Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Термокамера и в Медицинския университет във Варна

Медицински университет - Варна
Снимка: Радио Варна, М. Димитрова

Термокамера е инсталирана на входа на Медицинския университет във Варна. С нея се проследява състоянието на всички студенти и преподаватели в учебното заведение с цел превенция на разпространението на коронавируса. Това съобщи проф. д-р Красимир Иванов, ректор на университета.

Той обясни, че мерките се налагат, тъй като има студенти от 44 държави, които се налага да пътуват, особено по празниците.

Резултатите се следят от портиерите, които работят в университета.

"При констатиране на лице с по-висока температура, то се изпраща за консулт в Инфекциозна клиника в "Св. Марина", каза проф. Иванов.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Велин Жеков

ЦИК определи Велин Жеков за председател на РИК-Варна

Централната избирателна комисия назначи състава на Районна избирателна комисия в Трети изборен район - Варна за парламентарния вот и европейските избори. ЦИК определи Велин Жеков за председател на комисията. Четирима са зам.-председателите - Дарина Илиева, Мария Пантелеева, Аделина Демирева, Йовчо Йовчев, съобщават на страницата на ЦИК.

публикувано на 19.04.24 в 18:31
Варненското злато

Регионалният исторически музей - Варна търси средства за археологически разкопки

Регионалният исторически музей - Варна търси средства за археологически разкопки.  Необходимата сума за провеждането им  е около 50 000 лева, съобщават оттам. Набирането на повече средства ще позволи по-дългата продължителност на теренната работа. Остатъкът ще бъде прехвърлян за проучванията през следващия сезон, като археолозите си поставят за цел..

публикувано на 19.04.24 в 18:07

Румънският съд отмени арестите на два български риболовни кораба

Окръжният съд в румънския град Констанца окончателно отмени арестите на два български риболовни кораба, които бяха задържани преди една година. Това съобщиха от рибарското сдружение "Черноморски изгрев“ и уточниха, че капитаните на тези кораби са членове на сдружението. "Този случай показва, че е необходимо Европейската комисия и двете..

публикувано на 19.04.24 в 15:47

Каракачанов: Целта на това служебно правителство е да организира изборите в полза на ГЕРБ и ДПС

Партиите от т. нар. сглобга влязоха в собствения си капан заради направените прибързани и необмислени поправки в Конституцията. Целта беше уж да подобрят функционирането на институциите, а всъщност главната цел беше да ограничат правомощията на държавния глава по отношение на съставяне на служебното правителство. Това каза Красимир Каракачанов във Варна...

публикувано на 19.04.24 в 15:29

Жълт код за значителни валежи във Варна и областта в събота

Жълт код за значителни валежи от дъжд е обявен за област Варна в събота, 20 април. През нощта облачността ще се увеличи до значителна, над Югоизточна България ще завали дъжд. Вятърът от североизток ще се усили. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Утре ще бъде облачно и дъждовно, на юг от Стара планина и по Черноморието се очакват..

публикувано на 19.04.24 в 15:05

205 случая на коклюш у нас, личните лекари ще проверяват извършените имунизации

205 случая на заболели от коклюш са регистрирани от началото на годината у нас, съобщиха от Министерството на здравеопазването.  "Предприели сме мерки по изпращане на писма към районните здравни инспекции и Българския лекарски съюз с искане общопрактикуващите лекари да направят проверка на извършените имунизации и реимунизации ", каза д-р Галя..

публикувано на 19.04.24 в 14:32

ЦИК назначи РИК във Варна

Днес преди обед с Решение на Централната избирателна комисия беше назначена Районна избирателна комисия в Трети изборен район – Варненски, за предстоящите на 9 юни 2024 г. избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители.  Решението ще бъде публикувано на сайта на ЦИК https://www.cik.bg/ в по-късните часове...

публикувано на 19.04.24 в 14:27