Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вкусната страна на живота

| обновено на 31.05.20 в 14:05

Да умеем да се насладим на всеки миг, да виждаме красивото, да откриваме нови светове. 

И да споделяме всичко това, дори с непознати. Защо не?!

Животът е за споделяне. Особено когато сетивата ни копнеят да изразят емоцията от пъстротата на пътешествията, а умът ни жадува да разкаже за всичко преживяно по света и у нас.


Радостина Ганева работи в голяма IT компания, майка е на две деца, има интересен блог: https://lifebitesblog.com/, а в него може да откриете разкошни снимки и пътеписи, също така доста полезни съвети за различните градове, хотели, заведения. 

"Този блог е дневник на живота ми, подплатен с много храна и пътувания", казва Радостина.

Тя обича лятото, вкуса на прясно изпечени курабии, мириса на чисти чаршафи и обожава капучино с много пяна.

- Много обичам да снимам. Това беше начин да показвам снимките. Когато човек представя себе си, винаги иска да е в най-добрата си страна, затова и блогът се появи на бял свят. Всеки ден се опитвам да се самоусъвършенствам и да снимам все по-добре. Напоследък ми се случва по-скоро докато пътуваме да снимам, защото тогава имам повече свободно време с фотоапарат в ръка. Новите места провокират нови емоции и желания да заснемеш, да запаметиш момента.


- Да, със сигурност е така.  Аз разгледах вашите фотоси, които са чудесни. Изглеждат така сякаш са правени от професионалист фотограф. Колко често пътувате, виждам, че сте ходили на много различни дестинации?

Преди цялата тази ситуация пътувахме често: между три и пет пъти на година, като имахме по едно много дълго пътуване само за мен и съпруга ми, чрез което да рестартираме, да сме само двамата и да преживеем нещо екзотично. Правим пътувания и с децата си, защото ни се иска те също да опознаят света. Тази година през януари месец бяхме в Австралия и беше невероятно преживяване. Ходихме до остров Тасмания, който донякъде ми напомни за Южна Африка, където бяхме преди две години. Място, където не е застроено, където всичко е национални паркове, красива, дива природа. Просто в  Тасмания е забранено строителството на много места, 40 процента от територията е национални паркове. Всичко е автентично. Природата зарежда прекрасно.

- Кога пишете разказите? След като се върнете или по време на самия път?

- Много ми се иска да бъде по време на самия път, но отнема много от  времето, ако пиша. Затова го правя, когато се върнем.  

Още за всичко това бихте могли да чуете в прикачения звуков файл от разговора на Ваня Славова с Радостина Ганева:


Пожелавам на Радостина още много радостни мигове със семейството у нас и в чужбина! В приключението на живота да се наслаждава на всеки изгрев с глътка капучино и да изпраща всеки залез с чаша вино! А в обектива на фотоапарата да се отразява винаги слънцето на щастието!

До нови срещи и нови хоризонти! А между тях осъществени полети и сбъднати мечти!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов завършва Националната художествена..

публикувано на 25.04.24 в 08:20
Факсимиле от проекта за трасе на лекото метро във Варна, публикуван в сайта на Община Варна

Арх. Христо Топчиев: Проектът за бул. „Цар Освободител“ дава приоритет на автомобилите

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави със смесено финансиране, общинско,  държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). П о този повод днес от администрацията организират  обществено обсъждане,  от..

публикувано на 24.04.24 в 07:58

Ани, която бяга с кауза и заразява с добро!

Да бягаш с кауза, за да помогнеш на друг. Това прави от близо две години Анна Христова, която е успешен маркетинг специалист. Макар и със сериозен дефицит на желязо, чисто здравословно, Анна се мобилизира, за да продължи да бяга с кауза и да заразява с добро още повече хора от своето обкръжение. Тя участва в маратони и полумаратони в..

публикувано на 23.04.24 в 16:08
Анна Заркова

Анна Заркова за събитията от убийството на Луканов и сега: Паметта ни се трие като червило с изтекъл срок на годност

Журналистът Анна Заркова ни връща към убийството на бившия премиер Андрей Луканов с новата си книга "Смъртта на Бялата лисица". Казва, че историята ѝ не е абсолютната истина, но е достоверен разказ, в който всички герои са истински личности - с изключение само на един - предполагаемият убиец. Неговата история е измислена, но в резултат на сериозни..

публикувано на 23.04.24 в 08:30

Проф. Милчо Лепоев: Дали да има леко метро зависи от пътникопотока

Инвестицията в леко метро е първоначално по-голяма, когато се прави подземно, после за поддържането се дават по-малко средства. Когато се прави по открит способ първоначалната инвестиция е по-малка, а след това за поддържане е по-голяма сумата. Именно това е работата на експертите в този Експертен съвет да намерят оптималното, което е..

публикувано на 22.04.24 в 08:15
Илин Димитров

Илин Димитров: Има голяма вероятност заради въздушния Шенген да останем без чуждестранна работна ръка през летния сезон

Туристическият бранш и това лято ще бъде изправен пред проблема с липсата на кадри и това не е новина. Това каза в обзорното предаване на РВ „Позиция“ Илин Димитров, съветник на президента Румен Радев по туризъм, образование и култура. „При вноса на кадри тази година е пълна каша, защото Шенген по въздух, позволява на всички, които влизат в..

обновено на 20.04.24 в 15:34

Alexander Krull (LEAVES' EYES, ATROCITY): Иска ми се холивудските филми за викингите да са по-достоверни

Интервю с Alexander Krull (LEAVES' EYES, ATROCITY) Творческият път на LEAVES' EYES започва преди 21 години. В групата се преплитат съдбите на музикантите от ATROCITY. Няма да сгрешим, ако кажем, че ATROCITY е тяхната по-мрачна, а LEAVES' EYES – по-нежна страна. LEAVES' EYES издадоха „Myths of Fate”, заради който идеологът зад двете групи..

публикувано на 20.04.24 в 15:15