Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Разговори на тротоара: Нина Милошевич

Тя е усмихната. Тя е руса. Тя е водеща. Предимно на сутрешната програма на Радио Варна. Казва се Нина Милошевич.

Завършила е "Радиожурналистика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", но реално е завършила в БНР – Радио Варна. Това е нейното училище – защото практиката дава усъвършенстването на професионалиста, казва Нина.

А иначе в живота е щастлива майка, обичана съпруга и верен приятел. А враговете (ако въобще е възможно да има такива) ги отблъсква с позитивизма и вечната си усмивка. Усмивка, която се усеща дори и по радиото.

Как отговори Нина на десетте въпроса от рубриката "Разговори на тротоара"? Чуйте в прикачения звуков файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 9 април със Светлана Вълкова

Първите резултати от 25 изследвани  жители на Дългопол, които са на първа линия в борбата с COVID-19, са отрицателни Предпазни маски със сертификат за качество шият две варненски Трудово-производителни кооперации Не изхвърляйте домашните си любимци, защото не са заразни – експертно мнение на ветеринарния лекар..

публикувано на 09.04.20 в 13:06

"Новият ден" на 9 април с Емилия Николова

Първа смяна полицаи на "първа линия" в края на Варна - репортаж от КПП след разклона за Тополи Какво е да работиш вече три петилетки  в режим home office - разказ от първо лице Как е организиран учебният процес в дните от 13 до 16 април, първоначално определени за пролетна ваканция? Съвети на педиатъра към децата, които поредна седмица..

публикувано на 09.04.20 в 05:57

НА СВЕТЛО на 8 април с Валерия Василева

Един по-различен поглед към инженерните науки и проблема за избора от кандидат-студентите на професия и съответно на специалност, която да ги подготви за нея, от заместник-ректора на ТУ-Варна - доц. д-р инж. Кирил Киров. Младото поколение роми се стремят към образование и спазват ограниченията, наложени от епидемията, смята Жеман Хасан -..

публикувано на 08.04.20 в 13:28

"Новият ден" в сряда, 08.04.2020г.

Темите от 08.00 до 09.00ч. Основните хранителни продукти във Варна се очаква да паднат на най-ниските ценови равнища, които обичайно са валидни за София. Причината е, че хотелите и ресторантите са затворени. Има ли спекула на пазара у нас, след като на някои стоки, сред които джиндифилът, цената се вдигна с 30 %? Oтвсякъде ни призовават да..

публикувано на 08.04.20 в 06:46

НА СВЕТЛО на 7 април с Валерия Василева

Репортерска проверка за реда в първия ден за изплащане на пенсиите в пощенските клонове във Варна. Акция за кръводаряване организира кметът на каварненското село Българево Георги Георгиев.  Медицинската сестра Милка Кайкова е на 81 години, но се чувства и днес част от професионалната общност и се възхищава от работата на колегите си в условия на..

публикувано на 07.04.20 в 13:34

"Новият ден“ на 7 април с Мариела Димитрова

В световния ден на здравето и професионален празник на българските лекари с д-р Константин Герганов от екипа на ВМА – Варна разговаряме 8.10 часа. Ще коментираме как приема ситуацията на пандемия, отдадеността, която изисква лекарската професия и за неговия път към медицината. До сряда над 32 000 пенсионери във Варна на и над 65 години,..

публикувано на 07.04.20 в 06:48
Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 6-ти април

Приятен следобед, в понеделник, Ви пожелава екипът ни Нина Милошевич, Атанас Илиев и Венци Фотев! Бъдете здрави и се наслаждавайте с нашата програма! #ОСТАНЕТЕСИВКЪЩИ От 14 до 15ч. ще ви срещнем с част от хората, останали без работа. Само за ден през миналата седмица имаше регистрирани 650 нови безработни. Днес варненци чакат и пред..

публикувано на 06.04.20 в 13:30