Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алеона де Кама:Третата книга идва с любов, провокация, актуалност и широк спектър от емоции

| обновено на 24.06.20 в 10:01

Усмихвам се - първо на себе си
Творя - с желанието за красота
Споделям - с когото е възможно
Откривам - нещо ново днес

Ако успеем днес и всеки друг ден да изпълним тези четири неща, щастието ни ще е гарантирано!




Млада и красива дама. Български автор. 

Творец, с две издадени книги до момента / "Избирам теб любов" и "Страст за живот" / - тиражите, от които, са над 23 хиляди броя за период от три години. 


С намерение и готовност в съвсем скоро време да бъде издадена третата книга "Сила за ПРИЕМАНЕ. Танцуващата с вятъра и водата".

Това ще се случи на седми юли тази година. 

Предпремиерно за Радио Варна Алеона де Кама споделя повече с Ваня Славова:




- Безкрайно много обичам вашия град,  книга номер три е с подзаглавие "Танцуващата с вятъра и водата", а Варна  може да говори много за вятъра и водата. Много съм щастлива и развълнувана, че предстои излизането на книгата.
- Защо избрахте точно датата седми, седми, 2020-а? 
- Тази книга започнах да я пиша на седми, седми, 2015-а година. Идеята дойде, още докато пишех "Избирам теб Любов", но реших като творец, че е много важно да завърша произведението, което бях започнала тогава. И концепцията остана за по-късен етап, а сега е много хубав завършек на този цикъл, пет години по-късно.
- Да издадете нещо повече за самата книга, няма да разкриваме цялата история в нея. Но на какво наблягате, какви са посланията в нея?
- За първи път съм ваш гост и за първи път ще говоря пред вашите слушатели и последователи за книгата. Това е първото интервю за нея.  При мен заглавията са много разкриващи, от гледна точка на ценностите и изобщо на дълбочината, в която посока искам да отведа читателите. Всичко това е свързано с приемането, една много голяма  и основна тема в книгата, защото тя се върти около целия сюжет. Отново действието се развива в България, отново е свързано с живота на двама млади хора; любовта е много застъпена и в тази книга, защото аз държа да минавам през тази ценност, има любовна история и тук. Но провокацията я има и на друго ниво, а именно свързана с начина на живот, който младите хора водят: нощния живот, наркотиците. Знаете, напоследък е много нашумяла тема, покрай случаите с млади хора, които шофират с наркотици в кръвта си. Темите са много и са много актуални. Надявам се книгата да достигне до широка аудитория от тази възрастова група.
- Убедена съм, че ще бъде така. Вие пишете много сърцато. Снощи завърших първата книга "Избирам теб Любов", докато четях, си представих, че книгата е предпочитана от много дами, но е подходяща и за подарък на мъж... За преосмисляне на другата гледна точка към любовта.
- Много се надявам да е така, Истината е, че имаме и много мъже, читатели, които ни пишат. Дават обратна връзка, а аз обичам да комуникирам с всички. По принцип мъжката гледна точка е различна от женската, а на мен като жена ми е било любопитно да се гмурна и в тяхната гледна точка. Темите за живота, за  любовта, за приемането и за страстта касаят и двата пола.
Целия разговор с Алеона де Кама бихте могли да чуете в прикачения звуков файл горе в публикацията.
Според нея читателите, които търсят и отвъд сюжета, се замислят и взимат повече от пространството между редовете. 
Книгите са прозорец към света, но и прозорец навътре. Това е истинското им богатство.

