Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов: Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

"Виждам, че Радев не го боли когато се пролива кръв на полицаите и се хвърлят бомби по тях", заяви премиерът Бойко Борисов на живо във Фейсбук.

"Използването на такъв език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата", допълни той, предаде БНР.

"Много пъти в нашата история това се е случило", подчерта премиерът и припомни:

"Мая Манолова предложи Пеевски, Румен Петков беше вътрешен министър...".

"Когато запалиха партийния дом, понеже чуваме сега, че това готвят - следващите 12 години, по доклада на Световната банка, бяха най-лошите за България"

Премиерът изрази възмущение от желанието "да строшат" сградата на Министерския съвет и призова желаещите да сторят това с магистралите "Тракия", "Марица" и "Европа" и метрото. 

"Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността за това, че ще счупят държавата. Тези не могат да управляват! Доказали са го. С всяко тяхно влизане в управлението се затварят еврофондове. Всеки път! Дойдат ли БСП, веднага спират", заяви Борисов. 

Според него, станалото днес на "Росенец" е режисирано псевдоетническо напрежение:

"Псевдо, защото после показаха как се прегръщат и се радват на успеха, че върху гърба на ГЕРБ те си направиха две партийни прекрасни събития и си втвърдиха ядрата - и ДПС, и "Да! България". Това ли им беше целта? Аз съм ги гледал при Орешарки тези коалиции...Сега щетите ще са много по-големи, защото светът влиза в най-страховитата финансова криза и както и да се говори за пари от Брюксел, самите европейски държави са много зле. Те първо за тях трябва да осигурят финансирането на собствените хора", подчерта той и призова.

"Моля, протестирайте колкото искате, но пазете полицаите, за да ви пазят и те вас". Премиерът подчерта, че вече има ранен полицай. 

"Аз съм демократ! Има си демократични начини, за да вземеш едно управление. То става през избори. Да влизаш със служебно правителство през задния вход, за да се саморазправяш не е демократично! Не, че ни е страх, напротив!".

"Който си обича държавата, не иска да я счупи и ще направи всичко възможно да не направи така, че да се бият хората", подчерта той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

2 май ще бъде неучебен ден за всички ученици в страната

2 май ще бъде неучебен ден за всички ученици в страната, реши министърът на образованието Галин Цоков.  Така почивните дни за децата ще са от 1 до 6 май, включително.  

публикувано на 19.04.24 в 19:51

Утре предаваме капачки и стотинки във Варна

Тази събота предстои поредната акция по предаване на капачки и стотинки, организирана от сдружение  "Аз вярвам и помагам" . Със събраните средства ще бъде закупена медицинска апаратура в помощ на най-малките. Този път организаторите са предвидили огромна стена от LED екрани, на която ще се предава на живо случващото се в базата, където се извозват и..

публикувано на 19.04.24 в 18:44

Вдигат заплатите на районните кметове във Варна - най-високата близо 5000 лева

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на варненските райони и села в общината гласува комисията по финанси и бюджет към местния парламент. При определяне на възнагражденията е взет под внимание броят на жителите. Затова най-висока ще е заплатата на кмета на район „Приморски“ – 4 800 лева. Кметовете на районите „Одесос“ и „Младост“ ще..

публикувано на 19.04.24 в 18:41
Велин Жеков

ЦИК определи Велин Жеков за председател на РИК-Варна

Централната избирателна комисия назначи състава на Районна избирателна комисия в Трети изборен район - Варна за парламентарния вот и европейските избори. ЦИК определи Велин Жеков за председател на комисията. Четирима са зам.-председателите - Дарина Илиева, Мария Пантелеева, Аделина Демирева, Йовчо Йовчев, съобщават на страницата на ЦИК.

публикувано на 19.04.24 в 18:31
Варненското злато

Регионалният исторически музей - Варна търси средства за разкопки на некропола

Регионалният исторически музей - Варна търси средства за археологически разкопки.  Необходимата сума за провеждането им  е около 50 000 лева, съобщават оттам. Набирането на повече средства ще позволи по-дългата продължителност на теренната работа. Остатъкът ще бъде прехвърлян за проучванията през следващия сезон, като археолозите си поставят за цел..

публикувано на 19.04.24 в 18:07

Румънският съд отмени арестите на два български риболовни кораба

Окръжният съд в румънския град Констанца окончателно отмени арестите на два български риболовни кораба, които бяха задържани преди една година. Това съобщиха от рибарското сдружение "Черноморски изгрев“ и уточниха, че капитаните на тези кораби са членове на сдружението. "Този случай показва, че е необходимо Европейската комисия и двете..

публикувано на 19.04.24 в 15:47

Каракачанов: Целта на това служебно правителство е да организира изборите в полза на ГЕРБ и ДПС

Партиите от т. нар. сглобга влязоха в собствения си капан заради направените прибързани и необмислени поправки в Конституцията. Целта беше уж да подобрят функционирането на институциите, а всъщност главната цел беше да ограничат правомощията на държавния глава по отношение на съставяне на служебното правителство. Това каза Красимир Каракачанов във Варна...

публикувано на 19.04.24 в 15:29