Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Балчик „заключват“ любовта

Доброволците, които създадоха открита лятна библиотека на крайбрежната алея в Балчик, преобразиха старо стълбищно пространство на ул. „Яворов“ в цветна стълба „Желание“ и оформиха градинка на майките от алея Ехо към Двореца, изненадват балчиклии с поредния си проект. Поводът е месецът на любовта.

Тъй наречената шарена банда сглоби и монтира метална конструкция под формата на сърце и надпис LOVEна стената пред площадчето на ТИЦ Мелницата, където се намира новата ритуална зала на Балчик. Там влюбените ще могат да покажат искрените си и вечни чувства, „заключвайки“ любовта си с катинар.


Декоративната стена за катинари на влюбени е направена по подобие на много други места в Европа, които от началото на 21 век насам се появяват навсякъде - по мостове, огради, порти, и са ярко доказателство за любовта, за вечния стремеж на две души към онази невидима сила в света, която ни кара да проявяваме най-доброто от себе си.

Когато влюбените се приближат към стената в Балчик, тя мигновено светва.

Според астролози днешната дата 20.02.2020 е най-добрият ден за сватби през тази година. В Балчик днес се венчаят две двойки. 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
А.Попхлебарова

А. Попхлебарова: Всички трябва да си помагаме

Епидемията направи държавните граници несъществуващи   и днес мислим за всичките си познати и приятели по света като за съседи. Всички сме в една обща „лодка“ и трябва да си помагаме, така смята Антоанета Попхлебарова, която основа преди години във Варна Младежката доброволческа организация PTPI „Делфините“. Антоанета Попхлебарова..

публикувано на 03.04.20 в 19:00

Ще следим разпространението на вируси чрез блокчейн

Приложение и онлайн платформа - Mimirium Anti-Pandemic Private Tracker , което позволява проследяване и предотвратяване на последващо разпространение на заразни и вирусни заболявания разработва варненски технологичен стартъп. Тракерът се базира на блокчейн технологията и позволява запазване на анонимността на потребителите, каза за Радио..

публикувано на 03.04.20 в 15:00

Кой къде е ? Google показва на властта

Google ще публикува данни за местонахождението на своите потребители по целия свят от днес, за да позволи на правителствата да преценят ефективността на мерките за социално дистанциране, въведени за борба с пандемията COVID-19, заяви техническият гигант. Данните за..

публикувано на 03.04.20 в 13:19

UNICEF с онлайн предизвикателство за родители

Всеки ден, точно в 11 ч. преди обед UNICEF публикува на FB страницата си по едно предизвикателство за родители и деца в условията на самоизолация. Кампанията започна преди броени дни и засега числото на предизвикателствата е заковано на 15, съобщи за Радио Варна Ивайло Спасов, експерт по комуникации в представителството на водещата организация, работеща..

публикувано на 03.04.20 в 10:50

Все повече услуги достъпни с безплатен електронен подпис

От началото на месец април Националният осигурителен институт (НОИ) също дава възможност да си извадим ПИК (персонален идентификационен код) онлайн. За целта е нужен електронен подпис, който от своя страна поне още две седмици може да ползвате безплатно покрай пакета мерки на администрацията да работи все повече дистанционно или поне в..

публикувано на 03.04.20 в 09:55

Виртуални изложби, уроци и концерти организират в Добрич

Младежкият център „Захари Стоянов“ в Добрич организира редица занимания за децата и младежите във виртуалното пространство.         От 16 март тази година и след обявяването на извънредното положение в страната всички преподаватели от центъра решават да не преустановяват контактите си с децата и макар и без жив контакт да продължат да са..

публикувано на 03.04.20 в 09:05

Книгата и детето

На 2 април отбелязваме Международния ден на детската книга и рождената дата на един от най-обичаните писатели на приказки Ханс Кристиян Андерсен. Ако обичат книгите възрастните, голяма е вероятността от малки да са им чели приказки. Бабите и дядовците, които разказват приказки преди следобедния сън на внучето си или майките и татковците, които..

публикувано на 02.04.20 в 18:35