Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наполи" и "Барса" с реми на "Сан Паоло"

Наполи и Барселона не излъчиха победител в първия 1/8-финал от Шампионската лига, игран на стадион "Сан Паоло" в Неапол. Домакините първи стигнаха до гол чрез Дрис Мертенс в 30-ата минута. В 57-ата каталунците изравниха с попадение на Антоан Гризман. Барселона завърши мача с 10 души, след като Артуро Видал беше изгонен за неспорстменско поведение в края. Той ще пропусне реванша на "Камп Ноу" след три седмици. Аут е и Серхио Бускетс заради натрупани жълти картони.
Байерн (Мюнхен) вече с единия крак е на 1/4-финал в Шампионската лига. Тази вечер баварците направиха на пух и прах Челси насред “Стамфорд Бридж”, записвайки класическа победа с 3:0 в първия 1/8-финален сблъсък между двата тима. Германският шампион бе пълен господар на терена, като спокойно можеше да си тръгне и с по-изразителен успех. Серж Гнабри и Роберт ЛевандовскиРоберт Левандовски развинтиха защитата на домакините. Германското крило вкара първите два гола в 51-ата и 54-ата минута след асистенции на поляка. Самият Лева бе автор на третото попадение в 76-ата минута. Домакините пък завъриха мача с 10 души на терена, след като Маркос Алонсо си изкара глупав червен в 83-ата минута.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Една легенда в тениса на маса отбеляза 90 години

Иван Василев е легендарна фигура в спорта тенис на маса за Варна и България. Остава непобедим в годините в градските първенства. Национален състезател в продължение на пет години, с участия на много турнири и спечелени много награди. Само преди 48 часа Иван Василев отпразнува своя 90-годишен юбилей. Заедно с вас се връщаме в спомените му..

публикувано на 23.04.24 в 11:50

Дончич напусна Локомотив /София/, Балъков го наследява

Локомотив София освободи Данило Дончич.Ръководството на клуба взе решение да се раздели с досегашния старши треньор на клуба. С него си тръгват още помощник-треньорът и главен анализатор на тима Ивайло Захариев, треньорът на вратарите Владимир Манолков, както и кондиционният специалист Николай Георгиев.Начело на тима застава легендата на българския..

публикувано на 23.04.24 в 10:24

Спартак /Варна/ приема Монтана

ФК Спартак Варна приема Монтана в 30-ия кръг на Втора лига. Двубоят е в събота, 27-и април от 13:15 ч. Двата тима ще се срещнат за 44-и път. Във всички 43 официални мача до сега, Спартак има 23 победи, 10 равни и 10 загуби, и голова разлика 66:40. В Б група / ВПЛ / Втора лига са 36 мача, в които Спартак има 19 победи, 7 равни и 10 загуби. В..

публикувано на 23.04.24 в 10:22

Българските боксьори блестят на ринга

Един полуфинал и още 11 четвъртфинала. Такава е равносметката за България след приключване на първите два кръга на Европейското първенство по бокс за мъже и жени в Белград. Аслъхан Мехмедова стана поредната родна участничка, която достигна до Топ 8 на Стария континент в сръбската столица. Под наставленията на треньорите Борислав Георгиев и Роман..

публикувано на 23.04.24 в 10:21

Великденски турнир по баскетбол

Повече от 150 деца играха във Великденския турнир "Шоутайм". Във Варна се проведе великденски турнир организиран от баскетболен клуб "Шоутайм" в партньорство с Община Варна, отдел "Спорт" и "Декатлон". За втора година, младият клуб събира всички деца от школата си покрай великденските празници. Участниците в тазгодишния турнир надхвърлиха 150..

публикувано на 23.04.24 в 10:20

ВИДЕО: Успехи за варненските отбори по водна топка

Ватерполистите на КПС Варна записаха две убедителни победи в мачове от шампионата по водна топка. Те се наложиха първо над Комодор-Варна с 18-8 при 15-годишните. В рамките на същия ден КПС се поздрави с втори успех срещу Комодор, но при мъжете с 12-7. Състезателите по водна топка на Черно море също нямаха никакви проблеми и спечелиха   мача си..

публикувано на 22.04.24 в 11:50

Победа за "икономистите" от Варна

Футболистите на Икономически университет Варна записаха победа с 8-5 в мач от шампионата по футзал. Те се наложиха като домакини срещу състава на Русе.

публикувано на 22.04.24 в 11:42