Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Още петима пациенти с COVID-19 са настанени в болницата в Добрич

МБАЛ - Добрич
Снимка: БГНЕС

Петима от общо седем новорегистрирани с коронавирусна инфекция в област Добрич са настанени за лечение в здравни заведения. Една от пациентките е приета в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна, останалите са настанени в КОВИД сектора на Второ вътрешно отделение в многопрофилната болница в Добрич. Сред тях е и 19-годишно момиче, което е сред положителните проби за заболяването от абитуриентите в областния център. В момента в областната болница в КОВИД сектора се лекуват 10 пациенти, още трима са в тежко състояние и са интубирани в Отделението по анестециология и интензивно лечение.

Всички контактни лица на болните са издирени и карантинирани.

Инфоемация на кореспондента ни Мая Щърбанова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт на Орлов мост в 33-ия ден на протести в София

Стотици граждани се събраха е 33-ия пореден ден на протести срещу кабинета на столичния площад "Независимост с искания за оставки на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Блокиран е бул. "Дондуков". Протестиращите заявиха намерението блокадата  да остане за постоянно. Традиционното протестно шествие достигна до блокирания Орлов..

публикувано на 11.08.20 в 00:02

Ден 32 на протести срещу правителството във Варна, върнаха палатковия лагер на кръстовището пред общината

Повече от месец продължават протестите срещу правителството във Варна. Десетки вече са до палатковия лагер, в пространството около сградата на общината. Група от млади хора разпъна голям транспарант с надпис: "Държавата е в ремонт, благодарим Ви за разбирането" и поведе шествието. Скандират "Оставка"... и "Всеки ден ще е така, до победата!" Гледайте..

публикувано на 10.08.20 в 18:41

Гърция отмени традиционния международен панаир в Солун заради коронавируса, въвежда по-строги правила за влизане в страната

Гръцкото правителство обяви нов пакет от мерки срещу разпространението на коронавируса в страната, сред които е и отмяна на тазгодишното издание на традиционния международен панаир в Солун, съобщават гръцките медии. Въведени са и по-строги правила за влизане в страната, включително и през сухопътните граници. Мерките бяха обявени от заместник-говорителя..

публикувано на 10.08.20 в 17:43

Всяко училище с план за действие за дистанционно обучение заради COVID-19

Стартът на новата учебна година ще е в реална училищна среда, а всяко училище трябва да има екшън план за превключване на дистанционно обучение заради COVID-пандемията. Това съобщиха от Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в България. Днес в МОН се проведе работна среща на експерти от здравното и образователното министерства за..

публикувано на 10.08.20 в 17:32

Уволниха двама служители на НСО заради "Росенец", други четирима са с дисциплинарни наказания

Шестима служители на Националната служба за охрана (НСО) са санкционирани дисциплинарно, заради констатирани пропуски при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли в района на парк „Росенец“. От службата днес съобщиха, че служебната проверка на действията на охранителите бе разпоредена със заповед на Началника на НСО от 9 юли и бе извършена и..

публикувано на 10.08.20 в 17:19

Насърчават безработни да стартират собствен бизнес

Безработни с право на парично обезщетение могат да започнат собствен бизнес за производство на стоки и/или услуги благодарение на насърчителна мярка на Агенцията по заетостта. За целта желаещите трябва да представят бизнес проект в бюрото по труда, в което са регистрирани, съобщават от социалното министерство. В Закона за насърчаване на..

публикувано на 10.08.20 в 16:21

Център по хемодиализа в Добрич със заразени пациенти и медицински персонал

Пациенти и медицински персонал в частен център за хемодиализа в Добрич са положителни на заболяването COVID-19. Центърът се намира в сградата на Втора поликлиника в града. Днес е била извършена реорганизация на работата на центъра, за да продължи дейността му. Осигурен е самостоятелен вход за всички пациенти, за да не се смесват потоците. 11..

обновено на 10.08.20 в 16:08