Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Потопете се в танцовото изкуство с фолклорно студио „Орсе“

| обновено на 04.10.21 в 15:38

Фолклорно студио „Орсе“ е създадено през 1992 г. – първоначално към Двореца на културата и спорта, а по-късно към Асоциацията за български музикално танцов фолклор. Наименованието на Студиото е свързано с фамилните корени на неговия създател – Мария Дражева, доктор по музикално и танцово изкуство - така наричали всеки хороигралец в родното място на нейния баща, Каменица край София.

В репертоара на Орсета се включват хорà и танци от всички етнографски области в България. Освен български танци, в Студиото се изучава и традиционната култура и фолклор на българите. Провежда се ежегоден Великденски лагер-школа и майсторски класове за изучаване на класическите фолклорни танцови образци.

Всяка година през летния сезон Студиото участва и в международни фолклорни фестивали. Наградите за участие са многобройни, но по-важното е, че те показват приемственост през годините между възпитаниците на Студиото.

Нови участници се приемат всяка събота, от 10 до 12 ч. в Арт салона на Радио Варна. Допълнителна информация: - На телефон 0888 90 88 59 или folkxplorer@gmail.com , д-р Мария Дражева; сайт на Асоциацията – folkxplorer.com,  сайт на Орсетата - drazheva.dance

Девизът на Орсетата е: Всички играят. НИЕ ТАНЦУВАМЕ!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Среща-лекция "Превенцията най-доброто лекарство"

23 януари 2022 г., Aрт салона на Радио Варна, 17 часа Подарете си събитие богато на ценна информация свързана с вашето здраве! Кардиологът д-р Радослав Петков , онкологът д-р Николай Николов и рехабилитор Кристин Калоянова ще споделят своя опит, изпитан в дългогодишна практика, за това как помагат на своите пациенти да стоят далеч от някои много..

публикувано на 14.01.22 в 10:45

Планирайте вашето събитие в залите на Радио Варна

Уважаеми приятели и гости, Екипът на Радио Варна Ви пожелава здрава и успешна 2022 година. Щастливи сме да споделим с Вас, че Арт салонът на Радио Варна е отворен за посетители . Може да се свържете с нас на познатите Ви телефони: 052/664462 и 052/664488, както и на e-mail:  events.varna@bnr.bg . На Ваше разположение работят две изложбени зали и..

публикувано на 04.01.22 в 11:00

Животът в кадър с Красимир Делчев

Самостоятелната фотоизложба "Животът в кадър" на Красимир Делчев гостува в Арт салона на Радио Варна. Събитието е част от  Есенния салон на изкуствата Варна 2021 . Красимир Делчев: Фотографията става, когато свършат думите Изложбата е отворена за посещение до 29 ноември, от 14:00 до 18:00 часа, всеки делничен ден.

обновено на 10.11.21 в 10:16

Танци, които докосват сърцето

Школа “Let’s Dance” ви кани да се разтоварите от проблемите на ежедневието и да се пренесете в света на танца. Ако все още не сте се запознали с магията на социалните танци, ако искате да изживеете нова емоция и да внесете разнообразие в своето ежедневие, това е мястото и моментът. Чрез танца можеш да изразиш всичките си емоции при..

публикувано на 07.09.21 в 10:28
Подкасти от БНР