Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва дарителската кампания "Помогни сега, Добрич!"

Стопанска камара – Добрич стартира дарителска кампания „Помогни сега, Добрич!“ за набиране на финансови средства, които ще се използват за ограничаване на разпространението на коронавируса на територията на община Добрич. Кампанията се реализира с подкрепата на Община Добрич.

Средствата ще се изразходват за осигуряването на лични предпазни средства и дезинфекционни материали, преимуществено за хората от най-уязвимите професионални направления. Парите ще се използват само за тази цел и само с решение на Общинския кризисен щаб, като за пълна прозрачност ще се прави публичен седмичен отчет на постъпленията и разходите.

Номерът на банковата сметка е:

Юробанк България – Добрич
IBAN: BPBIBGSF
Сметка № BG56 BPBI 79381061779801

Списъкът на дарителите ще бъде публикуван и обновяван всеки ден на сайта на СК-Добрич – www.dobrich.bia-bg.com.

Ако желаете да дарите продукти или услуги, можете да пишете на адрес: dobrich@bia-bg.com.

Стопанската камара в Добрич се включва в инициативата с предметно дарение – 17 защитни шлема от поликарбон на здравните заведения в града, с цел осигуряване безопасността на екипите на болницата в условията на COVID-19.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хората от Пчелина не вярват от ВиК да завършат канализацията до края на май

До края на май трябва да завършат дейностите по прокарване на канализация в местността Пчелина. Обнадеждаващата новина съобщи Сава Коев, ръководител на ВиК проекта. Остават още 5 канализационни клона. Работата по последния етап започва другата седмица, посочи още той. 

публикувано на 28.03.24 в 15:45

След сигнал за осквернен гроб в Тополи, възстановяват щетите за сметка на дружеството

Сигнал за счупени дървени кръстове на няколко гроба в гробищен парк "Тополи" подаде към редакцията на Радио Варна Пламен Дочев, който наскоро е загубил близък и е потърпевш от това поругаване на паметта на починалия. Оказва се, че на Задушница съседният гроб е със счупен кръст, а след няколко дни същото се случва и с гробното място, на което отива Дочев...

публикувано на 28.03.24 в 14:50

Ректорът на ИУ-Варна: Свиване на приема „Държавна поръчка“ и прекласиране на студентите всяка година ще повишат мотивацията

До 2030 г. 30% от българите в активна възраст да имат възможност да преминат през допълнително обучение, квалификация, етл. преквалификация. Това е една от големите цели на Министерство на труда и социалната политика, обяви във Варна ресорният министър в оставка Иванка Шалапатова. Към момента едва 7 % от трудоспособните българи преминават..

публикувано на 28.03.24 в 14:42

Прехвърлят собствеността на салона на VII СУ „Найден Геров“ на Община Варна

Собствеността върху изградения физкултурен салон на VII СУ „Найден Геров“ ще бъде прехвърлена на Община Варна, а след това ще бъдат предприети действия по завършване на базата.  Кметът на Варна Благомир Коцев и неговият екип проведоха поредица от срещи с представители на Министерството на младежта и спорта и на строителната фирма по повод решаването..

публикувано на 28.03.24 в 13:15

ОбС-Варна одобри продължаване на процедурата за изграждане на нова база на МГ

Общинският съвет във Варна даде съгласието за продължаване на процедурата по изграждане на нова учебна база на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“. Решението беше взето на днешното заседание на местния парламент с пълно единодушие, с 46 гласа „за“. Предвижда се модерният кампус да бъде изграден върху два имота – на ул. „Акад. Андрей Сахаров“ №..

публикувано на 28.03.24 в 13:01

ИТН върна веднага папката с мандата на президента (ВИДЕО)

Има такъв народ" върна веднага папката с третия проучвателен мандат. Румен Радев започва консултации за формиране на служебен кабинет, предаде репортер на БГНЕС. Представителите на ПГ на „Има такъв народ“ - в лицето на Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев, благодариха за доверието на президента за третия мандат. Напълно ви..

публикувано на 28.03.24 в 11:02

Обработват Морската градина срещу кърлежи

От 28 март започва първата за 2024 г. обработка против кърлежи на терени с обществено значение във Варна. Дейностите се извършват от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация“. Графикът предвижда първо да се обработят тревните площи в Морската градина и Зоопарка. Това ще стане в дните 28 и 29 март. В периода от 1 до 5 април ще бъдат..

публикувано на 28.03.24 в 10:37