Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Варна: Носенето на маска е уважение към другите

Това написа в профила си в социалната мрежа кметът на Варна Иван Портних.

В поста си той  уточнява, че вече над 45 000 маски са раздадени в града.

Ето къде и как се прадлагат маски на варненци:

Над 10 000 маски са раздадени на пътници, ползващи обществения транспорт във Варна.

Те са осигурени от Община Варна, с цел превенция.

Контрольорите са длъжни да предлагат маска на всеки, който влиза в превозното средство, без такава.

Всички автобуси и тролейбуси имат дезинфектанти за ръце, поставени до вратите на автобусите и тролейбусите.

Моля, ползвайте ги, призовава кметът.

За шофьорите и контрольорите са осигурени маски и предпазни шлемове. Продължава ежедневната дезинфекция на подвижния състав на "Градски транспорт", като с препарат се обработват парапети, седалки и всички места, които се докосват с ръце.
    Общо са раздадени над 45 000 маски.

  Носенето на маска е УВАЖЕНИЕ към другите

    

  Продължава кампанията за осигуряване на дезинфектанти на домоуправителите. Заради карантината много хора си стоят вкъщи, затова е важно да се дезинфекцират общите площи в кооперациите. Разпределението на препаратите става от районните администрации. В поста си кметът публикува и снимки от раздаването на препарати на домоуправителите и автогарата, както и от самата дезинфекция в града - на подлези, автобусни спирки и др.

  274 души на възраст между 60 и 95 години са потърсили помощ на откритите телефонни линии към дирекция „Превенции“ към Община Варна.

Хора, които се нуждаят от помощ за закупуване на храна и лекарства, могат да се обаждат всеки ден от 9 до 17 часа на 052-985-099 и 0889 911 791.

На разположение са и професионални психолози.

     Нека спазваме правилата. Заедно ще се справим! Бъдете здрави!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Варненското злато

Регионалният исторически музей - Варна търси средства за археологически разкопки

Регионалният исторически музей - Варна търси средства за археологически разкопки.  Необходимата сума за провеждането им  е около 50 000 лева, съобщават оттам. Набирането на повече средства ще позволи по-дългата продължителност на теренната работа. Остатъкът ще бъде прехвърлян за проучванията през следващия сезон, като археолозите си поставят за цел..

публикувано на 19.04.24 в 18:07

Румънският съд отмени арестите на два български риболовни кораба

Окръжният съд в румънския град Констанца окончателно отмени арестите на два български риболовни кораба, които бяха задържани преди една година. Това съобщиха от рибарското сдружение "Черноморски изгрев“ и уточниха, че капитаните на тези кораби са членове на сдружението. "Този случай показва, че е необходимо Европейската комисия и двете..

публикувано на 19.04.24 в 15:47

Каракачанов: Целта на това служебно правителство е да организира изборите в полза на ГЕРБ и ДПС

Партиите от т. нар. сглобга влязоха в собствения си капан заради направените прибързани и необмислени поправки в Конституцията. Целта беше уж да подобрят функционирането на институциите, а всъщност главната цел беше да ограничат правомощията на държавния глава по отношение на съставяне на служебното правителство. Това каза Красимир Каракачанов във Варна...

публикувано на 19.04.24 в 15:29

Жълт код за значителни валежи във Варна и областта в събота

Жълт код за значителни валежи от дъжд е обявен за област Варна в събота, 20 април. През нощта облачността ще се увеличи до значителна, над Югоизточна България ще завали дъжд. Вятърът от североизток ще се усили. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Утре ще бъде облачно и дъждовно, на юг от Стара планина и по Черноморието се очакват..

публикувано на 19.04.24 в 15:05

205 случая на коклюш у нас, личните лекари ще проверяват извършените имунизации

205 случая на заболели от коклюш са регистрирани от началото на годината у нас, съобщиха от Министерството на здравеопазването.  "Предприели сме мерки по изпращане на писма към районните здравни инспекции и Българския лекарски съюз с искане общопрактикуващите лекари да направят проверка на извършените имунизации и реимунизации ", каза д-р Галя..

публикувано на 19.04.24 в 14:32

ЦИК назначи РИК във Варна

Днес преди обед с Решение на Централната избирателна комисия беше назначена Районна избирателна комисия в Трети изборен район – Варненски, за предстоящите на 9 юни 2024 г. избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители.  Решението ще бъде публикувано на сайта на ЦИК https://www.cik.bg/ в по-късните часове...

публикувано на 19.04.24 в 14:27
Снимката е илюстративна

Задържаха жена, разпространявала фентанил във Варна

Апелативният съд във Варна потвърди решението на Окръжния съд в града, с което жена беше задържана под стража след сделка с фентанил. Роза И. е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 9 април държала с цел разпространение и разпространила на наркозависим 0.18 гр. от високорисковото вещество. Свидетели твърдят в показанията си, че от дома..

публикувано на 19.04.24 в 14:02