Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"На светло" на 1 юни с Емилия Николова

Снимка: БГНЕС

След края на матурата по БЕЛ, героите са уморени. Репортаж с адрес варненска гимназия.

Как премина държавният зрелостен изпит в община Дългопол?

Кой автор изпоти зрелостниците? Кои произведения "пострадаха" от КОВИД-кризата?  Разговор с преподавателя по български език и литература в Математическата гимназия във Варна Кристиана Стоянова.

Репортаж от Детския кът във Варна - спазва ли се дистанция в атракционите? 

Загубите на "Градски транспорт" гонят 4 милиона лева. Повече от  Злати Златев, изпълнителен директор на общинския превозвач.

Кои са днешните милион и едно желания на децата? Питаме Лара Златарева, по-известна като кака Лара.

Цигуларката Бояна Желязкова ще изнесе он-лайн концерт "Имало едно време една мъничка рибка..." , посветен на каузата за опазване на изчезващите видове. Приказката ще се излъчи  на страницата на WWF Bulgaria днес от 18:30 ч.

От първи юни отваря за посещения Националната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник” във Варна.  Защо варненските астрономи са се включили в подписка срещу сателитите на Илон Мъск? 

Перспективи пред общинския футбол в Белия град - интервю с кмета на Балчик Николай Ангелов


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Позиция" на 11 юли с Жоро Бекяров

Темите и гостите в предаването позиция, на 11 юли Къде е България в плана за спасяване на Европа представен от ЕК в края на месец май? И какво да очакваме от извънредното заседание на Европейския съвет след седмица? Разговор с евродепутата от ЕНП Емил Радев. Вярно ли е, че общинската фирма Градски транспорт не може да се възползва от финансовата..

публикувано на 10.07.20 в 13:41

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 10 юли със Светлана Вълкова

Борис Христов е носител на Вазовата награда за литература за 2020 РИМ - Варна в очакване на туристи Кино школата в ОДК – Варна с открит урок за Бергман Как се справя независимият културен сектор? Актрисата Десислава Чутуркова „Очакване“ – живопис на Елена Стоева „4 х 7“ – експозиция на скулптора Иван Иванов – Ивани..

публикувано на 10.07.20 в 13:25
Chart

#596 ТОП 20 (10.07.2020-17.07.2020)

публикувано на 10.07.20 в 08:28
Побитият камък, с.Венчан

"Новият ден" на 10 юли 2020 г. с Димитрина Дончева

Височините над Венчан ще могат да разгледат всички, които обичат природата и използват всеки почивен ден, за да са сред нея. Поход до там организира варненският Приключенски клуб „Феникс” тази неделя. Интервю с основателя на клуба Здравко Владимиров. Достъпни ли са градските плажове във Варна за хора с увреждания? Репортаж. Колко..

публикувано на 10.07.20 в 06:00
Иван Вазов

НА СВЕТЛО на 9 юли с Валерия Василева

170 години от рождението на Иван Вазов . Репортаж от срещата на министъра на икономиката Емил Караниколов с предприемачи във Варна. Абитуриенти и служител в детска градина са с положителни проби за коронавирус в Добрич. Проф. д-р Димитър Ненов за новоучредената Българска асоциация на професорите емеритус*. Интервю с директора на Регионален..

публикувано на 09.07.20 в 13:35

"Новият ден" на 9 юли с Емилия Николова

Докога ще плащаме повече вода, отколкото потребяваме? Има ли причина за по-високите сметки за вода след трите месеца на дистанционно отчитане? Отговорите са от Снежана Иванова, ръководител на отдел „Инкасо и реализация” във ВиК-Варна. Пореден сигнал за неефективното изпълнение на европейски проект в „Ален Мак“ край Варна подаде нашият..

публикувано на 09.07.20 в 05:50
На Варвара вятъра, художник: Елена Стоева

НА СВЕТЛО на 8 юли с Валерия Василева

Туристическият сезон в КК „Св. Св. Константин и Елена”. Първият подкаст за правни знания „Темида слуша” вече е онлайн. Първа копка на нов Център за грижа за лица с различни форми на деменция в ж.к. „Владислав Варненчик“ във Варна. Анкета с кандидат-студенти в ТУ-Варна за избора им на специалност. Интервю с художничката Елена Стоева за нейната..

публикувано на 08.07.20 в 12:04