Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кои са носителите на "Сирак Скитник" за 2019-а?

Снимка: Владимир Тренчев

Програмният директор на БНР Мартин Минков е носителят на голямата награда "Сирак Скитник" за 2019 г. за значим принос в развитието на Българското национално радио. 

Минков получи и наградата "Златен глас", учредена от Кеворк Кеворкян в памет на неговата съпруга Надежда Дженева.

Специална награда взе програма „Хоризонт“ за нейния принос за утвърждаване на свободната и отговорна журналистика в България, за последователно отстояване на истината и свободата на изразяване, за принципната позиция в защита на правото на обществото да получава вярна и обективна информация и за честен пример за ролята и силата на обществените медии.

Награда за радиожурналистика - индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на БНР като обществена медия бе присъдена на Стефка Бакърджиева - БНР Бургас, за реализиране на предавания и социални кампании в помощ на хората в неравностойно положение, предизвикали широк обществен отзвук.

Награда за радиопредаване, радиопроект, мултимедиен проект - колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година получава „Мечтата и реалността - #ЗАЕДНО“ - поредица предавания на Радио Пловдив, посветени на домакинството на града като европейска столица на културата 2019.

Тазгодишните носители на приза станаха известни на официална церемония тази вечер. На нея вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова приветства работещите в Старата къща с думите: "БНР има най-важното качество – достоверността".


ВИЖТЕ ОЩЕ

Здравният министър издаде заповедта за по-строгите мерки, те влизат в сила в 23:30 часа в петък

От 23.30 часа на 27 ноември, петък, до 21 декември 2020 г. в страната се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки, гласи заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов. Ето я и цялата заповед на министъра: I. Въвеждам следните временни противоепидемични мерки на територията на Република България считано от 23.30 часа на 27.11.2020 г. до..

публикувано на 25.11.20 в 17:52

Преди посещение в ковид-кабинет - задължително разговор с лекуващия ни лекар

32-ма души са преминали през ковид-кабинета в ДКЦ "Чайка" във Варна с пълния набор от преглед. 20-сет от пациентите, насочени от своите лекари, са изследвани с бързи антигенни тестове за грип тип А и Б, и Ковид-19. Едва три от пробите са били положителни на ковид-19, а една - на грип тип А. Данните са до 16ч. на 25.11.2020г. Това заяви за Радио..

публикувано на 25.11.20 в 16:59

Надежда Нейнски е кандидат за ген. секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество

Министерският съвет одобри кандидатурата на Надежда Нейнски за поста на Генерален секретар на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество за периода 1 юли 2021 - 30 юни 2024 г ., предаде репортер на БГНЕС. Издигането на българската кандидатура е израз на последователния ангажимент на страната ни към региона на Черно море, активната роля..

публикувано на 25.11.20 в 16:54

СУ „Св. Климент Охридски“ получи дар за патронния празник

СУ „Св. Климент Охридски“ получи бюстов портрет на патрона на училището днес. Той бе връчен от кмета на Варна Иван Портних на директора на учебното заведение Петко Петков, съобщават от общинската пресслужба. Инициативата е част от пилотна програма на Община Варна за създаване на 10 скулптурни портрета на български възрожденци, изработени в рамките на..

публикувано на 25.11.20 в 16:44

В Бяла събират пари за траурна зала с коледен базар

Поредица от благотворителни коледни базари организират в община Бяла в три уикенда на декември. Те ще бъдат на различна тематика  - ръчно творчество, коледни украси и кулинарен базар. Инициативата е на общината и Дамския пенсионерски клуб в Бяла, а целта е да се съберат средства в подкрепа на изграждането на траурна зала в града. Първият базар..

публикувано на 25.11.20 в 16:29

Стартира проучване на достъпната среда за хора със специални потребности до базите на вузоветв

Екипът на Националното представителство на студентските съвети стартира инициатива под наслов „Достъпна среда за всеки студент”, която цели да проучи достъпността на университетските бази, общежития и спортни комплекси за студенти , докторанти и специализанти със специфични двигателни нужди, както и такива с нарушени зрителни, говорни или слухови..

публикувано на 25.11.20 в 16:14
Снимката е илюстративна.

Търсят се спешни мерки за финансовото оздравяване на училище в Оброчище

Общинският съвет в Балчик реши на свое заседание да дофинансира  СУ „Христо Смирненски“  в с. Оброчище.  На сесията бе коментирано финансовото състояние на школото, което може да остане без заплати. За сметка на общинския резерв Общината ще дофинансира с 10 000 лева разходите за гориво за отопление. О т докладна на новия директор Павлина Стоянова..

публикувано на 25.11.20 в 15:39