20 в 09:14
Chart

#575 ТОП 20 (24.01.2020-31.01.2020)

публикувано на 24.01.20 в 18:35
Високо...високо...високо...

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 24 януари със Светлана Вълкова

„Последните фоторепортери” в Арт салона на Радио Варна Актьорите Симеон Лютаков и Пенко Господинов за ролите си на Отело и Яго във варненската премиера на „Отело” „Донкихотски брътвежи” в ДЮТ „Златното ключе” -   гостуват Сия Папазова и Габриела Дянкова Нови изложби в галериите „Ларго” и „Папийон” Мащабна експозиция „Художници..

публикувано на 24.01.20 в 13:45
снимката е илюстративна

НОВИЯТ ДЕН в петък, 24-и януари

Koнструктивната експертиза на засегнатия бл. 302 в кв. „Владислав Варненчик” е готова. Какво показват данните от анализа?; Разговор с Марин Сотиров, представител на Сдружението на заведенията в България (на малкия и средния бизнес), който анонсира за протеста на бранша на 29 януари, паралелно в столицата и във Варна; Веска Вълканова –..

публикувано на 23.01.20 в 16:44

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 23 януари

Началото отново е посветено на водните проблеми. Поредният абсурд по темата, с днешна дата, е от Свищов. Там има 70 аварии, защото полиетиленовият водопровод, доставящ питейната вода за 25 хиляди жители на Свищов и в селата Вардим и Царевец, е изграден от тръби за поливни системи, а не за водоснабдителни нужди. Граждани и представители на..

публикувано на 23.01.20 в 15:48

"На светло" на 23 януари 2020 г. с Димитрина Дончева

До кога ще продължи ремонтът на ул. „Михаил Колони” във Варна, заради който от днес е затворена улицата до Шишковата градинка? Ново огнище на африканска чума във Варненска област. Парите на Балчик – колко ще похарчи общината през 2020 година и за какво? 49 деца учат в началното училище в село Снежина. Какъв е стимулът на..

публикувано на 23.01.20 в 11:43