Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Разгледайте новите творби в "Паралелно": изложба живопис на Лора Маринова и Димитър Борисов

До 30 юни 2020 година варненската Галерия Ларго представя двама обичани варненски автори – Лора Маринова и Димитър Борисов с изложба живопис „Паралелно“. Дъщерята на Янко Маринов присъства непрекъснато в изложбените салони на галерията, има три самостоятелни живописни експозиции в това художествено пространство, тя е един от художниците на десетилетието на галерията.

Нейният съпруг Димитър Борисов участва в няколко емблематични проекта на галерията в годините. Двамата имат седем съвместни изложби в България и в чужбина, така че този формат на изява е добре познат за тях. Интересното в настоящия проект е, че той има ретроспективен характер за Димитър Борисов. Докато Лора Маринова се представя само с творби, специално рисувани за изложбата в „Ларго“, то спътникът ѝ в живота показва картини от близо 40 години творчески път.

Може да видите творбите както в сайта на галерията www.largogallery.com., така и на живо на ул. Хан Крум 8, Варна.

Чуйте интервюто на Светлана Вълкова с художниците в звуковия файл:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Орхан Памук завършвал роман за пандемия, когато настъпил коронавирусът

Орхан Памук тъкмо завършвал новата си книга "Чумни нощи", в която детайлно описва пандемия от миналия век, когато новият коронавирус започнал да се шири из света , съобщава "Хюриет дейли нюз". Нобеловият лауреат е бил на път да завърши романа си, посветен на чумна пандемия в началото на 20 в., когато избухнала пандемията от Ковид-19...

публикувано на 03.07.20 в 10:35

Татарската плячка - изложба, гостува в Балчик от август до октомври

Експозицията ще бъде открита на 3 август и е съвместна с Националния исторически музей. Изложбата е акцент в тазгодишната художествено – творческа програма на културния институт и ще бъде открита от доц. д-р Бони Петрунова - директор на Националния исторически музей. Съкровището съдържа 983 предмета –сребърни и златни монети, апликации..

публикувано на 03.07.20 в 10:00

Опера в Летния театър - "Хубавата Елена" (премиера)

3 юли, петък, 21 часа, Летен театър-Варна ХУБАВАТА ЕЛЕНА Оперета от Жак Офенбах Режисьор Светозар Донев Диригент Кръстин Настев С участието на Лилия Илиева (Елена), Пламен Долапчиев (Парис), Александър Мутафчийски (Калхас), Пламен Георгиев (Менелай) , солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Варна...

публикувано на 03.07.20 в 08:39

Поредица събития започват в Двореца-Балчик

За поредица събития отправя покана Държавен културен институт „Двореца“ в Балчик На 5 юли от 18,00 ч. Каменна зала ще бъде мястото за среща – разговор и презентация на книгата "Мой сън" с голямата звезда на българската поп и рок сцена Силвия Кацарова. Входът е свободен. Чуйте в звуковия файл още за предстоящите прояви в Двореца от..

публикувано на 02.07.20 в 11:39

510 сгради културни ценности във Варна за пръв път събрани в регистър

Първият по рода си в България Информационен регистър на варненското недвижимо културно наследство бе представен в Дома на архитекта. Сайтът https://www.varnaheritage.com/ съдържа специализирана графична и документална информация за 510 обекта – сгради със статут на културна ценност, 105 археологически обекта и 150 сгради без статут..

публикувано на 01.07.20 в 17:16

Арт Галерия Ларго представя „Давид и Вирсавия“ изложба – живопис на Цанко Цанков

Откриването е днес от 18 часа и 30 минути. Експозицията се нарича „Давид и Вирсавия“, тъй като в една трета от творбите Цанко разработва темата за юдейския цар и красивата му съпруга, обяснява галеристът Нели Вълчева.  Цялата експозиция е изградена от творби, посветени на женското тяло, на женствеността, и в същия момент, на разсъжденията на автора..

обновено на 01.07.20 в 14:37

„Варненско лято за деца" на новата Лятна сцена в двора на Музикалното училище

Музикалното лято във Варна има нова сцена – Лятна сцена НУИ „Добри Христов“, разположена в двора пред официалния вход на историческата сграда на елитното училище. Сградата,   построена през 1902 г. и реставрирана през 2018 г. представя отлични условия за сценични и музикални изяви. Това ще бъде и новата сцена на модула „Варненско лято..

обновено на 01.07.20 в 14:35