Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората продължават да се занимават с магии

Един от основните закони на Вселената гласи, че всяко нещо в нашия свят непрекъснато излъчва и приема вълни. Това се отнася до всички форми на материята – живи или неживи. За съвременния човек е лесно да осъзнае това, тъй като пространството около нас е изпълнено с хиляди видове излъчвания, които лесно можем да доловим, да направим „видими и чуваеми” – с мобилния си телефон, с домашния телевизор, с компютъра или радиоприемника си. Да не говорим за Интернет и Скайп, които направиха света едно голямо село…И все пак, въпреки техническия напредък, огромно количество лъчения остават под прага на чувствителност на съвременната техника. За разлика от апаратите, човек може да почувства със сетивата си множество вълни, които още дълго време ще се считат от науката за „невидими”. Именно това умение на хората да чувстват, да долавят тези излъчвания и вълни, се нарича радиестезия.

Добрият радиестезист с помощта на съответните инструменти и помагала може да измери обективно излъчванията на всичко в нашия видим и невидим свят. Стига да има съответната информационна база данни за това.

Ваня Славова говори с радиестезиста Иван Паунов:



Човек е „плюс” и „минус” в равновесие – ние имаме шест меридиана Ян (плюс) и шест меридиана Ин (минус). В равновесието на енергиите, движещи се по тях, се крие една от тайните за нашето здраве. Свикнали сме да приемаме, че „магиите” са някакво негативно, недоброжелателно въздействие върху човека. Следователно, те по един или друг начин усилват знака „минус” в нашето астрално, етерно или физическо тяло. Съответно, в негативна посока се променят нашето здраве, чувства, мисли и действия. Всичките тези отклонения са измерими по радиестезичен път, което позволява да се получи достатъчно ясен отговор дали човек е обект на недобронамерено външно въздействие.
Съвременният човек наистина е изправен пред множество серозни заплахи – агресивната социална среда, смразяващата тежест на масмедиите, които ни засипват с 90% отрицателна информация, прекалената химизация на храните и напитките, опитите за генно модифициране на растенията, животните и… на човека, построените безразборно на лоши места жилища за живеене, замърсената околна среда… Можем да продължим този списък безкрай. В тази ситуация радиестезията може да ни помогне да получим достоверни отговори  на множество въпроси.

Чуйте още:


Радиестезията е способността на хората чрез прости инструменти да откриват подземни води, рудни находища, метали, вредни излъчвания, да извършват енергийна медицинска диагностика на хора и животни; да подбират енергийно лечение, да проверяват за съвместимост между партньори в бизнеса и в семейния живот и др.

Самият термин се състои от две думи: радио – означаващ излъчване на вълни и естезия, което означава чувстване, усещане, улавяне.

Защо е така? Защото всичко във Вселената предава и приема вълни. Това е непрекъснат процес. Способността на човек да “улавя” тези вълни и да ги разчита чрез радиестезични инструменти представлява радиестезията. Синоними на радиестезиятаса лозоходство, биолокация и други. Инструментариумът на радиестезиста включва махало, багети, багета-махало, радиестезични свидетели и др. Развитието на техниката спомогна за създаването специализирани уреди, като например цифров вълномер за регистриране на множество вълни и други, различни по предназначение апарати.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов завършва Националната художествена..

публикувано на 25.04.24 в 08:20
Факсимиле от проекта за трасе на лекото метро във Варна, публикуван в сайта на Община Варна

Арх. Христо Топчиев: Проектът за бул. „Цар Освободител“ дава приоритет на автомобилите

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави със смесено финансиране, общинско,  държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). П о този повод днес от администрацията организират  обществено обсъждане,  от..

публикувано на 24.04.24 в 07:58

Ани, която бяга с кауза и заразява с добро!

Да бягаш с кауза, за да помогнеш на друг. Това прави от близо две години Анна Христова, която е успешен маркетинг специалист. Макар и със сериозен дефицит на желязо, чисто здравословно, Анна се мобилизира, за да продължи да бяга с кауза и да заразява с добро още повече хора от своето обкръжение. Тя участва в маратони и полумаратони в..

публикувано на 23.04.24 в 16:08
Анна Заркова

Анна Заркова за събитията от убийството на Луканов и сега: Паметта ни се трие като червило с изтекъл срок на годност

Журналистът Анна Заркова ни връща към убийството на бившия премиер Андрей Луканов с новата си книга "Смъртта на Бялата лисица". Казва, че историята ѝ не е абсолютната истина, но е достоверен разказ, в който всички герои са истински личности - с изключение само на един - предполагаемият убиец. Неговата история е измислена, но в резултат на сериозни..

публикувано на 23.04.24 в 08:30

Проф. Милчо Лепоев: Дали да има леко метро зависи от пътникопотока

Инвестицията в леко метро е първоначално по-голяма, когато се прави подземно, после за поддържането се дават по-малко средства. Когато се прави по открит способ първоначалната инвестиция е по-малка, а след това за поддържане е по-голяма сумата. Именно това е работата на експертите в този Експертен съвет да намерят оптималното, което е..

публикувано на 22.04.24 в 08:15
Илин Димитров

Илин Димитров: Има голяма вероятност заради въздушния Шенген да останем без чуждестранна работна ръка през летния сезон

Туристическият бранш и това лято ще бъде изправен пред проблема с липсата на кадри и това не е новина. Това каза в обзорното предаване на РВ „Позиция“ Илин Димитров, съветник на президента Румен Радев по туризъм, образование и култура. „При вноса на кадри тази година е пълна каша, защото Шенген по въздух, позволява на всички, които влизат в..

обновено на 20.04.24 в 15:34

Alexander Krull (LEAVES' EYES, ATROCITY): Иска ми се холивудските филми за викингите да са по-достоверни

Интервю с Alexander Krull (LEAVES' EYES, ATROCITY) Творческият път на LEAVES' EYES започва преди 21 години. В групата се преплитат съдбите на музикантите от ATROCITY. Няма да сгрешим, ако кажем, че ATROCITY е тяхната по-мрачна, а LEAVES' EYES – по-нежна страна. LEAVES' EYES издадоха „Myths of Fate”, заради който идеологът зад двете групи..

публикувано на 20.04.24 в 15:15