"В теб има нещо неземно, Сиси. В теб има една огромна доброта. Или може би Любов. Или може би най-вече едно огромно приемане. Толкова сме изкривили любовта, секса, семейството, приятелството. Всичките тези свещени неща са изгубили истинската си стойност. Толкова сме ги извратили, за да можем да ги продаваме. Опаковките, които слагаме върху тези истини, вече са ги превърнали в неистини. Казваме „приятел“ на човек, за когото не се интересуваме как се чувства. Купуваме подаръци на семействата си по Коледа, за да изпълним един дълг, не за да покажем признателност. Сливането на две тела, на две души през секса, вече е заличено и се е превърнало в порнография. А тя е преляла в почти всички сфери, за да използваме дълбоките копнежи на хората и да продаваме по-добре, каквото и да било. А любовта... любовта сме я превърнали в един уникално работещ инструмент за манипулация. Казваме „обичам те” на кой ли не, а дори не го поглеждаме в очите. Да, изкривили сме всичките тези най-съкровени неща и сме ги принизили до прости интереси. Единственото, за което сякаш все още не сме намерили начин да унищожим, да поробим, да извратим, е приемането. А то се крие в основата на всичко по-горе. Защото разликата между любовта и социалното партньорството, между секса и порнографията, между семейните ценности и дълга, между топлината на приятелската ръка и интереса, се крие именно в приемането. Готовността да приемеш онзи, който и да е, само защото е пресякъл пътя ти, което значи, че има какво да ти даде. Готовността да го приемеш, без да го разбираш, но и без да го съдиш. Без да се доближава до теб, без да прилича на теб, но и без да търсиш начин именно заради това да го принизиш, за да издигнеш себе си. Приемането е разковничето на всичко красиво, истинско и дълбоко в живота ни. И за съжаление сякаш все повече се отдалечаваме от него, защото ни подават все повече причини да се разграничаваме и да се отделяме един от друг, слагайки красиви аргументи около тази измама – че сме уникални. Няма лошо в това да признаем уникалността си, само и единствено ако сме готови да я признаем и у другите. Да я признаем и да я приемем, колкото и различна да ни се струва тя на нас, колкото и грозна да ни се струва спрямо нашата, ограничена всъщност, призма.
– Приемането... " Алеона де Кама
Из "Сила за ПРИЕМАНЕ. Танцуващата с вятъра и водата".


Алеона де Кама подкрепя каузата на Асоциация на сърфисти "Черно море без пластмаса и бетон".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Собствените несгоди в България карат хората да се съмняват в Европейския съюз

Иван Люцканов е създател на проекта "Землевеж" , който представя статистически данни, представени по достъпен начин. Той у частва в подкаста "Европеец", посветен на евроизборите и перспективите пред Европейския съюз,  а домакин на събитието беше Концертното студио на Радио Варна.  "Х аресва ми да мисля, че мотото на подкаста е: "Светът и..

публикувано на 19.04.24 в 08:25
Пламен Манушев

Пл. Манушев: Липсват технически кадри у нас. И със средно образование, и с висше

За много сериозна липса на интерес да се изучават и работят професиите на корабни строители и инженери, алармира Пламен Манушев, вицеадмирал от запаса, който сега работи като консултант военни проекти и развитие в корабостроителния и кораборемонтен завод „Делфин“ във Варна. Според Манушев отливът от тази професия е от доста години, а в момента..

публикувано на 18.04.24 в 09:26

Ed Wynne (OZRIC TENTACLES): В музиката трябва да се усеща радостта от нейното създаване

Интервю с Ed Wynne (OZRIC TENTACLES) OZRIC TENTACLES е английска инструментална рок група. В музиката им се преплитат елементи от разнообразни жанрове, включително психеделичен рок, прогресив рок, джаз, фюжън, електронна музика, дъб музика, уърлд, ембиънт. Създадени в Съмърсет през 1983 година, групата е издала над 30 албума, продадени в над..

публикувано на 18.04.24 в 09:05

С роботи за подводни изследвания експериментират в ТУ

„Морска роботика“ и „Енергийно ефективен електрически транспорт“ са двете нови лаборатории на Технически университет-Варна. Те са факт, заради участието му в проекта „Национален център по мехатроника и чисти технологии“. По проекта университета се сдобива с хибриден плавателен съд (с два електрически двигателя и един вътрешно горене), с..

публикувано на 17.04.24 в 10:20

"Няма тайни" - стихове от Красимир Симеонов

Човекът на мотор, поетът Красимир Симеонов с нова книга. Тя се казва "Няма тайни". Поетичен сборник събрал в себе си "целия" изпитан живот. Поезията е неговата по-романтична част. В страни от всичко, добавя Красимир Симеонов. За него поезията е върховно изкуство. Достъпът до нея е труден и ограничен, но той умее да пресъздава мислите си в стихове. "Провя..

публикувано на 17.04.24 в 08:50

Експерт алармира: Заради промени в закон заводи за изгаряне на боклук ще се появяват без екологични оценки

Коалиция „За да остане природа в България“ протестира срещу промените в Закона за опазване на околната среда и Закона за устройство на територия. Протестът се състоя в неделя в центъра на Варна. Промените бяха внесени от депутатите на ГЕРБ и ДПС между първо и второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на..

публикувано на 16.04.24 в 08:30

Øystein G. Brun (BORKNAGAR): Природата е всичко!

Интервю с Øystein G. Brun (BORKNAGAR) „Fall“ e 12 студиен албум на норвежците BORKNAGAR. И отново природата е в основата на композициите. Така е било преди, така е и днес. Дискът излезе в края на февруари и със сигурност е поредният добър повод за поредното гостуване на Øystein G. Brun в „От другата страна“. Интервюто с Øystein G. Brun..

публикувано на 16.04.24 в 08:10