Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

35-40% от нормалното са приходите на "Градски транспорт" във Варна

Снимка: Радио Варна

Всички абонаментни карти за градския транспорт във Варна на пенсионери над 65 години ще се признават за валидни до издаването на новите карти за пътуване – това съобщи Злати Златев-изпълнителен директор на „Градски транспорт”.

Издаването на новите карти ще се извърши в периода от 5 до 15 юли на всички пунктове на дружеството в града.

Всички абонаментни карти, издадени за март на преференциални цени на хора с трайни увреждания,на ученици и студенти, ще се признават за валидни до края на юни.

Издаването на картите на преференциални цени за юли ще се извършва в периода от 27 юни до 4 юли на всички пунктове на фирмата.

Работещите варненци, могат да си купят карти за един или три месеца за 50 и съответно 135 лева за всички линии на градския транспорт. В интервю на Даниела Стойнова за радио Варна Злати Златев обясни:

В момента само курсовете в късните часове не се изпълняват, уточни Златев. Той допълни, че шофьори има достатъчно, около 15 кондуктори предстои да бъдат назначени скоро


ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрю Бейли е новият управител на Английската централна банка

АЦБ предупреди банките за ефекта от отрицателни лихви

Управителят на Английската централна банка Андрю Бейли е предупредил търговските банки за ефекта, който евентуалните отрицателни лихви могат да окажат на цялата система, съобщи британското издание Sunday Times, позовавайки се на писмо, за което се твърди, че е изпратен от Бейли до кредиторите. Управителят на централната банка е..

публикувано на 05.07.20 в 10:21
Васил Божков

Васил Божков: Скоро ще покажа свидетел, когото не могат да накарат да замълчи

"Не могат да заглушат фактите. Скоро ще покажа свидетел, когото не могат да накарат да замълчи". Това написа в социалната мрежа Васил Божков, който е издирван от прокуратурата по 18 обвинения. "Страхът на управляващата #хунта расте. Б.М.Б. и В.И.Г. използват предания си "инструмент", за да се..

публикувано на 05.07.20 в 10:14

Студент и мъж на 49 години са новите заразени с коронавирус в Добричка област

Студент на 20 години и 49-годишен мъж в Добричка област са дали положителни резултати за Covid-19 през последното денонощие, съобщават от Областния координационен щаб. Младият мъж е бил изследван като контактен с вече заразен. Студентът е жител на друга област, но е поставен на лечение и е в изолация на територията на Добричкия регион,..

публикувано на 05.07.20 в 10:13
Младен Маринов

Маринов към служителите на МВР: Благодаря ви за усилията, постоянството и отговорността

"Посрещаме този 5 юли без традиционните чествания, в нетипична обстановка, в която ни постави пандемията. Независимо от това съм убеден, че всеки носи празника в сърцето си – с гордост от осъзнатия избор да бъде част от МВР". Това пише министърът на вътрешните работи Младен Маринов в обръщението си към служителите на МВР по повод 141-та..

публикувано на 05.07.20 в 10:11

Борисов откри обновената пречиствателна станция на Китен и Приморско

„Огромна пречиствателна станция на общините Китен и Приморско - има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме обещали - да предоставим най-чистото море“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира реконструкцията и разширяването на пречиствателната станция за отпадни води и изграждане на..

публикувано на 05.07.20 в 10:10

Днес е професионалният празник на служителите в МВР

МВР е едно от първите министерства, създадено след Освобождението на България и възстановяването на българската държавност. На 5 юли 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за създаване на Министерство на вътрешните работи и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на..

публикувано на 05.07.20 в 08:42

Спокоен трафик по границите с Гърция

По данни на "Гранична полиция", на граничните пунктове към Гърция  “Кулата“, “Капитан Петко войвода“, “Маказа“ и “Ивайловград“ трафикът е нормален. През “Илинден-Ексохи“ се пропускат само товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи. Все още е затворен пункт “Златоград“ в двете посоки. Опашката от коли и камиони вчера достигна 15..

публикувано на 05.07.20 в 08:28