Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Логопед и психолог с безплатни онлайн прегледи за деца в Седмицата на детето

Родителите могат да прегледат безплатно децата си при квалифицирани специалисти през седмицата от 1 до 5 юни, без да се налага да ходят по кабинети и поликлиники.

Инициативата, свързана с детския празник 1 юни, е на ДКЦ Вита и Healee - водещата медицинска платформа за онлайн консултации в България, съобщиха организаторите.

На разположение на семействата ще бъдат логопедът Цветелина Дакова и психологът Преслава Биковска. От възможността за безплатна онлайн консултация в Healee, могат да се възползват родителите на всички пациенти от 0 до 18-годишна възраст.

Психологът Преслава Биковска може да бъде открита в Healee на адрес https://www.healee.com/bg/338637, а логопедът Цветелина Дакова н адрес https://www.healee.com/bg/416466

Най-честите причини поради които, родителите търсят консултация с логопед са говорни и езикови проблеми, посочва Цветелина Дакова, цитирана в съобщението. Сред тях са закъсняло проговаряне след 2 г., трудности в разбирането на езика, комуникацията и общуването.

Част от причините за теми проблеми, според психолога Преслава Биковска, са трудно отделяне при тръгване на детска градина, агресивно поведение у дома или сред връстниците, трудности при комуникацията с други деца. Все повече родители търсят консултация със специалист в ситуация на криза - загуба на близък, тежко болен, дори за проблеми, появили се около пандемията с коронавирус, посочва психологът.

ВИЖТЕ ОЩЕ

ММА бойци нахлуха в Министерството на спорта

Състезатели по смесени бойни изкуства, известни като ММА, са нахлули изненадващо в Министерството на спорта, съобщиха за БНР от ведомството.   Ръководителят на федерацията по смесени бойни изкуства Станислав Недков-Стъки и състезатели по ММА нахлуха в сградата на спортното министерство и поискаха среща с министър Андрей Кузманов. На място е пристигнала..

публикувано на 18.06.21 в 12:50
Пътна маркировка - синя зона във Варна

Продължава подновяването на годишните абонаменти за синята зона във Варна

Всички граждани с годишни абонаменти за ползване на "Синя зона-широк център", сключени след 01.07.2020 г., трябва да ги подновят, напомнят от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“.  Това се отнася за живущите или юридическите лица, които попадат в следния обхват: Подзона 8 - бул. "Сливница", бул. "Осми Приморски полк", бул. "Цар..

публикувано на 18.06.21 в 12:05

Масирани проверки по превозите на пътници и товари

Инспекторите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ излязоха на засилени проверки по превозите на пътници и товари в цялата страна . „Причина за проверките няма, просто от началото на месец юни сме създали нова организация на работа. Наредил съм всички инспектори да бъдат на ротационен принцип на ежедневна база, за да не се получават..

публикувано на 18.06.21 в 11:16

МВР разпитва бивши прокурори

Бивши прокурори са били извикани на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“. Това е станало във връзка с проверки, по които МВР работи и които бяха обявени от министри от служебния кабинет. Към момента от вътрешното министерство не дават информация за кои случаи става дума. На разпит са били призовани двама бивши прокурори, съобщи БНР. Според..

публикувано на 18.06.21 в 10:32

Спират водата в Трошево заради авария

Поради възникнала ВиК авария ще бъде спряна водата в част от квартал "Трошево".  Засегнати са абонатите в блок 19 и блок 23 , съобщават от варненското водоразпределително дружество.   Очаква се водоподаването да бъде възстановено около 15.00 часа. 

публикувано на 18.06.21 в 10:00
Златни пясъци

Румънски, чешки и полски туристи пристигнаха на Златни пясъци

След слабото начало на сезона, се забелязва леко раздвижване на туристопотока в курортния комплекс "Златни пясъци". Това каза за "Радио Варна" Станислав Стоянов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и собственик на хотел в комплекса. "След отпадането на ограниченията за влизане в страната на румънците,..

обновено на 18.06.21 в 09:56

Над 59 800 деца ще се явят на националното външно оценяване по математика

Над 59 800 деца ще се явят на националното външно оценяване по математика. Те ще работят по Вариант 1, който беше изтеглен от МОН. Изпитът започва в 9 часа, той е с времетраене 150 минути. За 2 часа и половина учениците трябва да решат 23 задачи. 18 от тях са под формата на тест.  Седмокласниците трябва да изберат верния отговор от предложените 4. Две от..

публикувано на 18.06.21 в 08:30