Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Главният прокурор поощри варненският прокурор Силвиян Иванов

 Отличието е за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения

За висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните  задължения  със заповед на главния прокурор Иван Гешев е поощрен прокурорът в Окръжната прокуратура във Варна Силвиян Иванов. Предложението за отличаване на варненския прокурор е направено от административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна  Владимир Чавдаров.

Отличието „Служебна благодарност“ е за работата на прокурор Силвиян Иванов по  досъдебно производство за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост, водено от него като наблюдаващ прокурор. На 26 май тази година подсъдимият е бил осъден на доживотен затвор благодарение на упражненото ръководство и надзор, както и на контрола в хода на разследването на тежкото криминално престъпление от прокурор Иванов.

Отличието „Служебна благодарност“ бе връчено днес, 6 юли 2020 г., на прокурор Силвиян Иванов от апелативния прокурор на Варна  Владимир Чавдаров пред целия колектив на Окръжна прокуратура.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Спад в заразените от COVID-19

209 новодиагностицирани във Варна с COVID-19, отчитат данните на Единния информационен портал към полунощ. 133 са случаите в Бургас, а в Добрич - 68. Общо в страната, броят на случаите, както всяка неделя и понеделник е по-нисък. За 29 ноември, те са общо 1792.

публикувано на 29.11.20 в 06:58
Маймуни

COVID-19 е сериозна заплаха за изчезващи видове примати

Тъй като пандемията от коронавирус продължава да шества по целия свят, голяма част от вниманието е насочено към нарастването на човешките жертви, които вече са преминали милион. И все пак, експертите предупреждават, че SARS-CoV-2, който причинява COVID-19, също представлява заплаха за някои от най-близките..

публикувано на 29.11.20 в 06:51

Сериозни стълкновения в Париж, полицията използва сълзотворен газ

Хиляди протестиращи участваха в събота в протести в 70 града във Франция срещу проекта на "Закон за глобалната сигурност", чиито разпоредби налагат забрана за фото и видеозаснемане на полицаи и жандармеристи. Организатори на масовите шествия бяха синдикатите на журналистите, Лигата за защита на правата на..

публикувано на 29.11.20 в 06:50

Облачно в неделя

Днес ще бъде предимно облачно. Сутринта на места по поречието на река Дунав и по крайбрежието ще има мъгли. Късно следобед над източните райони ще започнат слаби валежи от дъжд. Сутринта и преди обяд ще е почти тихо, а следобед вятърът ще се ориентира от север-североизток, по крайбрежието до умерен. Преобладаващите..

публикувано на 29.11.20 в 06:13

В неделя – все още ще е топло, с максимални температури до 10 градуса

През нощта по поречието на Дунав и на отделни места по крайбрежието отново ще е мъгливо. Над останалата част от района облачността от север ще се увеличава, но ще е предимно средна и висока. Сутринта минималните температури слабо ще се повишат и ще са от -2 до +3 градуса. През деня облачността ще продължи да се увеличава, едва късно следобед и..

публикувано на 28.11.20 в 17:43

Приемът на документи по новата мярка „Запази ме” започва на 30 ноември

От 30 ноември Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проекта „Запази ме”, който ще предоставя помощ на работещи в бизнеси с преустановена дейност, съобщават от Министерството на труда и социалната политика. Приоритет на операцията е запазването на заетостта в предприятия, преустановили стопанската дейност в резултат от наложени..

публикувано на 28.11.20 в 17:28

Китай ще строи лунна изследователска база

Китай ще строи изследователска база на Луната, съобщи ТАСС, позовавайки се на китайската телевизия CGTN. „Ще изстрелваме последователно апарати „Чанъе” с номера 6, 7 и 8" - каза Сюй Хунлян, генерален секретар на Националното космическо управление. Той добави, че е планирана и международна лунна база. „Лунната база много вероятно ще се превърне в..

публикувано на 28.11.20 в 17:19