Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нова социална услуга в Добрич

с. Очиндол младежи устойчиво развитие
Снимка: Христина Банчева

Община Добрич ще предоставя нова социална услуга „Наблюдавано жилище за младежи град Добрич”.

Договорът с Управляващия орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ осигурява безвъзмездна помощ от над 172 хиляди лв.

Новоразкритата социална услуга  „Наблюдавано жилище“ ще бъде с капацитет 6 места и ще предоставя услуга за младежи от 18-21г. без увреждания, ползвали резидентна услуга или приемна грижа, нямащи  все още възможност за пълна самостоятелност поради липса на доходи и заетост.

В Наблюдаваното жилище те ще водят самостоятелен начин на живот, като ще бъдат подкрепяни и от специалисти чрез психологическо, социално, правно, трудово и друго консултиране.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Седем нови случая на коронавирус у нас. Общият брой вече е 618

618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 7 нови случая, като 6 са в София и 1 в Панагюрище. Лабораториите продължават да работят, съобщиха от Щаба. 230 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско..

публикувано на 09.04.20 в 17:48
Венцислав Мутафчийски

Кукла на ген. Мутафчийски направиха в Бургаския куклен театър

В Бургас вече функционира и куклен кризисен щаб. Идеята е на театъра в морския град и е насочен главно към най-малките. Идеята му е да представи какво правят куклените герои по време на изолация, а децата да получат съвети от своите любими персонажи, съобщи БГНЕС. „Освен ние хората, бездействат и..

публикувано на 09.04.20 в 17:40

Зеленчукопроизводители: Жизненоважно е да имаме достъп до големите вериги

Голям спор между големите вериги магазини и българските производители заради настояването на държавата за обособяване на половината от площта в тях за българска стока. Правителството иска да защити производителите в условията на пандемия и да гарантира достъп на родна стока в големите обекти, предаде..

публикувано на 09.04.20 в 17:37

Напрежение сред служителите в бюрата по труда

Има напрежение сред служителите в бюрата по труда в цялата страна, алармира заместник-председателят на Националния синдикат на административните служители „Подкрепа“ Кремена Атанасова пред БНР. От синдиката настояват да бъдат предприети допълнителни мерки за опазване на живота и здравето на тези служители, които работят ежедневно..

публикувано на 09.04.20 в 17:18

Турските власти освобождават от карантината българските шофьори на ТИР-ове

Турските власти са издали разпореждане, с което освобождават българските шофьори на тежкотоварни автомобили от 14-дневна карантина при влизане в Турция, съобщиха от българското министерство на външните работи. По информация на Генералното ни консулство в Одрин,..

публикувано на 09.04.20 в 17:14

Отлага се майската изпитна сесия за придобиване на специалност в системата на здравеопазването

Отлага се майската изпитна сесия за държавен изпит за придобиване на специалност в системата на здравеопазването. Държавният изпит на допуснатите до майската сесия трябва да се проведе в срок до два месеца след отмяната на извънредното положение, обявено в страната, съобщават от Министерството на здравеопазването. Правата, произтичащи от..

публикувано на 09.04.20 в 16:20

Четири нарушения за неспазена карантина и два акта за разходка в парка днес във Варна

Служители на Областната дирекция на МВР във Варна са извършили 821 проверки по адреси за спазване на задължителната домашна карантина от лица, които са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискова дестинация. Установени са четири нарушения, за които са образувани три проверки и едно досъдебно производство за..

публикувано на 09.04.20 в 15:33