Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Днес - 36 глобени за ходене без маска, двама са нарушили карантината във Варненско

Снимка: Ани Петрова

335 проверки по адреси са извършили  служителите на ОД на МВР – Варна днес, съобщават от дирекцията. Констатирани са две нарушения, за които  са образувани две досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна.

За днешния ден са извършени също 245 проверки по Закона за здравето във Варна и областта. Установени са 54 нарушения, съставени са АУАН. В 36 от случаите става дума за липса на маска или друго средство, покриващо устата и носа на гражданите.

ОДМВР – Варна призовава гражданите да спазват разпорежданията, въведени във връзка с ограничаване разпространението на COVID - 19 на територията на страната, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.


ВИЖТЕ ОЩЕ

От 1 юни социалните помощи ще се определят според линията на бедност

От 1 юни размерът на социалните помощи ще се определя в зависимост от линията на бедност в страната и няма да бъде обвързан с гарантирания минимален доход, както е в момента. Вече е качен за обществено обсъждане подготвен от социалното министерство проект за промени в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане за въвеждането на новия..

публикувано на 24.03.23 в 19:31

10 са задържаните рибари за улов на акула, забранен в Румъния преди дни

В румънското пристанище Констанца продължава разследването на случая, при който 10 души - част от екипажи на три риболовни кораба - от Варна, Бургас и Каварна, са задържани в румънски териториални води за незаконен улов на акула. Забрана в Румъния за улов на хищната риба има от 15 март до 15 април, каза доц. Ваня Стаматова, изпълнителен директор на..

публикувано на 24.03.23 в 18:00

Във Варна пристигнаха бюлетините и ролките за машините за вота (СНИМКИ)

Общо 406 000 хартиени бюлетини за предстоящите парламентарни избори на 2 април пристигнаха днес във Варна. 300 000 са осигурените бюлетини за град Варна. Доставени бяха и ролките за машинния вот. Материалите ще бъдат съхранявани под охрана в районните администрации във Варна и в общините от областта.   Във Варненска област ще гласуваме в 643 секции, в..

публикувано на 24.03.23 в 17:40
Мобилен пункт за опасни отпадъци

На 29 март мобилен пункт в Балчик за събиране на опасни отпадъци от домакинства

Мобилен пункт за събиранe на опасни отпадъци от домакинствата организират в Балчик. Той ще бъде бъде разположен в кв. "Балик" пред магазин за хранителни стоки на ул. "Христо Ботев"21 на 29 март от 10 до 16 часа. Ще се събират уреди, съдържащи живак – стари термометри, луминесцентни тръби и други отпадъци; лакове и бояджийски материали,..

публикувано на 24.03.23 в 16:20

Все още не се знае колко вериги ще участват в платформата за цените

Заработи електронната платформа за наблюдение на цените на основните храни у нас. Адресът е foodprice.bg . Информацията в платформата ще се въвежда от Министерство на икономиката. Държавната комисия по стокови борси и тържища /ДКСБТ/ ще представя цените на едро, цените на вносител ще се получават от НАП и Агенция "Митници", а..

публикувано на 24.03.23 в 16:07

ОУ „Стоян Михайловски“ отбеляза 35 години от създаването си

Основното училище „Стоян Михайловски“ чества днес 35 години от създаването си. Патронният празник на учебното заведение беше отбелязан с различни събития, организирани от различните класове. В коридора бяха представени най-добрите творби от конкурса за макети „Аз обичам България“, за рисунки, за писма на английски език и други...

публикувано на 24.03.23 в 15:52

Премахват пясъчните наноси от рибарското пристанище "Карантината" (СНИМКИ)

Започна изгребване на пясъчните наноси от входа на рибарското пристанище "Карантината". Ще бъдат възстановени проектните дълбочини на порта. 17 хил. куб. метра пясък трябва да бъдат премахнати, търси се и дългосрочен вариант за справяне с проблема, обясни вчера Младен Иванов, директор на ОП "Паркинги и синя зона", дружеството - оператор на порта. Той..

обновено на 24.03.23 в 15:32