Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Къде няма да има ток на 6 декември?

Няколко района остават без ток днес. От 8 до 14 ч. няма да има ток в "Аспарухово" на улиците "Розова долина", "Джузепе Гарибалди", "Браила", "Рожен", "Вежен", "Ясен", "Арда", "Младост" и на ул. "Тимок".

Между 8 и 9 ч., както и между 13 и 14 ч. ще има временни смущения в електрозахранването и в останалите части на "Аспарухово", а от 9 до 10 ч. и от 15 до 17 ч. временни смущения ще има в местността "Ракитника".

Без ток целия ден, от 9 до 17ч., ще са и всички в местността "Боровец - юг" - районът около обръщача на автобуса.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Шишковата градинка във Варна е почти готова

Шишковата градинка в центъра на Варна е почти готова, установи репортерска проверка на Радио Варна. Настилката от павета е завършена. Готова е и зоната за отдих с няколко пейки. Все още има довършителни работи, но в сравнение с миналата седмица има значителен напредък. Движението на автомобили е възстановено от днес. Първоначално проектът предвиждаше..

публикувано на 28.01.20 в 15:16
обсерватория

Модернизират обсерваториите и планетариумите в страната

"Тази година имаме целеви средства за центровете за подкрепа на личностното развитие. Една част от тях ще бъдат за астрономическите обсерватории и планетариуми". Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев преди среща с ръководителите на седемте специализирани звена в системата на МОН в Народната астрономическа обсерватория и..

публикувано на 28.01.20 в 15:13
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова дадоха пресконференция по повод третата годишнина от встъпването си в длъжност.

Вицепрезидентът предлага създаването на Асоциация на българските общности по света

Да се създаде Асоциация на българските общности по света, представена навсякъде, където има българи – това предложи вицепрезидентът Илияна Йотова. „Разчитам и на останалите институции заедно да я изградим, не би била възможна без помощта на изпълнителната и законодателната власт“, посочи вицепрезидентът...

публикувано на 28.01.20 в 14:41

Изчезна пластика на Альоша Кафеджийски в центъра на Варна?

Вандалски е изкъртен постаментът на пластиката „Икар“ на варненския скулптор Альоша Кафеджийски. Тя се намираше в градинката зад Градската художествена галерия – Варна. Беше поставена на това място през 2014 година. Репортер на Радио Варна видя, че пластиката  буквално е изкъртена от постамента си, наоколо има счупени парчета от..

публикувано на 28.01.20 в 14:35

Цял ден без вода във "Владиславово" утре

Поради планов ремонт на 29 януари без вода от 9 до около 21 ч. ще бъдат хиляди абонати от кв."Владиславово", съобщават от ВиК-Варна. Засегнати ще са в района заключен между: бул. "Вл. Варненчик" (от Летищен възел), бул. "Ян Хунияди", бул. "3-ти март" и бул. "Константин и Фружин";бл. от 301 до 304; "Кайсиева градина" ; част от м. Ментешето,..

публикувано на 28.01.20 в 14:34

Таксиметровите превозвачи искат трикратно увеличение на първоначалната такса

Таксиметровите превозвачи искат трикратно увеличение на първоначалната такса за извършваната от тях услуга. Това обявиха от Националния таксиметров синдикат, Съюза на превозвачите, Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи и Съюз "Такси". Исканото увеличение е заложено в промяна на Наредба 34 и вече е внесено в Министерството на..

публикувано на 28.01.20 в 14:21

По 15 години затвор за двама мъже заради грабеж, придружен с убийство

Двама младежи на 20 и 23 години получиха присъди по 15 години затвор за извършен от тях грабеж, придружен с убийството на възрастен мъж от Белослав, съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд във Варна. Двамата ще изтърпят наказанията си при първоначален строг режим. Пред съда младите мъже признаха изцяло фактите и обстоятелствата в обвинителния..

публикувано на 28.01.20 в 14:09