Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 24 януари със Светлана Вълкова

Високо...високо...високо...
Снимка: творба на Петя Константинова

„Последните фоторепортери” в Арт салона на Радио Варна

Актьорите Симеон Лютаков и Пенко Господинов за ролите си на Отело и Яго във варненската премиера на „Отело”

„Донкихотски брътвежи” в ДЮТ „Златното ключе” -  гостуват Сия Папазова и Габриела Дянкова

Нови изложби в галериите „Ларго” и „Папийон”

Мащабна експозиция „Художници от Варна от фонда на Галерията” по повод 70-годишнината на ГХГ „Б.Георгиев”

MENAR Film Festival - Варна започва днес


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 17 февруари

Къде варненци нарушават най-много правилата при паркиране? На тази тема ще си говорим с Младен Иванов от ОП „Паркинги и Синя зона” в утрото на 17-ти февруари. Застраховани ли са високопроходимите автомобили от "вдигане" и какво ще ни струва ако ни репатрират колата?Кога да очакваме втората фаза от проекта за Синя зона да заработи в широкия..

публикувано на 17.02.20 в 05:50

Мария Косса: Африка е море от богатства, което изисква време, за да бъде преплувано

"Африка е огромна и в една държава има стотици традиционни танци. Това е море от богатства, което изисква много време да бъде преплувано". Това каза в интервю за предаването "Улица "Събота" Мария Косса - танцьор и преподавател по африкански танци. Тя се включи в Африканския уикенд във Варна, организиран от младежката фондация "Аморфа". Целта на..

публикувано на 15.02.20 в 18:06

Разговори на тротоара: Грийн и Джон

Ден след 14 февруари любовта още витае във въздуха. Надяваме се да бъде така и утре, и вдругиден. Тя, любовта, седна на нашия тротоар тази събота, заедно с едно момиче и едно момче, които наистина много се обичат. Видите ли ги, няма как да не ги забележите. Винаги цветно облечени и с усмивки на лицата. Задължителният им аксесоар е положителното..

публикувано на 15.02.20 в 17:34

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 14 февруари

„Българските власти трябва да спрат заплахите към журналисти!”, предупреди днес правозащитната организация "Репортери без граници". Поводът за писмото на организацията до европейските институции са думи на Бойко Борисов, Иван Гешев и един зам.-председател на парламента. Общинските съветници в Каварна упорито се опитват да оборят тезата, че..

публикувано на 14.02.20 в 15:49
Любовта е сляпа, Петя Константинова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 14 февруари със Светлана Вълкова

Ден на археолога: най-интересните проучвания и обекти през археологическата 2019-а за РИМ-Варна и РИМ-Добрич „Добрич в старите пощенски картички“ – изложба Българка, финландка и румънец, които учат театрално изкуство в Копенхаген, са на стаж във Варненския куклен театър „Фрагменти“ – изложба на Цветан Казанджиев..

публикувано на 14.02.20 в 14:36
Доц.Валери Йотов

”Новият ден” на 14 февруари с Мариела Димитрова

Най-важните и значими открития през археологически сезон-2019 ще предтавят по повод своя празник днес варненските археолози от Регионалният исторически музей. Те определят изминалата година като изключително успешна, а едно от големите открития са четирите пласта история в сърцето на града – античност, римско време, византийско и края на Османската..

публикувано на 13.02.20 в 16:42

Разговори на тротоара: Нина Милошевич

Тя е усмихната. Тя е руса. Тя е водеща. Предимно на сутрешната програма на Радио Варна. Казва се Нина Милошевич. Завършила е "Радиожурналистика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", но реално е завършила в БНР – Радио Варна. Това е нейното училище – защото практиката дава усъвършенстването на професионалиста, казва Нина. А иначе в живота е..

публикувано на 13.02.20 в 16:30