Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огромни опашки пред пунктовете за карти на градския транспорт във Варна /Снимки/

3
Снимка: архив
Снимка: Румен Сарандев

Огромни опашки се образуват пред пунктовете за издаване на абонаментни карти за градския транспорт във Варна, видя фоторепортерът на Радио Варна Румен Сарандев. Днес е първият ден, в който пенсионерите могата да си подновят абонамента, последният срок е 15 юли.  Изискванията са хората от 65 до 67 навършени години да представят лична карта и пенсионно разпореждане, а всички над тази възраст да носят снимка и заявка от кметствата по местоживеене.

Немалко бяха чакащите пред пунктовете сутринта, както и тези, които не спазват препоръчителната дистанция като мярка срещу разпространението на коронавируса.

 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

От неработещи асансьори на подлези и спирки в лошо в състояние се оплакаха варненци на кмета

Вандалските набези върху общинската инфраструктура отново бяха във фокуса на вниманието на кмета на Варна Благомир Коцев. По време на извънредния си приемен ден той беше информиран за това това, че асансьорите на подлезите на спирка „Калин“ и спирката пред Варненската морска гимназия в кв. „Аспарухово“ постоянно са повредени . По думите на..

публикувано на 28.03.24 в 18:09
Община Варна

ОбС-Варна гласува 140 000 лв. за финансово подпомагане на варненци

Малко над 140 000 лева ще бъдат отпуснати от общинския бюджет за финансово подпомагане на варненци. Местният парламент гласува средствата на днешното си, девето по ред, заседание. 60 200 лева е общата сума за социални помощи. 195 варненци ще получат между 100 и 500 лева за задоволяване на жизнени и комунално-битови потребности. Съветниците одобриха..

публикувано на 28.03.24 в 17:37

ОбС-Балчик утвърди имената на новите 20 съдебни заседатели при Районен съд - Балчик

Имената на новите 20 съдебни заседатели при Районен съд - Балчик днес бяха утвърдени от Общинския съвет в Балчик след продължителна процедура поради липса на желаещи. "Част от кандидатите са били съдебни заседатели и през предходния мандат, което означава, че вече са запознати с работата и отговорностите на съдебния..

публикувано на 28.03.24 в 17:17

95% от неработещото осветление във Варна се дължи на кражби на кабели

Конкретни мерки срещу посегателствата върху уличното осветление нареди кметът Благомир Коцев по време на работна среща с представителите на фирмите за ремонт и поддръжка и на ресорните дирекции. Фирмите да локализират и да докладват за най-критичните места, където инфраструктурата става най-често обект на кражби. Захранването да бъде възстановено след..

публикувано на 28.03.24 в 17:04
Милена Стойчева

Милен Стойчева: ЕК подкрепя проект за иновационна долина във Варна

Европейската комисия ще подкрепи проекта за създаване на екосистема от дълбокотехнологични долини, включително тази във Варна. Това съобщи във Варна министърът на иновациите и растежа в оставка Милена Стойчева, договорът ще бъде подписан до месец. Ректорът на Икономическия университет проф. Евгени Станимиров, чиято е идеята  за създаването на..

публикувано на 28.03.24 в 16:57
Снимката е илюстративна

172 млн. лева са предвидени за подпомагане на компании за иновации

172 милиона лева са предвидените средства за подпомагане партньорството между наука, образование и бизнес, каза Милена Стойчева, министърът на иновациите и растежа в оставка. Тази програма е свързана с капацитета, който се изгражда от взаимодействието между наука и бизнес. Ще си партнират центрове за върхови постижения и бизнес за създаването на..

публикувано на 28.03.24 в 16:37

Превалутират влоговете без такса

В продължение на един месец от влизането на България в еврозоната ще има период, в който хората ще могат да се разплащат и в двете валути. През това време търговците ще са задължени да връщат ресто в евро. Това е записано в публикувания проект на Закон за въвеждане на еврото. Цените на стоките и услугите ще се обозначават едновременно в..

публикувано на 28.03.24 в 16:31