Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ед Шийрън прави собствена бира в изолацията

Ед Шийрън произвежда собствена бира за приятели и семейството си по време на изолацията. Той приготвя собствената си бира в своето имение в Съфолк.

Въпреки че 29-годишният певец и автор на песни е собственик на кръчмата „Bertie Blossoms“ в лондонския „Нотинг Хил“, той е решил да прави собствена бира за приятели и семейството му в Съфолк, Източна Англия.

Източник каза пред „Сън“: „Бирата не е много лоша, но Ед не смята, че някоя от големите пивоварни все още има за какво да се тревожи."

Кръчмата в имота на Ед е свързана с къщата му чрез тунел.

Пивоварството не е единственото ново хоби на Ед; неотдавна беше разкрито, че той се забавлява с пчеларство и градинарство по време на изолацията си заради Covid-19.

Ед е инсталирал пчелен кошер в своето имение с площ от 16 акра - наречен „Шийрънвил“ - и се твърди, че има желание да прави свой собствен мед с помощта на пчелите си.

Източник каза: „Ед е поставил дървен кошер в края на имението си. Той вече има и други продукти, отглежда и някои животни, така че очевидно се наслаждава на идеята за този начин на живот.''

Авторът на „Castle on the Hill“ вече отглежда кози и пилета в имението си, а има също и овощна градина и оранжерии за отглеждане на собствени зеленчуци. Ед и съпругата му Чери Сийборн, на 28 години, прекарват заедно времето си в изолация, занимавайки се с градинарство.

Източник обясни, че изпълнителят на "Shape Of You" "прекарва часове, грижейки се за всичките си култури".
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зоопаркът в Добрич с нова визия и нов сайт

Центърът за Защита на Природата и Животните в Добрич е с ново лого и свежа визия. Вече има и свой уебсайт  https://www.zoocentredobrich.com/ , създаден от приятели на директора на зоопарка Християн Христов, които са професионалисти в тази област.  Изработен е на доброволни начала и показва красотата на местността, свободната среда, в която живеят..

публикувано на 04.07.20 в 17:39

Първият космически турист ще прави и разходка извън Международната космическа станция

Първият космически турист, пожелал да излезе в открития космос, ще може да прекара около 90-100 минути зад борда на МКС, казаха за РИА Новости в руското представителство на Space Adventures. "Това ще бъде излизане за 90-100-минути, което съответства на приблизително една обиколка около Земята...

публикувано на 04.07.20 в 10:09

50 години Лада - спомен, гордост и любов

Тази събота и неделя над 200 любители на култовата автомобилна марка "Лада" се събират в село Аспарухово на традиционния си събор. Те ще отбележат и 50 години от началото на производството на автомобила. На 19 април 1970 г. от монтажната линия излиза първият ВАЗ-2101 "Жигули" - легендарната "копейка", на Волжския автомобилен..

обновено на 04.07.20 в 09:55
С ръце за село

Доброволци от "Фабрика за идеи" помагат безвъзмездно на българското село

Във всяко българско село има много работа за вършене – да се окоси тревата, да се почистят тротоарите, да се поддържат   градинките, да се измаже оградата и... какво ли още не. В много малко села, обаче, има кой да свърши тази работа. Точно затова младежите от Сдружение „Фабрика за идеи“ създадоха инициативата „С ръце за село“ , за да помогнат..

публикувано на 03.07.20 в 15:00

Юли без пластмаса

Този юли Денят без пластмасови торбички е по-специален – остава точно една година до влизането в сила и у нас на общоевропейските ограничения за някои видове еднократна пластмаса. От българското правителство зависи дали ще  предприеме сериозни мерки, вместо обичайното минимално и формално изпълнение на европейските изисквания. С..

публикувано на 03.07.20 в 11:53

Знаменитости масово се снимат в розови одежди

Знаменитости от цял свят връщат на мода розовия цвят, като масово се снимат с одежди в подобни разцветки, пише в. Сън". За родоначалник на тренда е сочена актрисата Джоди Комър от сериала "Убивайки Ийв", станал популярен през 2020 година. В един от епизодите нейната героиня Виланел се появява в ефектен тоалет от тюл в наситен розов цвят...

публикувано на 03.07.20 в 09:56

Формира се нов хавайски остров, но не правете още резервации

Нещо се образува под Тихия океан на около 30 километра от Хаваите, казват учените. Нов остров се оформя на повече от километър под повърхността на океана, съобщи Американската служба за геоложки проучвания (USGS) в публикация във Фейсбук...

публикувано на 03.07.20 в 09:10