Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Хитове от мюзикъли в Арии от Балкона на Театъра във Варна

| обновено на 30.05.20 в 07:11

В събота, 30 май от 18:00 новият любим градски музикален формат на варненци ще ги зарадва с песни и арии от мюзикълите, превърнали се в емблема на жанра, като „Фантомът на операта“, „Зоро“, „Исус Христос суперзвезда“.

В поредицата Арии от Балкона на Държавна опера – Варна на 30 май ще прозвучат тотални хитове от най-популярните мюзикъли на нашето време, създадени от титани в жанра като Андрю Лойд Уебър.

На балкона на историческата сграда на Театъра с много настроение ще се появят солистите Лилия Илиева, Жана Костова, Калина Жекова, Свилен Николов и Велин Михайлов. На пианото ще акомпанира маестро Страцимир Павлов, който има ключова роля в реализацията на постановките на мюзикъли на варненска сцена.

Ще чуем знакови моменти от покорилите света спектакли на Андрю Лойд Уебър - арията на Кристин от „Фантомът на операта“ в изпълнението на Лилия Илиева, прословутата песен на Ирод от „Исус Христос суперзвезда“ в изпълнението на Свилен Николов, ария на Кристин от „Любовта никога не умира“ в изпълнението на Жана Костова, както и песен на Юда от „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“ в изпълнението на Велин Михайлов. Прочутата ария на Евита от мюзикъла „Евита“ ще бъде в изпълнение на Калина Жекова.

Всички солисти ще бъдат заедно в най-горещите песни – разпалващата „Baila me“ наДжипси кингс от мюзикъла „Зоро“, „Can you feel the love tonight“ на Елтън Джон от „Цар Лъв“ и любимата на няколко поколения песен на мускетарите от „Тримата мускетари“ на майстора на руската филмова музика и мюзикъл Максим Дунаевски, син на големия композитор Исак Дунаевски.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Орхан Памук завършвал роман за пандемия, когато настъпил коронавирусът

Орхан Памук тъкмо завършвал новата си книга "Чумни нощи", в която детайлно описва пандемия от миналия век, когато новият коронавирус започнал да се шири из света , съобщава "Хюриет дейли нюз". Нобеловият лауреат е бил на път да завърши романа си, посветен на чумна пандемия в началото на 20 в., когато избухнала пандемията от Ковид-19...

публикувано на 03.07.20 в 10:35

Татарската плячка - изложба, гостува в Балчик от август до октомври

Експозицията ще бъде открита на 3 август и е съвместна с Националния исторически музей. Изложбата е акцент в тазгодишната художествено – творческа програма на културния институт и ще бъде открита от доц. д-р Бони Петрунова - директор на Националния исторически музей. Съкровището съдържа 983 предмета –сребърни и златни монети, апликации..

публикувано на 03.07.20 в 10:00

Опера в Летния театър - "Хубавата Елена" (премиера)

3 юли, петък, 21 часа, Летен театър-Варна ХУБАВАТА ЕЛЕНА Оперета от Жак Офенбах Режисьор Светозар Донев Диригент Кръстин Настев С участието на Лилия Илиева (Елена), Пламен Долапчиев (Парис), Александър Мутафчийски (Калхас), Пламен Георгиев (Менелай) , солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Варна...

публикувано на 03.07.20 в 08:39

Поредица събития започват в Двореца-Балчик

За поредица събития отправя покана Държавен културен институт „Двореца“ в Балчик На 5 юли от 18,00 ч. Каменна зала ще бъде мястото за среща – разговор и презентация на книгата "Мой сън" с голямата звезда на българската поп и рок сцена Силвия Кацарова. Входът е свободен. Чуйте в звуковия файл още за предстоящите прояви в Двореца от..

публикувано на 02.07.20 в 11:39

510 сгради културни ценности във Варна за пръв път събрани в регистър

Първият по рода си в България Информационен регистър на варненското недвижимо културно наследство бе представен в Дома на архитекта. Сайтът https://www.varnaheritage.com/ съдържа специализирана графична и документална информация за 510 обекта – сгради със статут на културна ценност, 105 археологически обекта и 150 сгради без статут..

публикувано на 01.07.20 в 17:16

Арт Галерия Ларго представя „Давид и Вирсавия“ изложба – живопис на Цанко Цанков

Откриването е днес от 18 часа и 30 минути. Експозицията се нарича „Давид и Вирсавия“, тъй като в една трета от творбите Цанко разработва темата за юдейския цар и красивата му съпруга, обяснява галеристът Нели Вълчева.  Цялата експозиция е изградена от творби, посветени на женското тяло, на женствеността, и в същия момент, на разсъжденията на автора..

обновено на 01.07.20 в 14:37

„Варненско лято за деца" на новата Лятна сцена в двора на Музикалното училище

Музикалното лято във Варна има нова сцена – Лятна сцена НУИ „Добри Христов“, разположена в двора пред официалния вход на историческата сграда на елитното училище. Сградата,   построена през 1902 г. и реставрирана през 2018 г. представя отлични условия за сценични и музикални изяви. Това ще бъде и новата сцена на модула „Варненско лято..

обновено на 01.07.20 в 14:35