Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Новият ден" на 22 май с Емилия Николова

Снимка: www.cwrl.utexas.edu

Масов мор по пчелите в община Тервел, ниски изкупни цени на меда. Обречен ли е на фалит браншът в Добруджа? 

Онлайн дискусия за рисковете от шофиране след употреба на алкохол и психоактивни вещества се провежда до края на юни във Варна. Кое е най-важното, което трябва да знаят подрастващите? 

22 май е Международен ден на биологичното разнообразие. Ирина Матеева от Българското дружество за защита на птиците коментира как се опазва биологичното разнообразие в България.

Здравната рубрика на д-р Емилова

Интервю с проф. д-р Радослав Радев, отличен с награда "Варна" за цялостен принос в научно-изследователска, преподавателска и лечебна дейност в сферата на здравеопазването. Оглавява клиниката по гръдна хирургия в УМБАЛ "Света Марина" и БЛС във Варна.

Отправяме един по-различен поглед към Балчик от неговите седем хълма заедно с Ма­риян Цвет­ков, из­вес­тен сред балчиклии ка­то ка­ме­но­де­лец, гла­вен озе­ле­ни­тел и "Ли­це" на Белия град. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 1 юни

Наръчник с конкретни мерки е изготвен в помощ на персонала при работа в настоящата епидемична ситуация. Първите туристи вече пристигнаха, а през следващите две седмици предстои да бъдат отворени още 7 хотела. Мерките за безопасност и хигиена в почивното селище започват още на бариерата, а в хотелите ще се проверява температурата на всеки от..

публикувано на 01.06.20 в 06:00

"По първи петли" на 1 юни с Ваня Славова

По първи петли на 01.06.2020 Радио Варна от 04.00 до 06.00 Кукленият театър във Варна отваря врати за своите малки и големи зрители в Деня на детето - 1 юни, със спектакъла „Трите феи“. Представлениятa вече ще играят на лятната сцена. Ако трябва, ще играем второ представление след първото, за тези, които непременно искат на 1..

публикувано на 31.05.20 в 13:44

"Позиция" на 30 май с Жоро Бекяров

Темите и гостите в предаването "Позиция" на 30-ти май:  Борислав Гуцанов, председател на ГС на БСП в коментар за предстоящите драматични избори за нов председател на социалистическата партия, както и проследяване на казуса със замърсяването във Варненското езеро.  Какво казаха през седмицата по същия повод от общинската администрация и различните..

публикувано на 29.05.20 в 15:03
Вулкан

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 29 май със Светлана Вълкова

Драматичният театър, Операта и Кукленият театър във Варна отварят летните си сцени на 1 юни, какви са афишите им? Разказват Веселина Михалкова, Даниела Димова, Вера Стойкова „Птичето и дървото“ – първата детска книга на Вера Асенова, илюстрирана от художника-аниматор Свилен Димитров Изложбата „Вулкан” на варненския..

публикувано на 29.05.20 в 13:22
Chart

#591 ТОП 20 (29.05.2020-12.06.2020)

публикувано на 29.05.20 в 09:45

“Новият ден“ на 29 май с Мариела Димитрова

Правят ли се контролни проверки от експертите на РИОСВ на плажовете дали концесионерите, в подготовка за сезона, не нанасят щети на защитени растителни видове по пясъка и природни образувания като дюните. Повод за това са както настощият случай край Ахтопол, така и случаите м.г. на плаж Шкорпиловци, където беше разположено заведение на пясъка..

публикувано на 29.05.20 в 07:15
Възнесение Господне

НА СВЕТЛО на 28 май с Валерия Василева

Производството по несъстоятелност на концесионера на мангановата мина край Оброчище „Евроманган“ ЕАД може да бъде спряно заради неизплатени разноски от страна на кредиторите. 38 хиляди лева събраха младежите от PTРI Делфините - Варна и ги дариха за закупуване на уреди за рехабилитация на деца от Центровете за настаняване от семеен тип. Авария на..

публикувано на 28.05.20 в 12:56