Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

10% увеличение за заплатите на военните и през следващата година

Снимка: БГНЕС

И през следващата година ще бъдат осигурени средства за 10-процентно увеличение за заплатите на военни, съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов:

"Уговорката с министър-председателя и министъра на финансите е, че в Бюджета за 2021 година ще бъдат заложени още 10 процента увеличаване на заплатите на военнослужещите. Първият случай в историята на Българската армия, в който за четири години четири пъти последователно се е увеличавало възнаграждението на българските войници".

Министър Каракачанов обясни още, че в периода до 2032-ра година се очаква всяка година от Брутния вътрешен продукт да бъдат заделени по два процента за отбрана.

"Това е една амбиция, която сме си поставили, да наваксаме за десетина години това, което 30 години е пропуснато. Не е лесно", каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който беше в Своге за учредяването на Десетия ученически гвардейски отряд.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ананиев и Мутафчийски с брифинг за епидемичната обстановка

Днес, 6 юли, в 13 часа в Министерството на здравеопазването във връзка с епидемичната обстановка в страната пресконференция ще дадат министър Кирил Ананиев, председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и изпълнителният директор на Изпълнителна..

публикувано на 06.07.20 в 11:50

Почти половината от хотелите на "Златни пясъци" вече посрещат туристи

Близо 50% от хотелите на "Златни пясъци" отвориха врати и посрещнаха първите си туристи , докато само преди седмица хотелите в курорта бяха пусти. Гостите са предимно румънски туристи, но се увеличават тези от Германия и Полша. Туристите са доволни, че хотелите спазват високи противоепидемични мерки. Казват, че са притеснени заради..

публикувано на 06.07.20 в 11:18

За три дни Варна е гурме столицата на България

Виното е индивидуално усещане. Виното е субективна напитка. Всеки има различна представа за вкуса на виното и за това има такова разнообразие на сортовете и вината . Това каза Стефка Свещарова, председател на Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите, в БНР-Хр. Ботев. Асоциацията, в партньорство с Община Варна и с..

обновено на 06.07.20 в 11:17

Излязоха резултатите от трето класиране за първокласниците

Излязоха резултатите от трето класиране на първокласниците за учебната 2020-2021 година, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Регистрирани са 73 заявления за прием за обявените 142 свободни места в 19 общински училища. От тях в класирането са участвали 42 деца, за останалите са посочени училища, за..

публикувано на 06.07.20 в 11:03

Почина италианският композитор Енио Мориконе /обновена/

Почина италианският композитор Енио Мориконе, съобщава агенция АНСА. Той е написал музиката към повече от 570 филма, само 30 от които уестърни . Мориконе е роден в Рим и изучава тромпет, композиция, хорова музика и хорово дирижиране в Консерваторията на..

обновено на 06.07.20 в 10:26

Калната вода от Шокъровия канал във Варна - заради авария на ВиК

Няма замърсяване на морската вода от изпуснатите през Шокъровия канал във Варна в края на миналата седмица количества вода в морето. Това коментира управителят на ВИК-Варна, Валентин Вълканов.Той обясни, че е станала авария на водопровода Варна-„Златни пясъци”, който е с диаметър 120 сантиметра и заради ремонта е изпусната голямо количество..

публикувано на 06.07.20 в 10:21

Огромни опашки пред пунктовете за карти на градския транспорт във Варна /Снимки/

Огромни опашки се образуват пред пунктовете за издаване на абонаментни карти за градския транспорт във Варна, видя фоторепортерът на Радио Варна Румен Сарандев. Днес е първият ден, в който пенсионерите могата да си подновят абонамента, последният срок е 15 юли.  Изискванията са хората от 65 до 67 навършени години да представят лична карта и пенсионно..

публикувано на 06.07.20 в 09:58