Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мери Бойс Бенд гостуват с акустичен концерт в Радио Варна

Мери и Миро ще изнесат акустичен концерт за китара и глас в Концертното студио на Радио Варна на 27.02.2020 г. (четвъртък), от 19:00 ч.

„Винаги отиваме с удоволствие и огромно вълнение за концерт край морето! Преди две години Мери Бойс Бенд имаше голям концерт в Летния театър на Варна. Този път ще е различно - аз и Миро ще изнесем акустичен концерт за китара и глас в Концертното студио на Радио Варна. Предишния път, когато бяхме в града, харесахме залата и възможностите за различна сцена и озвучаване. Ще бъде интимен концерт. Именно тази магия, което се получава само при акустичните концерти, в която можеш да се насладиш на всеки звук на китарата и гласа на певеца, ни провокира да искаме отново и отново да експериментираме в тази посока. Миналата година дори изнесохме два акустични концерта, които бяха без абсолютно никакво озвучаване – незабравимия концерт в пещерата Леденика и още един ексклузивен частен концерт. Имаме идея във Варна с Миро да сме съвсем сред публиката, т.е. сцената да е в средата на залата и публиката да ни заобикаля отвсякъде. И ние сме любопитни какво ще се получи.“ – разказва Мери

На живо ще прозвучат специални версии на любимите песни от албумите „Непознати улици“, „Само за теб“, „Дългият път към дома“ и „Щастливи дни“ и безброй изненади. Ще можете да си вземете с автограф всички дискове на групата, включително двойно CD “Mary Boys Band Collection”.

Билети има в Урбо: https://urboapp.com/bg/e2647-mary-boys-band-acoustic. Билети могат да бъдат закупени и на място преди началото на концерта.

Деца до 7-годишна възраст влизат безплатно. Местата са ограничени.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Верлен, Ван Гог, Христо Фотев

Имената на тези трима големи в изкуството ще чуете тази вечер в проекта на ДТ „Стоян Бъчваров” „Театърът чете от вкъщи”. 30 март 2020, 19.00, https://www.facebook.com/dramavarna/ . Избра ги Ели Пенчева. Тя е на 23 години. Родена е във Варна. Доскоро е била част от школата на Стоян Радев и Веселина Михалкова Студио „Театър”. В..

публикувано на 30.03.20 в 14:08

Конкурс за поезия, посветен на 140 години от рождението на Йовков

Средношколски конкурс за поезия „Възкресения 2020“ обявява Регионалният исторически музей в Добрич. Той е посветен на 140 години от рождението на Йордан Йовков. В конкурса могат да участват ученици на възраст от 13 до 19 години с до 3 непубликувани стихотворения, като посочат трите си имена, възраст, училище, телефон, имейл и адрес за..

публикувано на 29.03.20 в 16:33

Акордеонистът Димитър Стойков: Здравословна музика е чистата българска народна музика

На 22 март акордеонистът Димитър Стойков навърши 89 години.  Ако го попитате дали му тежат, ще ви каже, че е готов за още толкова. А те, годините, въпреки че не са шега работа, му носят усещането за младост, а духът му на старее. Обичаният музикант смело се отправи към 90-годишния житейски връх.  Аз гледам позитивно. И съм радостен, че успях да..

обновено на 29.03.20 в 16:13

Виртуална изложба "Смешното училище" в Добрич за 1 април

"Смешното в училище" ще бъде показано в карикатури във виртуална изложба за Деня на хумора и шегата - 1 април, съобщават от Младежкия център в Добрич, който организира 17-ото издание на областния конкурс за сегашни и бивши ученици. "Впрочем, конкурсната част отпада, запазваме забавната. Сега имате възможност, докато трябва да стоите вкъщи, да..

публикувано на 29.03.20 в 14:34
Стоян Ганчев

Тракийският певец Стоян Ганчев с нови записи за фонда на БНР

Има много голямо количество, а качеството е малко. Повечето неща са пародия. Това твърди тракийският певец Стоян Ганчев за звукозаписната продукция на народна музика в страната. Повод да го потърся бяха новите му записи с Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов , които слушателите на Радио Варна чуха в предаването "Съботна..

обновено на 29.03.20 в 13:04

Онлайн култура - над 50 събития у нас и по света

Списък с над 50 културни онлайн събития е съставило министерството на културата, съобщават от там. Той може да помогне на почитателите на всички изкуства да направят своята виртуална културна програма. Когато културните мероприятия са отменени, много от музеите, театрите, оперите, филхармониите и библиотеките предлагат все повече безплатни..

публикувано на 28.03.20 в 15:48

Честит Световен ден на театъра!

В този ден артистите на ДТ "Стоян Бъчваров" и Държавна опера Варна мислят с благодарност за  всички почитатели на театралното изкуство!  С благодарност за съпричастието екипът разпространи специален видео поздрав  към всички приятели и почитатели с надеждата  по-скоро да се завърне в театъра.  Връх, енигма, мечта или детски спомен -..

публикувано на 27.03.20 в 16:08