Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Плодолечението ни държи далеч от грипа

Как да увеличим защитните сили на организма си и да не попаднем сред засегнатите от грипа хора  - отговор търсим от д-р Людмила Емилова, която има  дългогодишен опит :

Вече 27 години работя в областта на природонаучната медицина. Хиляди хора са минали през нашия център, наблюдавала съм съдбите на много хора, на цели семейства, преживели сме много грипни епидемии. Много хора, които боледуват често са идвали в клиниката и след това спират да боледуват – това се отнася както за децата, така за средната възраст, но и за възрастните хора.

Мога да кажа, че когато имаме добри защитни сили, тогава никакъв грип не ни хваща и никакви опасности да развием тежки заболявания не съществуват.

Това може да постигне по няколко начина. Първо през зимните месеци храната ни е основно животинска, прекаляваме с мляко, сирене и кашкавал. Затова първото, което трябва да направим е да се пречистим. И точно затова е тази вековна традиция да има посдти, след като преминат тежките зимни месеци с тежка храна

Има ли нещо, което освен плодолечението можем да направи, така че да увеличим защитните си сили?

Изключвайки животинските храни или силно намалявайки ги в менюто си, сега е много подходящо време. Сега са дългите пости – цели 50 дни. 

Даже и да не правим лечебно гладуване, а само да спазваме тези пости и 50 дни да не приемаме никакви животински храни, да се храним с много сурови плодове и много сурови зеленчуци, пак ще е добре.

              Много е важно да наблегнем на зеленолистните – салатки, марулки, рукола, спанак и др. колкото са по-тъмнозелени листата, толкова повече полезни хранителни вещества съдържат. Освен това може до добавим бобовите храни – боб, леща, грах, нахут, които имат изключително мого ценни съставки, имат и много добри растителни белтъчини, много фибри .

Не трябва да пропускаме и пълнозърнестите храни като булгур, елда, просо. Тези храни най-вече с обвивката на зрънцето-триците имат много баластни вещества, които извеждат токсините от тялото ни и освен това съдържат огромни количества от групата витамини Б.

Към това меня трябва да добавим суровите ядки, суровите семена – орехи, лешници, бадеми, кашу, тиквени и слънчогледови семки. В този период много ще ни помогнат дребните семенца, които трябва да смелим в машинка за кафе и така да ги консумираме. Това е  лененото семе, което трябва веднага след смилането да бъде консумирано, защото много лесно става грениво лененото масло, а това е чисто Омега 3, което ни предпазва от чести възпаления, помага на мозъчните ни клетки да работят по-добре.

Сусамените семенца също трябва да ги смиламе добре. Те съдържат много желязо и калций. Семенцата на коноп са изключително добър източник на белтъчини от растителен произход. Всички, които искат да извайват телата си  и с много упражнения искат да постигнат страхотен релеф на мускулите, вместо животински храни могат да ползват смляно конопено семе.

Кога за последно бяхте болна, д-р Емилова?

Скоро не, но човек не трябва да дърпа дявола за опашката. Надявам се, че благодарение на начина, по който живея, на периодичните гладувания, които правя, да подмине и поредната грипна вълна.

Ако се грижим са себе си, за своите защитни сили като се храним здравословно  и спортуваме, гаранция че ще бъдем много по-здрави от тезци, които не го правят.
Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.org


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Емилова временно ще консултира само онлайн

Клиниката на доктор Емилова временно затваря врати поради увеличените случаи на коронавирус във Варна, но е важно да знаят всички нейни пациенти и всички любители на природосъобразния начин на живот ще бъдат давани онлайн съвети и консултации. Един от хората, които ще правят това е доктор Красимир Милев. С доктор Емилова решихме временно..

публикувано на 16.11.20 в 15:30

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“ . Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години. Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев. Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с..

публикувано на 30.09.20 в 18:13

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30