Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

19 нови случаи и четирима починали с COVID-19 у нас

Снимка: pixabay

За вчерашния ден са регистрирани 19 нови случаи на коронавирус. В болница са настанени 9 души, останалите са на домашно лечение. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса на брифинг в Министерския съвет.

2538 са общо случаите на коронавирус у нас.

1220 теста са направени вчера.

Над 60 хиляди теста са направени от началото на епидемията у нас.

Навлизането в такъв етап на угасване на епидемияута не трябва да намалява броя на изследванията.

Активните случаи - хората в болници и на пряко медицинско наблюдение, са 1271.

От новите случаи - в София са двама на домашно лечение, и двама в болница, в област Ямбол има общо 151 заболели и има нови 9 случаи от вчера, 4 са в болница.

9 жени и 9 мъже, както и едно дете, са новозаразените случаи. Детето е на 14 години, от Сливен.

Бременна жена на 39 години е заболяла, но коронавирусът не е опасен за плода на жената или за детето, просто при раждането трябва да се взимат мерки да не се зарази.

Мединицският персонал - 259 души са заразени общо, за изминалото денонощие има нов случай на медицинска сестра в Сливен.

Излекуваните вече са 44%, оздравелите и изписани са 33 за вчерашния ден. 31 души са оздравели в София, и в Габрово и Сливен по един.


Мъж на 78 години е починал в София, без придружаващи заболявания. Мъж на 78 г. в Сливен също е починал, както и мъж на 62 години в Стара Загора. Починала е и жена на 66 години от Пловдив.

Общо 144 души са починали от вируса у нас.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кои са вариантите за градска железница във Варна?

Екологичният транспорт ще свърза градовете с летищата и курортните комплекси. Двата най-големи черноморски града са готови с проекти и за реализирането им ще търсят държавно и европейско финансиране. Електрическата железница във Варна ще обслужва не само градската част, но ще осигурява и връзка с курортите и летището, като крайната точка ще е..

публикувано на 05.07.20 в 10:48
Андрю Бейли е новият управител на Английската централна банка

АЦБ предупреди банките за ефекта от отрицателни лихви

Управителят на Английската централна банка Андрю Бейли е предупредил търговските банки за ефекта, който евентуалните отрицателни лихви могат да окажат на цялата система, съобщи британското издание Sunday Times, позовавайки се на писмо, за което се твърди, че е изпратен от Бейли до кредиторите. Управителят на централната банка е..

публикувано на 05.07.20 в 10:21
Васил Божков

Васил Божков: Скоро ще покажа свидетел, когото не могат да накарат да замълчи

"Не могат да заглушат фактите. Скоро ще покажа свидетел, когото не могат да накарат да замълчи". Това написа в социалната мрежа Васил Божков, който е издирван от прокуратурата по 18 обвинения. "Страхът на управляващата #хунта расте. Б.М.Б. и В.И.Г. използват предания си "инструмент", за да се..

публикувано на 05.07.20 в 10:14

Студент и мъж на 49 години са новите заразени с коронавирус в Добричка област

Студент на 20 години и 49-годишен мъж в Добричка област са дали положителни резултати за Covid-19 през последното денонощие, съобщават от Областния координационен щаб. Младият мъж е бил изследван като контактен с вече заразен. Студентът е жител на друга област, но е поставен на лечение и е в изолация на територията на Добричкия регион,..

публикувано на 05.07.20 в 10:13
Младен Маринов

Маринов към служителите на МВР: Благодаря ви за усилията, постоянството и отговорността

"Посрещаме този 5 юли без традиционните чествания, в нетипична обстановка, в която ни постави пандемията. Независимо от това съм убеден, че всеки носи празника в сърцето си – с гордост от осъзнатия избор да бъде част от МВР". Това пише министърът на вътрешните работи Младен Маринов в обръщението си към служителите на МВР по повод 141-та..

публикувано на 05.07.20 в 10:11

Борисов откри обновената пречиствателна станция на Китен и Приморско

„Огромна пречиствателна станция на общините Китен и Приморско - има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме обещали - да предоставим най-чистото море“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира реконструкцията и разширяването на пречиствателната станция за отпадни води и изграждане на..

публикувано на 05.07.20 в 10:10

Днес е професионалният празник на служителите в МВР

МВР е едно от първите министерства, създадено след Освобождението на България и възстановяването на българската държавност. На 5 юли 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за създаване на Министерство на вътрешните работи и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на..

публикувано на 05.07.20 в 08:42