Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Българин е сред жертвите в Ханау

Полицията разследва стрелба в трамвай в холандския град Утрехт.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прокуратурата е повдигнала обвинение за участие в организирана престъпна група и на жената на Васил Божков - Елена Динева.

Това стана ясно от прессъобщение на Специализирания наказателен съд, от който спецобвинението иска тя да бъде оставена за постоянно в ареста.

Съдът ще заседава по искането по-късно днес.

Българин е сред жертвите при стрелбата в германския град Ханау, съобщава 24 часа. Убитият е 32-годишният Калоян В. от врачанското село Лютидол.

Мъжът е работил и живял като тираджия в Германия.

Девет души бяха убити при стрелби в два наргиле бара.

Други четирима са тежко ранени. Властите съобщиха, че се води разследване за тероризъм.

От Германия слушаме кореспонедната на Клуб З Капка Тодорова:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Карантина и в "Гъбената махала"

Мерките, които се взимат вече дават ефект - движението в ромската махала не е от такъв порядък, какъвто беше преди, информира кметът на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов . " Хората имат респект към ситуацията" .  Цялата "Гъбена махала" е дезинфекцирана. Очаква се още едно цялостно дезинфекциране. На медиаторите, които осъществяват връзката..

публикувано на 31.03.20 в 16:30

146 проверки в паркове, градини и детски площадки днес във Варна

През днешния ден са извършени 146 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Съставени са два акта за установяване на административно нарушение на граждани, отказващи да спазват мерките, свързани с извънредното положение. Областната дирекция на МВР във Варна призовава гражданите да си останат вкъщи, да ограничат..

публикувано на 31.03.20 в 15:54

БСК започва анкетно проучване за мярката "60/40"

Българската стопанска камара /БСК/ започва експресно анкетно проучване сред българските предприятия, целящо да установи доколко Постановлението на Министерския съвет от 20 март е приложимо , каква част от фирмите са склонни да се възползват от предоставената възможност и какви допълнителни мерки по отношение на персонала планират като..

публикувано на 31.03.20 в 15:35

Засилване на контрола върху магазини и заведения поиска прокуратурата

Върховната административна прокуратура препоръча на Българската агенция по безопасност на храните засилване на контрола върху обектите за търговия на дребно и заведения за обществено хранене. На 13 март 2020 г., с оглед въвеждането на извънредно положение на територията..

публикувано на 31.03.20 в 15:14

И в община Балчик спират обществения превоз на пътници по междуселищни линии

И в община Балчик се преустановява общественият превоз на пътници по междуселищни линии заради епидемията с коронавирусната инфекция. Кметът на Балчик Николай Ангелов разпореди превозвачите, които изпълняват маршрутни разписания, възложени от Общината, да преустановят тяхното изпълнение за срока на обявеното извънредно положение. Мярката..

публикувано на 31.03.20 в 15:02

"Стара техника за ново начало" в подкрепа на образованието

Центърът за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе"  стартира кампанията  "Стара техника за ново начало" в подкрепа на образованието. Целта е да бъдат подпомогнати с компютри децата от социално слаби семейства за дистанционното обучение. В условията на икономическа и социална криза, бедността е решаващо условие за достъпа до..

публикувано на 31.03.20 в 14:54

Започна дезинфекция на църквите в Бургас

Започна мащабна дезинфекция на всички църковни храмове в Бургас. Първите три, които вече се обработват са катедралният храм "Св. Св. Кирил и Методий", църквата "Свети Иван Рилски" и "Света Богородица". След тях ще бъдат дезинфекцирани и останалите храмове в комплексите и кварталите на града. Това съобщиха от пресслужбата на Община Бургас...

публикувано на 31.03.20 в 14:44