Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

300 легла са разположени в Спортната зала във Варна

Снимка: ВМС

Днес и утре Военноморските сили на Република България участват в трансформирането на Двореца на културата и спорта ЕАД – Варна в сграда за болнично наблюдение на значителен брой хора, съобщиха от ВМС.

Целта на тренировката е съгласуване на действията на институциите: министерство на отбраната, министерството на младежта и спорта, министерство на здравеопазването, държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” и областна администрация на Варна по ограничаване на разпространението на коронавирус „COVID-19”.

От страна на ВМС вземат участие общо 91 военнослужещи и автомобилна техника.

От държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” от градовете Търговище и Силистра са предоставени 300 легла с цялостното им оборудване: дюшеци, чаршафи, възглавници, одеала, шкафчета и 300 комплекта хавлии и пижами.

Оборудването е транспортирано и сглобено от военнослужещи от флота.

В сградата са обособени и помещения за медицинските екипи, регистратура и места за прегледи на гражданите.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Собствениците на заведения искат да държавата да плати 80% от заплатите на служителите им

Искаме от държавата 80% от работната заплата на служителите да бъде преведена директно на тях. Няма нужда да минава през фирмите. Това обяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, предаде репортер на БГНЕС. В един от известните столични клубове днес представители на бранша се събраха, за да обсъдят какво да е бъдещето..

публикувано на 27.10.20 в 17:17

Лекари и сестри от други отделения на УМБАЛ-Бургас с дежурства при пациентите с COVID-19

Лекари и сестри от други отделения на УМБАЛ-Бургас започнаха дежурства при пациенти с COVID-19. Крайната мярка се наложи заради нуждата от помощ на персонала в Инфекциозно отделение в болницата, който не е в състояние да се грижи за толкова много болни. Изготвен е график, според който лекари и сестри от други отделения се командироват в Инфекциозното..

публикувано на 27.10.20 в 16:16
Балчик, алея край брега

Общинарите в Балчик решават дали да освободят от такса смет неработещите заради пандемията бизнеси

Този четвъртък Общинският съвет в Балчик ще заседава по внесени промени в наредбата за местните такси и цени на услуга, които предвиждат неработещи заради извънредното положение обекти да се освободят от такса смета.  Внесеният проект има за цел да ак­туа­ли­зи­ра под­за­ко­но­вия нор­ма­ти­вен акт във връз­ка с из­ме­не­ния­та на За­ко­на за..

публикувано на 27.10.20 в 16:12

Недостиг на преброители и в Балчик

На 30 октомври изтича крайният срок за набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. Преброяване на населението и жилищния фонд. Кандидатите трябва да подадат заявление по образец в общината, в която искат да бъдат наети. Документите за кандидатстване може да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване’ 2021 и в..

публикувано на 27.10.20 в 16:02

Учител в детска градина в Балчик е с коронавирус

Учител в детска градина в Балчик е с доказан Ковид - 19. За новия случай съобщи началникът на просветния отдел в балчишката администрация Красимира Кирчева. По предписание на Регионалната здравна инспекция шест човека от персонала са карантинирани, както и 11 от децата в групата. Забавачницата не е затваряна, тъй като пробата на преподавателя е..

публикувано на 27.10.20 в 15:55

Извадиха 200 метра бракониерски мрежи от язовир "Цонево"

Извадиха над 200 метра бракониерски мрежи от язовир Цонево. 60 метра хрилни мрежи и 10 герими бяха открити във водите на водоема при планирана проверка на инспектори от Агенцията по рибарство и аквакултури преди дни, съобщават оттам . Уредите и средствата са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител. Рибата от вида уклей,..

публикувано на 27.10.20 в 15:27

Нови противоепидемични мерки се въвеждат от днес в област Добрич

Нови ограничителни противоепидемични мерки се налагат в област Добрич от днес със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция. Забранява се провеждането на обещствени мероприятия на закрито до 15 ноември, въвежда се еднопособно движение на пазарите и тържищата в областта, а в груповите празненства на открито могат да присъстват до 30 души...

публикувано на 27.10.20 в 15:02