Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"На светло" на 29 юни с Емилия Николова

Областният управител Стоян Пасев с актуална информация за заразените с COVID-19 във Варна. Имат ли капацитет болниците в морската столица да поемат увеличения брой заразени? 

Предучилищната да бъде задължителна за 4-годишните деца предвиждат одобрени от правителството промени в Закона за предучилищното и училищното образование. Какви са ползите за децата, коментира Миглена Господинова, ресурсен учител в ОУ "Черноризец Храбър" във Варна.

Следим дистанционно решенията на общинската комисия "Собственост и стопанство".

Павлин Косев, председател на Асоциацията за хотелиерите и рестораньорите във Варна, с анализ на трудно започналия сезон.

 Днес се навършват 36 години от вдигането на българския флаг на ветроходния кораб "Калиакра"

По вълните - за вдъхновяващата сила на морето и участието на Златозара Стоилова в конкурса за есе на тема "Морска култура - какво е това?"

Любопитно от света на спорта.

 Репортаж от заседанието на ПК "Обществен ред и сигурност".


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 9 юли с Емилия Николова

Докога ще плащаме повече вода, отколкото потребяваме? Има ли причина за по-високите сметки за вода след трите месеца на дистанционно отчитане? Отговорите са от Снежана Иванова, ръководител на отдел „Инкасо и реализация” във ВиК-Варна. Пореден сигнал за неефективното изпълнение на европейски проект в „Ален Мак“ край Варна подаде нашият..

публикувано на 09.07.20 в 05:50
На Варвара вятъра, художник: Елена Стоева

НА СВЕТЛО на 8 юли с Валерия Василева

Туристическият сезон в КК „Св. Св. Константин и Елена”. Първият подкаст за правни знания „Темида слуша” вече е онлайн. Първа копка на нов Център за грижа за лица с различни форми на деменция в ж.к. „Владислав Варненчик“ във Варна. Анкета с кандидат-студенти в ТУ-Варна за избора им на специалност. Интервю с художничката Елена Стоева за нейната..

публикувано на 08.07.20 в 12:04

"Новият ден" на 8 юли 2020 г. с Димитрина Дончева

Международната Морска Камара отправи апел към всички моряци на кораби по света, които са в пристанища, днес в 12.00 часа местно време да задействат корабните сирени, за да напомнят на правителствата за продължаващата криза за смяна на екипажите. Подкрепя ли се този апел у нас и от кои държави в момента смените са възможни или невъзможни?..

публикувано на 08.07.20 в 06:00

Краудфъндинг - новата реалност в оцеляването на културата днес

Светлозара Христова е изпълнителен директор на Българската фестивална асоциация и културен мениджър. Всеки месец в предаването Улица "Събота" тя споделя повече за съвременните културни процеси и събития и ролята им в живота на градските хора. Краудфъндинг (от англ. crowdfunding) е нов за България термин, за който липсва определение в..

обновено на 07.07.20 в 13:30
Паметникът на контраадмирал Иван Вариклечков - първият български адмирал

НА СВЕТЛО на 7 юли с Валерия Василева

С военен ритуал във Варна отбелязаха 129-та годишнина от рождението на контраадмирал Иван Вариклечков, първият командващ на българския военен флот. Сдружение „Аз вярвам и помагам“ с дарение на нови шест броя медицинска апаратура за грижи за недоносени бебета. Национална кампания за борба с алергиите в условия на Covid-19. Заседание на ПК "Собственост и..

публикувано на 07.07.20 в 12:31

НОВИЯТ ДЕН на 7 юли със Светлана Вълкова

Пореден казус, свързан със Синя зона – широк център Медицински сестри, акушерки, фелдшери и рехабилитатори окончателно получиха правото да разкриват самостоятелни практики Зрелостници, не забравяйте здравните осигуровки! - репортаж от НАП - Варна Почистване на плажове и подводни зони по Черноморието започва от днес..

публикувано на 07.07.20 в 06:00

НА СВЕТЛО в понеделник, 6-ти юли

Управителят на ВиК Варна Валентин Вълканов с коментар за калните води, които потекоха от Шокаровия канал през изминалите дни и изтекли в морето; Решенията след изминалата временна комисия "Опазване и възпроизводство на околната среда" Какви ще са промените, които се предвиждат за авто сервизите? От хилядолетия насам хората..

публикувано на 06.07.20 в 13:00