Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Без винетка на пътя Аксаково-Варна

Снимка: Радио Видин

Не се изисква винетен стикер при пътуването с лек автомобил по пътя от Аксаково до Варна през възел “Летище” в посока ж.к “Владислав Варненчик”. Това уточниха на работна среща днес кметът на община Аксаково Атанас Стоилов и директорът на ОПУ - Варна инж. Румен Илиев. Монтираните по-рано пътни знаци, указващи необходимост от винетка в този пътен участък, вече са премахнати.

При покупката на електронна винетка потребителите несъзнателно могат да оставят лична информация за публично ползване, която АПИ не се е постарала да защити, това съобщава интернет-изданието на Капитал.

Проблемът е свързан с функция за проверка на валидността на винетка през сайта на Националното тол управлениеwww.bgtoll.bg.

Сигнали на хора в социалните мрежи показват, че през подобна проверка всеки може да получи най-малкото имейл адресите на плащащите пътни такси само и единствено ако знае номера на автомобила. А електронната поща попада в обхваната на правилата на ЕС за защита на личните данни.
Проверка на "Капитал" е потвърдила информацията за този проблем.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Осъден в Румъния ще изтърпява наказанието си в България

Осъденият за трафик на мигранти Тенчо Ц. ще изтърпява наказанието си у нас след като днес Апелативният съд във Варна прие за изпълнение присъда на румънски съд. През октомври 2018 г. Районният съд в Констанца е признал за виновен българския гражданин, че година по-рано – на 28.10.2017 г. – е улеснил заедно с друг подсъдим, транспортиране на..

публикувано на 10.04.20 в 13:41

Задържаха 30-годишен, пребил до смърт приятелката си

Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна от Варненския окръжен съд, който взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняем, причинил смъртта на приятелката си чрез нанесена средна телесна повреда 30-годишният Ивайло И., който е бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура във Варна за умишлено..

публикувано на 10.04.20 в 12:57

Петър Петров и приятели даряват топла храна за хора в нужда

Петър Петров, син на легендарния футболист на Спартак Варна от близкото минало, Иван Петров, си има своя лична кауза и от много време насам се грижи за приготвянето и доставянето на топла храна за около 15-сет души във Варна. Сред тях са възрастни хора и семейства с финансови затруднения. Готви всеки ден с огромна любов, няма време за губене, защото..

публикувано на 10.04.20 в 12:45

Пробното преброяване на населението ще се проведе от 20 до 30 април

Поради епидемиологичната обстановка в страната Централната комисия по преброяването на неприсъствена консултация реши пробното преброяване на населението и жилищния фонд да се проведе само чрез електронна преброителна карта, съобщиха от НСИ. Електронното пробно..

публикувано на 10.04.20 в 12:20

Варна получава тон храна на Цветница

Тон и половина храна ще бъде доставена във Варна през този уикенд, съобщи за Радио Варна  Цанка Миланова , изпълнителен директор на Българска хранителна банка /БХБ/.  Микробусът, превозвач млечни продукти, зърнени храни и плодове, ще трябва да премине през шест КПП-та, за да достигне до варненското сдружение "Здраве, култура и самочувствие"...

публикувано на 10.04.20 в 12:12

Топъл обяд за 260 души в добричките села от понеделник

260 жители на селата на територията на община Добричка ще имат възможността да получават безвъзмездно топъл обяд от 13 април. Храната, която ще се приготвя в 13 кухни на Домашния социален патронаж, ще се доставя до домовете на потребителите през работните дни. От тази безплатна услуга ще се възползват уязвими лица, които са затруднени да..

публикувано на 10.04.20 в 12:00

От хора за хора! Оставете храна за нуждаещи се!

Благородните каузи в момент на социална дистанция се умножават. Група приятели, решили да направят добрина за други хора в нужда, изградиха щайга, в която всеки може да остави пакетирана стока. Първата изградена щайга "От хора за хора" се намира в района на колхозния пазар, на ул. "Рали Мавридов" 30. Според хората, които стоят зад тази идея, онова, което..

публикувано на 10.04.20 в 11:53