Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Седмицата започва със слънчево време

Снимка: Делян Милчев 17 г., ОДК Варна

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, но след полунощ на места ще има условия за ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще са от минус 2 до плюс 3 градуса.

През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг и югоизток. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса.

Вълнение на морето 2 бала. Температура на морската вода 8-9 градуса.

За Варна минимална температура 2, максимална около 11 градуса.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха 30-годишен, пребил до смърт приятелката си

Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна от Варненския окръжен съд, който взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняем, причинил смъртта на приятелката си чрез нанесена средна телесна повреда 30-годишният Ивайло И., който е бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура във Варна за умишлено..

публикувано на 10.04.20 в 12:57

Петър Петров и приятели даряват топла храна за хора в нужда

Петър Петров, син на легендарния футболист на Спартак Варна от близкото минало, Иван Петров, си има своя лична кауза и от много време насам се грижи за приготвянето и доставянето на топла храна за около 15-сет души във Варна. Сред тях са възрастни хора и семейства с финансови затруднения. Готви всеки ден с огромна любов, няма време за губене, защото..

публикувано на 10.04.20 в 12:45

Пробното преброяване на населението ще се проведе от 20 до 30 април

Поради епидемиологичната обстановка в страната Централната комисия по преброяването на неприсъствена консултация реши пробното преброяване на населението и жилищния фонд да се проведе само чрез електронна преброителна карта, съобщиха от НСИ. Електронното пробно..

публикувано на 10.04.20 в 12:20

Варна получава тон храна на Цветница

Тон и половина храна ще бъде доставена във Варна през този уикенд, съобщи за Радио Варна  Цанка Миланова , изпълнителен директор на Българска хранителна банка /БХБ/.  Микробусът, превозвач млечни продукти, зърнени храни и плодове, ще трябва да премине през шест КПП-та, за да достигне до варненското сдружение "Здраве, култура и самочувствие"...

публикувано на 10.04.20 в 12:12

Топъл обяд за 260 души в добричките села от понеделник

260 жители на селата на територията на община Добричка ще имат възможността да получават безвъзмездно топъл обяд от 13 април. Храната, която ще се приготвя в 13 кухни на Домашния социален патронаж, ще се доставя до домовете на потребителите през работните дни. От тази безплатна услуга ще се възползват уязвими лица, които са затруднени да..

публикувано на 10.04.20 в 12:00

От хора за хора! Оставете храна за нуждаещи се!

Благородните каузи в момент на социална дистанция се умножават. Група приятели, решили да направят добрина за други хора в нужда, изградиха щайга, в която всеки може да остави пакетирана стока. Първата изградена щайга "От хора за хора" се намира в района на колхозния пазар, на ул. "Рали Мавридов" 30. Според хората, които стоят зад тази идея, онова, което..

публикувано на 10.04.20 в 11:53

До дни Варна ще има великденска украса в центъра

Тон и половина 90-процентов етилов алкохол раздадохме на общински болници и поликлиники в града, написа във фейсбук кметът Иван Портних. Продуктът е предоставен безвъзмездно от Логистично-координационния център.  И още от поста на кмета в социалната мрежа:  Община Варна вече е предоставила 20 тона спирт и 100 хиляди литра кислородна..

публикувано на 10.04.20 в 11:26