Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"По първи петли" на 15 юни с Ваня Славова

Изгрев
Снимка: Д. Дончева

Златният глас и мъдрите мисли на Гена Димитрова в спомен от Златния фонд на радиото.

Или както пее една от нейните емблематични героини Тоска: „Живях от изкуство, живях от любов…

Дарявах песента си жарка на небето, на звездите и засияваха те по-бързо…”

Обича ли режисьорът Георги Михалков да пише "Любовни писма" в живота и още за романтичната драма със същото заглавие.

Влизаме в Държавен архив-Варна: надникваме в миналото чрез среща с настоящите посетители. Кое е това нещо, което може да накара човек да прекара 202 дни от годината сред 4000 единици информация.

Да плетеш вместо да ядеш шоколад. За удоволствието от хобито, което е неразривна част от ежедневието на мнозина. Среща пред двора на Радио Варна с жени, с цветни прежди и втъкана любов в куките.

Време за море: кои са смелчаците, които плуват от буната до Галата, как постигат загар и смайващ тен още сега. Бълбукащи истории от топлата вода или така наречения гьол, където събеседници винаги има. И ме чакат да се лекувам при тях. Някой щастлив ден.

Лазар и неговата тамбура огласят главната улица във Варна. С какво впечатлява хората този звук и защо музиката е рецептата за добро настроение.

Очакваме Ви!

И този път с избор на чудесни песни от звукорежисьора Иван Тасев!

ВИЖТЕ ОЩЕ
Пеликаните в местността

НА СВЕТЛО на 18 май с Валерия Василева

"Зелени коридори" за ваксиниране без предварително записване  работят  в Добрич от днес, 18  май, до 28 май включително.  Ваксинационната кампания срещу Covid-19 във Варна - актуална информация от РЗИ 3313 зрелостници от Варненска област ще се явят утре на матура по български език и литература.  Днес отбелязваме 115 години от..

публикувано на 18.05.21 в 13:49

НОВИЯТ ДЕН на 18 май с Иван Барбов

По-малко от половин месец преди влизането в сила на електронните рецепти, неяснотите и въпросителните остават на дневен ред. Кои са основните причини за объркването на хората? Ще чуем коментар по темата на Антон Вълев, председател на Националната аптечна камара. След 8.30 часа ще говорим за предстоящите инфраструктурни проекти на Община..

публикувано на 18.05.21 в 05:54

НА СВЕТЛО на 17 май със Светлана Вълкова

Варна се включи в Световния ден за борба с хипертонията Оградата по българо-турската граница отново падна Доброволци почистиха района около параклиса „Св. Св. Константин и Елена” в местността „Ментешето” Сезонът на трюфелите в Балчик е открит за туристи "Размяна на книги" - поредната зелена инициатива на "Академия за рециклиращо..

публикувано на 17.05.21 в 13:53

НОВИЯТ ДЕН с Мариела Димитрова

Началото, днес, на шестата Световна седмица за пътна безопасност /до 23-ти/ ще отбележим с г лавен инспектор Петко Камбуров , началник на сектор "Пътна полиция" - Варна . Интервюто с него е в 8.15 часа. В 8.40 часа за нерегламентираните сметища в местността „Перчемлията” и проблемите с почистването им, пради това, че се намира на..

публикувано на 17.05.21 в 06:47
Chart

#632 ТОП 20 (14.05.2021-21.05.2021)

публикувано на 14.05.21 в 19:56

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА НА 10 ГОДИНИ!

Празнуваме рожден ден с колеги, съмишленици и приятели! Акценти от седмицата: Поетът Станислав Пенев измести художника Георги Лечев за Голямата награда „Варна ” – ще чуем позициите на Мария Тодорова – председател на Комисията по култура и на изкуствоведа Румен Серафимов – куратор в Градската художествена галерия Сбогуване с..

публикувано на 14.05.21 в 13:40
Варненско крайбрежие

"Новият ден" на 14 май 2021 г. с Димитрина Дончева

Защо жителите на курортното село Кранево, намиращо се на брега на морето, са готови за протест? Ще успеят ли граждани и институции да върнат чистотата във варненската местност „Перчемлията”? Кой ще стане „Най-добър млад шофьор на България”? Състезанието е във Варна. Тази вечер е старта на 51-вото поред Международно рали..

публикувано на 14.05.21 в 06:00